• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Muhtar yemekte bir araya geldi

Muhtar yemekte bir araya geldi
19 Ekim Muhtarlar Günü öncesince Malatya Büyükşehir Belediyesinin organizesi ile kentteki muhtarlar yemekte bir araya geldiler.

19 Ekim Muhtarlar Günü öncesince Malatya Büyükşehir Belediyesinin organizesi ile kentteki muhtarlar yemekte bir araya geldiler.

Nikah Sarayında gerçekleşen etkinliğe Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile muhtarlar katıldı. Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren'in açılış konuşmasının ardından söz alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, tüm mahallelerin sorunlarını ve sıkıntılarını muhtarlar ile birlikte çözmeye çalıştıklarını belirterek, "Olağan üstü bir durum olsa ilk sizlerle birlikte ulaşıyoruz. Yolda kalmışlar olunca sizlerle birlikte elinden tutuyoruz. Garibe, yetime birlikte sahip çıkıyoruz. Tabi muhtarlarımız temsiliyet açısından ilk temsil noktası. Seçilerek göreve gelen arkadaşlarımız. Muhtarlarımızın günü kutluyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise muhtarların yerel yönetimler ve demokrasilerin en önemli çekirdeği olduğunu dile getirerek "Bizler yerel yönetimler olarak muhtarlarımızla birlikte iş yaparak, bölgemizin, ilçemizin, mahallemizin sorunlarına birlikte çözüm buluyoruz" dedi. Muhtarların halk ile belediyeler arasında önemli bir köprü görevi kurduğunu da dile getiren Çakır, "Her şeyden önce ülkemizin birliği, beraberliği, büyümesi bizim içi çok önemli. Biz 15 Temmuz'da hain darbe girişiminden sonra bunu çok iyi gördük. O günlerde muhtarlarımız 25 gün boyunca sahada bizlerle birlikteydi. Ne zaman bir mahalle muhtarına işiniz düşse sizin önünüze düşerek sorunlarınızı yakından çözüyor. Sadece mahalle sorunu ile sınırlı kalmayıp aynı zamanda, şehri adına, ülkesi adına, geleceği adına endişe duyan fikir beyan edebilen darbe girişiminde de kendisini ortaya koyan yürekli insanlar" ifadelerine yer verdi. Malatya'nın geleceğine yönelik her türlü planlamayı ekip olarak yaptıklarının da altını çizen Çakır, "İlçe belediyelerimizle, muhtarlarımızla Malatya'mızı daha iyi yerlere taşımak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bugün muhtarlarımızla birlik olma günüydü. Biz artık tek çatı altında birleştik ve tek çatı altında hizmet etmeye devam edeceğiz. Muhtarlarımız bizi kırmadan geldiler, verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Programda son olarak söz alan Malatya Valisi Ali Kaban'da tarihin en önemli kurumlarından birisinin de muhtarlık kurumu olduğunu kaydederek, "Öyle bir noktadadır ki muhtar, bir tarafından toplumun en küçük birimi, mahalle ya da köy, oradaki insanımızın vatandaşımızın en yakınında, onların seçtiği bir insan olarak bütün sistemi organize etmesi beklenen, en uçtaki vatandaşına en kolay ulaşan bir birim adıdır muhtarlık" ifadelerine yer verdi. Vali Kaban, Malatya Büyükşehir Belediyesinin de hizmetlerinden memnu olduğunu belirterek tüm çalışanları tebrik etti.

Konuşmaların ardında Büyükşehir Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü anısına konuklara hediye takdimi yapıldı.

Muhtar yemekte bir araya geldi

Muhtar yemekte bir araya geldi

Muhtar yemekte bir araya geldi

Muhtar yemekte bir araya geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim