• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Mühendislik Fakültesi, genç mühendisleri yeni hayatlarına uğurladı

Mühendislik Fakültesi, genç mühendisleri yeni hayatlarına uğurladı
Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezunlarını Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlediği törenle uğurladı.

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezunlarını Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlediği törenle uğurladı.

Törene; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı'nın yanı sıra öğretim elemanları, üniversite mensupları, mezunlar ve aileleri katılım gösterdi. Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmaları ile başladı.

"Emanetlerinize sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık"

Töreninin açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, ailelerin çocuklarının eğitim hayatında büyük emekleri ve fedakârlıkları olduğuna değinerek, "Çocuklarınızın daha güzel koşullarda yaşamaları ve müreffeh bir geleceğe sahip olmaları hayaliyle yıllardır çaba sarf etmektesiniz. Yaptığınız fedakârlıkların değerini ölçebilmek elbette mümkün değil. Bizler, Anadolu Üniversitesinin bütün çalışanları, bu fedakârlıklarınızın bize yüklediği sorumlulukla yıllardır, emanetlerinize sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık. Yaşadığımız dünyanın gereklilikleri her neyse, gençlerimizi bu gereklilikler doğrultusunda donatmaya uğraştık ve artık onların sahip oldukları bilgi birikimi ve kazandıkları tecrübeyle, daha güzel bir dünya için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirebilecek durumda olduklarını düşünüyorum. Hatta Anadolu Üniversitesi farkı ile akranlarının çok daha ötesinde bir konumda olduklarına eminiz. Bu yüzden bundan sonra yapılabilecek en önemli şeyin, onlara güvenmek, sahip oldukları bilgi birikimlerini ve tecrübelerini hayata geçirebilmeleri için onları desteklemeye devam etmek olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Emin olun taşıdığınız kurumsal kimlik birçok kapıyı sizlere açacaktır"

Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Rektör Gündoğan, öğrencilerin gelecekte yaşayacakları sorunları Anadolu Üniversitesi'nde geçirdikleri yıllar sayesinde daha kolay aşabileceklerine dikkat çekerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi, birçok sorunla karşılaşacaksınız. Zaman zaman aşmakta zorlanacağınız bu sorunlar, sadece mesleki yaşantınızla ilgili olmayacak. Hepimizin geçtiği yollardan geçeceksiniz ve hepimizin çözmek için çaba sarf ettiğimiz sorunlarla yüzleşeceksiniz. Şundan kuşkum yok ki Anadolu Üniversitesi'nde geçirdiğiniz yıllar, aldığınız eğitim, katıldığınız ya da düzenlediğiniz kültürel ve sanatsal etkinlikler, kurduğunuz dostluklar ve çoğu zaman dört mevsimi ile hemhal olduğunuz kampüslerimizin size kattıkları sayesinde bizlerden çok daha kolay aşacaksınız, bu sorunları. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki bu aziz millet bizleri olduğu gibi, sizleri de çok büyük fedakârlıklarla okuttu. Artık ülkemiz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı geldi. Sizler sadece kendiniz ve aileleriniz için değil; ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız" dedi.

"Anadolu Üniversitesi, 60 yıllık geçmişi ile kocaman bir aile"

"Yaşadığınız buruk sevinci ve mezuniyet sonrası ile ilgili tedirginliğinizi biraz da olsa azaltır diye düşünerek Anadolu Üniversitesi ile bağınızın kopmadığını, aslında daha da güçlenerek artacağını söylemeliyim." diyen Prof. Dr. Gündoğan, "Emin olun taşıdığınız kurumsal kimlik, tabi ki biraz da sizin gayretinizle birçok kapıyı sizlere açacaktır. Ayrıca, Üniversitenizin kapıları da sizlere her zaman açıktır. Burada edindiğiniz dostluklar sizleri hiçbir zaman bir başına bırakmayacaktır. Anadolu Üniversitesi, altmış yıllık geçmişi ile kocaman bir aile olarak her zaman sizlerin arkasında olacaktır. Bu duygularla başarılarınızın devamını diler ve sizleri, mezuniyetiniz dolayısıyla can-ı gönülden kutlarım. Sizleri çok ama çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" şeklinde konuştu.

"Önemli başarılara imza atacak ve bizleri onurlandıracaksınız"

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu konuşmasında genç mühendislerin mezuniyet sevincini paylaştığının altını çizdi ve sözlerine şunları ekledi: "Mezunlarımızı çalışma hayatına uğurlamak için burada bulunuyoruz. Değerli genç mühendisler yıllardır devam ettirdiğiniz teknik hayatınızı zorlu bir bölümünü daha başarıyla tamamladınız. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu süreçte sıkı bir eğitimden geçtiğini göreceksiniz. Bugün hepiniz kendiniz ve ailenizin yanı sıra ülkemize ve dünyaya karşı sorumlulukları olan mühendislersiniz. İnanıyoruz ki yapacağınız işlerde sizlere verdiğimiz çağdaş üst düzey eğitim ile kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılara imza atacak ve bizleri onurlandıracaksınız."

"Evlatlarınızla gurur duyabilirsiniz"

Konuşmasında velilere de seslenen Prof. Dr. Kaytakoğlu, "Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerlerine titrediğiniz evlatlarınız iş hayatına hazır hâle geldi. Artık onlarla gurur duyabilirsiniz. Biliyoruz onların yaptıklarını gururla izleyeceksiniz. Bugün bu mutluluğu yaşarken en büyük destekçilerimiz siz değerli velilersiniz. Evlatlarınız, sizlerden aldığı güç, azim ve kararlılık ile çalışarak bu noktaya geldiler. Bunun yanında bu başarıda öğretim elemanlarımız da büyük pay sahipleri. Üniversitemize geldikleri andan itibaren bir cevher gibi işlediğiniz öğrencilerimiz iş yaşamlarında ve sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak. Onlara sadece mesleklerinde yetkin hâle gelmelerinde yardımcı olmakla kalmadınız aynı zamanda sorumluluklarını yerine getirmeyi öğrettiniz. Son olarak sizleri bugüne kadar her türlü fedakârlığı göstererek yetiştiren ailenizi ülkenizi ve üniversitenizi unutmayacağınızı umuyor bundan sonra yaşantınızda hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

"Türkiye'yi bilimsel ve sosyal yeniliklerin öncüsü hâline getirmemiz gerekiyor"

Mezun olan öğrenciler adına konuşan Mühendislik Fakültesi öğrencisi Tuğçe Ezgi Ayvaz ise mezuniyete dair görüşlerini şu şekilde belirtti: "Bugün alacağımız diploma, hiç kuşkusuz ailelerimizin, hocalarımızın ve bizlerin emeklerinin ve özverilerinin gurur verici buluşmasını temsil ediyor. Dört yıl boyunca bizleri ilmek ilmek işleyip soran, sorgulayan ve yenilikçi düşünen mühendisler olmamızda göstermiş oldukları emeklerden dolayı hocalarımı da teşekkür ederim. Bunun yanında ailelerimiz de bu zorlu yolda bizler kadar yoruldular ve bu başarının asıl kaynağı onlar. Eğitime verdikleri önem sayesinde bizler bu diplomayı almayı başardık. Son olarak mezun arkadaşlarımın içinde bulunduğumuz bilgi çağında, ülkesel ve mesleki rekabet üstünlüklerini öne çıkararak Türkiye'yi bilimsel ve sosyal yeniliklerin öncüsü hâline getirmelerinin gerekliliğine dikkat çekmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Mühendislik Fakültesinde derece elde eden öğrencilerden; İlknur Özüdoğru, Ali Sarıkütük ve Melike Yalçınkaya diplomalarını Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ve rektör yardımcılarının elinden aldı. Tören, mezunların kep atmalarının ardından son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim