• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Muhsiyad Tekbir Ve Dualarla Açıldı

Muhsiyad Tekbir Ve Dualarla Açıldı
Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce ve Stratejik Araştırma Derneği (MUHSİYAD), tekbirlerle ve dualarla açıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce ve Stratejik Araştırma Derneği (MUHSİYAD), tekbirlerle ve dualarla açıldı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun fikriyatı, düşüncesi mutlaka işlenmesi gerekir" dedi.

MUHSİYAD'ın açılışına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MUHSİYAD Başkanı Prof. Dr. Orhan Kavuncu, Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. Derneğin açılışında konuşan BBP Genel Başkanı Destici, "Bugün çok anlamlı bir açılış gerçekleştiriyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce ve Stratejik Araştırma Derneği hayalini kurduğumuz, hayata geçirmek istediğimiz bir oluşum ve yapılanmaydı. Allah CC bu açılışı bugün bize nasip etti" ifadelerini kullandı.

Bu akademi kurulurken bazı hedeflerin olduğunu ifade eden Destici, "Öncelikle Muhsin Yazıcıoğlu'nu tanımayanlara, yeni nesillere önce şahsiyetini tanıtmak, daha sonra fikrini, misyonunu, davasını tanıtmak. Türk İslam dünyasının görmüş olduğu en büyük liderlerden bir tanesiydi. Muhsin Başkanımızın yolu bizlerin de yoludur. Allah'ın, Resulü Ekrem Efendimizin yolu. Dolayısıyla da bu yolda sebatla duracak ve gerçekten onu kavrayabilecek, anlayabilecek nesiller yetişmesine ya da Türk siyaset ve kültür hayatında, medeniyetimizde mutlaka Muhsin Yazıcıoğlu'nun onun fikriyatının, düşüncesinin mutlaka işlenmesi lazım" dedi.

Destici, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kimseye kapı kapatılmadan Türkiye'deki tüm akademisyenler burada belirlenen kollarda çalışmalarını yapabilirler. Türkiye'nin ilerlemesine, Türk düşünce hayatının gelişmesine, Türk siyasi hayatının daha ahlaklı, daha faydalı bir şekilde çalışmasına katkı sağlayacaklar. Muhsin Yazıcıoğlu nasıl bir siyasetçiydi. Hep doğrunun yanında olmuş, yanlışın karşısında durmuş, yapıcı yol gösterici, önce inançlarım, önce ülkem, önce devletim demiş, kendisini hiçbir zaman ön tarafa koymamış, partisini ön tarafa koymamış bir siyasi anlayışa sahipti. Bugün bu anlayışa Türkiye'nin ne kadar ihtiyaç duyduğunu görmekteyiz. Onun için bu anlayışın Türkiye de güçlü bir şekilde devam etmesi gerekir."

MUHSİYAD Başkanı Prof. Dr. Orhan Kavuncu ise, "Derneğimizin Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Akademisi gibi kurumları olacaktır. Bu yolla gençlere ciddi eğitim vermeyi planlıyoruz. Siyaset yapacak gençlere siyaseti, bugünkü algılanışın çok ötesinde hak ve hakikat yolunda en ciddi hizmet aracı, üniversitelerde kalıp akademik çalışmalar yapacak gençlere bilimsel çalışmanın başlıca hedefini Allah'ın kanuniyetini, sünneti idrak etme cehdiyle ve gayretiyle yapılacak bir iş olduğunu anlatmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Muhsiyad Tekbir Ve Dualarla Açıldı

Muhsiyad Tekbir Ve Dualarla Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim