• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Muhtarlara aile kurumu ve sorumlulukları anlatıldı

Muhtarlara aile kurumu ve sorumlulukları anlatıldı
Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ve Bursa Kent Konseyi'nin destek verdiği "Evlilik Kurumunu Tanıyorum" projesi kapsamında muhtarlara...

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ve Bursa Kent Konseyi'nin destek verdiği "Evlilik Kurumunu Tanıyorum" projesi kapsamında muhtarlara yönelik eğitim semineri verildi.

Seminer, Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gürsu, Mudanya, Gemlik ve Kestel ilçelerinden gelen muhtarlara verildi. Programa Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Enes Battal Keskin, İl Jandarma Komutanı 2. Yardımcısı Hakan Keskin, Büyükşehir Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, ilçe jandarma komutanları, askeri personel ve muhtarlar katıldı.

Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Akar, projenin yapılmasında emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti. Sağlıklı bir toplumun oluşmasındaki en büyük engelin şiddet olduğunu ifade eden Akar, kadına yönelik şiddetin kadının maddi ve manevi varlığına ağır hasar verdiğini söyledi. Akar, jandarmanın kadına yönelik şiddetin her zaman karşısında olduğunu hatırlattı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Evlilik Kurumunu Tanıyorum projesinin Türkiye'de ilkler arasına girebileceğini ve Bursa Kent Konseyi ile İl Jandarma Komutanlığı arasında önemli bir işbirliği gerçekleştirildiğini ifade etti. Çepni, "Muhtarlarımız bizim için büyük önem. Muhtarlarımız aynı zamanda bir baba ve anne hükmündedir. "Cennet annelerin ayağı altındadır" anlayışına sahip kadim bir toplumuz. Özümüzü yansıtan bu değerlere sahip çıkmalıyız. Bu bakımdan projemiz büyük önem arz etmektedir. Sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın derdi olan kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda önemli adımlar atılmakta. Aslında bunun gerçek önleyici kısmı eğitimden geçmektedir. Bu şiddetin önlenmesinde yol gösterme ve rehberlik bakımından siz değerli muhtarlarımıza önemli görevler düşüyor." dedi.

Çepni, geçtiğimiz yıl Ocak ayında başlayan projede kapsamında bugüne kadar İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa, İznik, Yenişehir, Orhangazi ilçelerinde toplam 354 muhtara bilgilendirme yapıldığını ifade etti.

Eğitim programında, İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amiri Başçavuş Ali Çelik tarafından "Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele ile kolluğa verilen görevler" konulu sunum yapıldı. Son dönemde yapılan çalışmalarla şiddete yönelik duyarlılığın arttığına dikkat çeken Çelik, jandarma tarafından yapılan çalışmaları ve şiddet karşısında muhtarlara düşen görevleri detaylı olarak anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden sosyal çalışmacı Elmas Arı ise "Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde farkındalık" konulu sunum yaptı.

Muhtarlara aile kurumu ve sorumlulukları anlatıldı

Muhtarlara aile kurumu ve sorumlulukları anlatıldı

Muhtarlara aile kurumu ve sorumlulukları anlatıldı

Muhtarlara aile kurumu ve sorumlulukları anlatıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim