• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Muhtarlardan Akçadağlılara İkametgah Çağrısı

Muhtarlardan Akçadağlılara İkametgah Çağrısı
Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş, Akçadağlı olup ikametlerini Malatya merkeze götüren vatandaşlara seslenerek, ikametlerini Akçadağ'a...

Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş, Akçadağlı olup ikametlerini Malatya merkeze götüren vatandaşlara seslenerek, ikametlerini Akçadağ'a taşımalarını istedi.

Dernek üyesi muhtarla Akçadağ ilçesine bağlı Dedeköy'de bir toplantı gerçekleştiren, Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş, Akçadağlı olup ikametlerini Malatya merkeze götüren vatandaşlara seslenerek, ikametlerini Akçadağ'a taşımalarını istedi. İkametleri Malatya merkezde bulunan, binlerce Akçadağlının yılın 6 ayını, Akçadağ'da yaşayarak geçirdiği belirten Gönültaş,"Malatya merkezde özellikle Sıtmapınarı güzergahında ikamet eden binlerce Akçadağlı vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımız için genel bütçeden gelen pay, Akçadağ'a değil, merkez ilçelerine gidiyor. Yılın 6 ayı, Akçadağ'da yaşayan bu vatandaşlarımızın, çok büyük bir bölümünün de, Akçadağ'da kayısı bahçesi var, kayısı üretimi yaparak geçimini sağlıyorlar. Yani parayı Akçadağ'da kazanıyor, merkezde tüketiyorlar. Diğer taraftan Sıtmapınar'ında çay ocaklarında oturup, "Akçadağ gelişmiyor, yeterince hizmet alınamıyor" şeklinde dedikodular yapılıyor. İkametlerini Akçadağ'dan merkeze taşıyarak, Akçadağ'ın genel bütçeden daha fazla pay almasını engelleyen, bunun yanı sıra Akçadağ'da parayı kazanarak, merkezde tüketen hemşehrilerimize sesleniyorum, "Güçlü ve kalkınmış bir Akçadağ istiyorsak ikametlerinizi ilçemize taşıyalım" Belediyemiz ve ilgili kurumlar bu noktada her türlü kolaylığı sağlamış durumdadır. İkametlerini Akçadağ'a taşıyan vatandaşlarımızdan hane numarası için daha önceden Akçadağ Belediyesince talep edilen 50 TL ücret alınmayacaktır" diyerek vatandaşları konu hakkında duyarlı olmaya çağırdı.

Gönültaş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dan da bir isteklerinin olduğunu belirterek, Çakır'dan zamanla yıpranan mahalle isimlerinin yazılı olduğu tabelalarının yenileriyle değiştirilmesini istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim