• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Muhtarlar, Ankara Saldırısını Kınadı

Muhtarlar, Ankara Saldırısını Kınadı
Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş ve dernek üyesi muhtarlar, Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş ve dernek üyesi muhtarlar, Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Dernek binasında bir basın açıklaması yapan Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş, Türkiye'nin başkentinde patlatılan bombanın Türk milletini derinden üzdüğünü ifade etti. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Gönültaş, "Bu ülkeyi bölmeye kalkışanlar, bu ülkeyi birbirlerine düşürmeye kalkışanlar, bu ülkeyi karıştırmak isteyenler bilsinler ki biz Çanakkale'de bu sınavı çoktan geçtik. Çanakkale'de bunun mücadelesini verdik. Diyarbakırlı kardeşim, Mardinli kardeşim, Şırnaklı, Nevşehirli kardeşim ile hep birlikte sınavdan geçtik. Kimse bizi birbirimize düşürmeye, bizi bölmeyi karıştırmayı düşünmesin. Ancak Ankara'da yaşanan terör olayı, Ankara'da patlatılan vahşet bombası artık bizi rahatsız ediyor. Fotoğraflarda, kameralarda, televizyonlarda görüntüye çıkmaya çalışmak, bu aymazlığı, bu vurdumduymazlığı hazmedemez duruma geldik. Kimse bu olayların normal, rutin benimsenir hale getirilmesini beklemesin. Biz bu olayları rutin olaylar olarak kabul etmiyoruz. Bundan sonra Akçadağlılar olarak, muhtarlar olarak terörün sonuna kadar karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, bundan yaklaşık 2-3 yıl evvel birileri teröre canlı kalkan olmak için yollara döküldüler. Birileri kendilerini akil zannederek yollara döküldüler. Bugün bunlar neredeler, dün teröre kalkan olanlar masum insanlara, askere, polise kalkan olmak için neredesiniz? İşte biz Akçadağlı muhtarlar olarak diyoruz ki, biz bundan sonra gerekirse Diyarbakır'a yürüyeceğiz, askere, polise kalkan olacağız. Bu millete sınır, bu devlete sınır, misakı milli biz olacağız, biz misakı milli olmaya hazırız. Kimse bu milletle hesap yapmasın" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim