• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Muhtarlara Haşere İle Mücadele Sunumu Yapıldı

Muhtarlara Haşere İle Mücadele Sunumu Yapıldı
Darende Belediyesi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından...

Darende Belediyesi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından muhtarlara haşere ile mücadele konulu bir sunum yapılarak, tüm muhtarlar bilgilendirildi.

Darende Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Can Bozkurt, Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Aşıcı, İlaçlama Sorumlusu Veteriner Zeki Duman ve muhtarlar katıldı. Veteriner Hekim Zeki Duman tarafından haşere ile mücadele konulu sinevizyon sunumu yapıldı. Daha sonra haşere ile mücadele kılavuzu ve anket formu dağıtılarak muhtarlar bilgilendirildi.

Haşere ile mücadelede sürekli ve düzenli ilaçlamanın son derece önemli olduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Can Bozkurt, haşere ile mücadele noktasında muhtarlara da önemli görevlerin düştüğünü aktardı. Bozkurt, "Her muhtar, kendi mahallesinden sorumlu insanlardır ve bu nedenle muhtarlarımıza çok iş düşüyor. Özellikle kırsal mahallelerimizde hayvancılığı engellemek diye bir şey söz konusu olamaz. Ancak hayvan gübrelerinin mutlaka zamanında kaldırılması ve bahçelere götürülmesi gerekiyor, ayrıca gübrenin üstü kalın bir şeyle muhakkak kapatılmalı. Sineklerin üretime alanları özellikle hayvan barınaklarıdır ve hayvan beslenen yerlerdir. Barınakların mutlaka temiz olması lazım, dezenfekte son derece önemli. İlle ilaçla yapalım diye bir şey de söz konusu değil bahar aylarında bir kova kireçle badana yapmanız, hayvan barınağını temiz tutmanız ve gübrenin üstünü kalın bir şeyle örtmeniz bile bu mücadeleye destek verecektir. Mart ayıyla birlikte saha çalışmalarımız başlayacak. Darende Belediyesi ve sizlerin de destekleriyle çalışmalar yapacağız. Ekiplerimiz, bütün mahalleleri, hayvan barınaklarını, haşerelerin üreme alanlarını, gübre alanlarını ilaçlayacak" diye konuştu.

Muhtarlara Haşere İle Mücadele Sunumu Yapıldı

Muhtarlara Haşere İle Mücadele Sunumu Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim