• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Muhtarlardan Elektrik Sıkıntısına Ortak Tepki

Muhtarlardan Elektrik Sıkıntısına Ortak Tepki
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı Adnan Menderes, Ahmet Bedevi, Nurlupınar, Kazım Karabekir, Turgut Özal ve Akpınar...

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı Adnan Menderes, Ahmet Bedevi, Nurlupınar, Kazım Karabekir, Turgut Özal ve Akpınar mahalle muhtarları sürekli yaşanan elektrik kesintilerine ortak tepki gösterdi. Mahalle muhtarları son iki yıldır elektriklerin sık sık kesildiğini ve her elektrik geldiğinde de yüksek akım nedeniyle elektrikli cihazların arıza yaptığını belirtti.

Şehzadeler ilçesindeki Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Fevzi Kayacan, Turgut Özal Mahalle Muhtarı İsmet Bakşi, Ahmet Bedevi Mahalle Muhtarı Turan Şahin, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Tekin Aydın, yaşanan elektrik sıkıntılarına ortak tepki gösterdi.

Muhtarlar adına açıklamayı yapan Turgut Özal Mahalle Muhtarı İsmet Bakşi, "Biz 6 mahalle muhtarları olarak TEDAŞ ile ilgili olarak 2 yıldır devam eden sorunlarımız var. 42 yıldır Manisa'da yaşıyorum ve iki dönemdir muhtarım. Ama Manisa'da son iki yılda olduğu kadar daha önce karanlık da kalmadım. Biz mahalle muhtarları olduğumuz için göz önünde olduğumuzdan telefonlarımız artık santral gibi çalışmaya başladı. TEDAŞ telefonlara cevap vermeyince vatandaş bize ulaşarak sorununu iletiyor. Küçük bir yağmurda, rüzgarda bile elektrikler kesiliyor, vatandaş karanlık da kalıyor. Elektrikler geldiğinde ise büyük bir akımla geliyor. Vatandaşın bu kez de beyaz eşyası televizyonu yanıyor. Bu durumu yaklaşık iki yıldır yaşıyoruz. Bu durumu valimize ve Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'e de anlatmıştık. Bütün mahalle ve köy muhtarlarımızla birlikte dilekçeler yazarak Enerji Bakanlığı'na göndermek üzere bizzat başkanımıza vermiştik. Bizzat kendisi götürdü teslim etti." dedi.

Manisa'da yaşanan bu sorunun tamamen özelleştirmeden kaynaklandığını savunan Muhtar Bakşi, "Daha önce Manisa'da 50-60 eleman ve 5-6 arıza aracı ile çalışılırken mevcut işi alan firma şu an bütün köy ve mahallelere 2 araç ve 6 kişiyle çalışıyor. Bu kişilerin suçu yok tabii ki. Sonuçta ellerinde yeterli imkanlar yok, insan gücü de bir yere kadar. Sorun şu ki bu firma az adamla çok iş yapıp çok kazanmaya çalışıyor. Bu ekonomi politikasından kaynaklı bir sorunla karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

Günlerce karanlıkta kalan vatandaşların bulunduğuna dikkat çeken Bakşi, "Biz buradan 6 mahalle adına yetkililere sesleniyoruz. Bir işi bir ihaleyi özel bir firmaya verdikten sonra da devlet tarafından denetimlerinin yapılması gerekmiyor mu? Fesh etme yetkisi yok mu? Biz şu an gerçekten zor durumdayız. Biz 50 yıl geriye gitmek istemiyoruz. Yani Manisa gibi Türkiye'de gözde bir şehri, ülkenin en karanlık şehri haline geldi. Manisa merkezde Beyaz Fil etrafı ve Güzelyurt gibi yerlerde oturan insanların bir sorunu yok. Oralarda elektrik kabloları yer altına alındı ama bütün köyler ve mahalleler hala aynı sorunu yaşamaya devam ediyor. Sayın kaymakamımız da köylere gittiğinde bizzat bu soruna şahit olmuştu. Bütün yetkililer bu sorunu biliyor aslında ama herkes gözünü kulağını kapatmış. TEDAŞ ile ilgili sorunu çözemiyorlar. Biz artık karanlık da yaşamak istemiyoruz bu sorunun çözülmesini istiyoruz." diye konuştu.

Bakşi, dernek başkanlarının da duruma yeterince ilgi ve alaka göstermediğini kaydederek, yarın Manisa'ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yetkililerin bu sorunu iletmesini de talep etti.

Muhtarlardan Elektrik Sıkıntısına Ortak Tepki

Muhtarlardan Elektrik Sıkıntısına Ortak Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim