• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Muhtarlardan Tuşba Belediyesi’ne Teşekkür

Muhtarlardan Tuşba Belediyesi’ne Teşekkür
Van'ın Tuşba Belediyesi'nin sürdürdüğü çalışmalar mahalle muhtarları tarafından takdir ediliyor.

Van'ın Tuşba Belediyesi'nin sürdürdüğü çalışmalar mahalle muhtarları tarafından takdir ediliyor.

İskele Mahalle Muhtarı Faik Önay ve Altıntepe Mahalle Muhtarı Ümit Kızıltaş, Tuşba Belediyesi'nin 2015 yılında yaptığı hizmetlerden dolayı Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve belediye çalışanlarına teşekkürlerini sundular. Tuşba Belediyesi'nin hizmetlerinden oldukça memnun olduklarını dile getiren muhtarlar, bu çalışmaların 2016-2017 çalışma sezonlarında da aynı şekilde artarak devam etmesini temenni ettiler. Tuşba Belediyesi personellerinin her türlü çağrılara kısa sürede geri dönüş yaparak sorunların ortadan kaldırıldığının memnuniyetini dile getiren muhtarlardan İskele Mahalle Muhtarı Faik Önay, "Yeni kurulan Tuşba Belediyesi'nin mahallemizde yaptığı hizmetlerinden çok memnunuz. Mahallemizde 30 sokağın sıcak asfaltlama çalışmaları yapıldı. Mahallemizde asfalta ihtiyaç duyduğumuz sokakların hemen hemen tümünün asfaltlama işlemi tamamlandı. Asfaltlama çalışması gereken diğer yerlerle ilgili Sayın Başkanımızla görüştüm. Başkanımız konuyla ilgili açıklamasında, çalışmayı 2016 iş programı içerisine alındığını ve mahalle sakinlerinin İmar Müdürlüğü'ne gelip ifraz çalışmalarını yapıp yolların terkinini beklediğini söyledi. Duyarlı mahallelilerimizin gidip yolların terkininde bulunurlarsa gelecek yıl İskele'de asfaltsız yol bırakmayacağız. 2016 yılında da tüm sokaklarımız hizmete doymuş olacak inşallah. Gerek "Çağrı Merkezi'nden, gerekse de Fen İşleri Müdürlüğü'nü ne zaman ararsak arayalım, her zaman geri dönüşümleri oluyor. Bu konuda hiçbir zaman sıkıntı çekmedik. Bir telefon açtığımızda hemen koşup geliyorlar ve ihtiyaçlarımıza çözüm buluyorlar. Bu durum için Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

"İSKELE SAHİL BANDI VAN'IN YENİ VE TEK CAZİBE MERKEZİ OLACAK"

Mahalleli olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden yana hiçbir sıkıntıları olmadığını ifade eden Önay, "Mahallemizde ihtiyaç duyulan tüm yerlere galvanizli 400'lük kapaklı modern çöp konteynerleri bırakıldı. Artık her sokakta ve ihtiyaç duyulan her yerde, Tuşba Belediyesi'nin bıraktığı çöp konteynerleri bulunuyor. Çöplerimiz her sokakta zamanında alınıyor. Herhangi bir problem olduğunda, Tuşba Belediyesi çağrı merkezini veya ilgilileri telefonla aramamız durumunda hangi birimi olursa olsun, hemen geri dönüş yapıyor ve problemimizi çözüme kavuşturuyorlar. Bu konuda Tuşba Belediyesi'nin hassasiyetini biliyoruz. Bizzat Belediye Başkanımız ile birlikte tüm sokakları adım adım geziyoruz ve birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yeniden onarıma aldığı "Mehmet Akif Ersoy Parkı'nı ziyaret ettiğimizde buranın yeniden elden geçirilmesi gerektiğini belirten başkanımız, ekibiyle burayı yaşanır bir hale getirme çalışmaları için yüklenici firma tarafından yapılmaktadır. Tuşba Sahil Bandımız ve Tuşba sahil yolumuzda 2016'da başlayacak ve İskele tam bir cazibe merkezi olacaktır. Müsait yerlerde yeni parkların inşasına da başlandı. Sahil bandı çalışmalarının bitmesiyle Van'a çok mükemmel bir sahil bandı kazandırılacaktır. 2016 yılında Tuşba Belediyesi tarafından bu çalışmalar faaliyete geçirilecek inşallah. İskele Mahallesi sakinleri olarak, Tuşba Belediyesi'yle herhangi bir problemimiz yok. Çok şükür şu ana kadar olmadı, bundan sonrada olacağını düşünmüyorum. Zaten ne zaman gitsek taleplerimizi dinleyip gerekli işlemleri başlatıyorlar. Tuşba Belediye Başkanı'na ve belediye personellerine, meclis üyelerine ve tüm çalışmalarına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Altıntepe Mahalle Muhtarı Ümit Kızıltaş ise, "Tuşba Belediyesi'nin 2014-2015 dönemi içerisinde mahallemizde yaptıkları hizmetlerden dolayı mahalleli olarak çok memnunuz. Başta Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve Tuşba Belediyesi personellerine teşekkür ediyorum. Tuşba Belediyesi kurulduğu günden bugüne, bizlere karşı tüm hizmet kapılarını sonuna kadar açmıştır. Bizlerin içinde bulunduğumuz bu dönemde A'dan Z'ye tüm hizmetlerimiz karşılanmış ve hiçbir sıkıntımız kalmamıştır. Mahallemizin nerdeyse tamamına yakını sıcak asfalt ile kaplanmış ve sokaklarımız temiz bir görünüme kavuşmuştur. İmarda problemli olmayan Altıntepe Mahallesi'nin tüm yollarının sıcak asfaltı tamamlandığı gibi yeni açılacak yollarında stabilizesi yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü'yle her daim olumlu iletişimimiz olmuştur. Bizlerin ricalarını hiçbir zaman kırmamışlardır. Önümüzdeki dönemde bizden beklentileri sadece mahallelinin ifrazda bulunarak yolları Tuşba Belediyesi'ne terkinde bulunmalarıdır. Geri kalan tüm asfalt çalışmalarımızı 2016 yılında bu şekilde tamamlayabileceğiz. Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde başta birim müdürü ve personelleri ihtiyaçlarımız doğrultusunda her sokağımıza galvanizli yeni kapaklı çöp kanteynerlerini dağıttıktan sonra, düzenli ve başarılı bir şekilde mahallemizde çöpler alınmaktadır. Çöp konteynerleri belirli aralıklar ile dezenfekte edilmektedir. Bu yıl ayrıca sivrisineklerle mücadele çalışmaları mahalleliler tarafından takdirle karşılandı. Nerede ve ne zaman olursa olsun her derdimize koşuyorlar. Bizlere yardımcı oluyorlar. İnşallah gelecek dönemde bu hizmetlerin devamını artarak bekliyoruz. Altıntepe Mahallesi'nin tüm sokaklarını Başkan Fevzi Bey'le birlikte adım adım gezdik, sorunları yerinde gördük. Başkanımız "Altıntepe ismiyle müsemma olana kadar projelerimiz burada artırarak devam ettireceğiz" sözünü verdi" diye konuştu.

"ALTINTEPELİ ÇOCUKLAR İLK KEZ ÇOCUK OYUN GRUPLARINA SAHİP OLDU"

Mahalledeki uygun okul bahçelerine çocuk oyun grupları bırakıldığını ifade eden Kızıltaş, "Çocuklarımız artık sokaklarda başıboş dolaşmıyor ve boş vakitlerini kendileri için yapılan çocuk oyun alanlarında geçiriyorlar. Zeminleri kauçuk ve TSE yetkililerince de test edilen bu oyun gurupları, mahalleli için çok büyük bir ihtiyacı karşıladı. Allah yapanlardan ve sebep olanlardan razı olsun. Taziye evlerimiz ile tüm camilerimiz Başkanımız Fevzi Hoca'nın desteğiyle yapılmaktadır. Tüm taziye evlerimize masa sandalye verildi. Mahallemizdeki okullarımızın, camilerimizin ve taziye evlerimizin temizlikleri düzenli bir şekilde yapılmaktadır" dedi.

"SOSYAL BELEDİYECİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ HALKIN GÖNLÜNE GİRMEKTİR"

Tuşba Belediyesi'nin iyi ve kötü günde her zaman mahalleliyle birlikte olduğunu söyleyen Kızıltaş, "Başkan Fevzi Bey ve heyeti geldiğinde mutlaka mahalleli ile görüşüp dertlerini yerinde dinleyip, oradayken müdürleri arayıp yerinde halkın sorunlarını çözmektedir. Çocukla çocuk ve büyükle büyük olan başkanımız, hangi taziye olursa olsun mutlaka gelip taziye sahiplerini teselli edip, duada bulunuyorlar. Mahallemizdeki hasta ve engelli insanlarımızın ziyaretlerini de hiç ihmal etmiyorlar. Bizler, gerek başkanımızla olsun gerek belediyemizin birim amirleri ve personelleriyle olsun iletişimde bir sıkıntı çekmedik ve çekmiyoruz. Her zaman bir telefonla yanımızda oluyorlar ve ne gerekiyorsa bizlere yardımcı oluyorlar. Sürekli olarak olumlu geri dönüşler aldığımız için çok memnunuz. Özellikle "Garaj Amirliği" çalışanları bizlere çok yardımcı oluyor. Karla mücadele konusunda Tuşba Belediyesi 2015 yılında çok başarılı bir şekilde sokaklarımızı açtı, bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz, inşallah bu yılda karla mücadelede yollarımızın zamanında açılmasını ve aynı gayreti ve performansı bekliyoruz.

Buradan bize gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı kendilerine minnet borçluyuz. Tekrardan hizmetlerinden ötürü Tuşba Belediye Başkanımız ve büyüğümüz Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve ekibine çok teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim" şeklinde konuştu.

Muhtarlardan Tuşba Belediyesi’ne Teşekkür

Muhtarlardan Tuşba Belediyesi’ne Teşekkür

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim