• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Muhasebeciler Haftası Etkinlikleri Başladı

Muhasebeciler Haftası Etkinlikleri Başladı
Balıkesir Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (BSMMMO), 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası kutlamalarına Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk koyma...

Balıkesir Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (BSMMMO), 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası kutlamalarına Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı.

BSMMMO tarafından Muhasebeciler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından BSMMMO Başkanı Metin Yalçın yaptığı konuşmada TÜRMOB çatısı altında örgütlendiklerini belirterek "Ülke genelindeki 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir odasına kayıtlı, 101 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 1 milyona yaklaşan muhasebe camiası çeşitli etkinliklerle Muhasebe Haftasını kutlayacağız.Köklü bir geçmişe sahip olan ve 25 yıl önce yasal statüsüne kavuşan mesleğimiz ve bu önemli mesleği yapan meslektaşlarımız, uluslararası standartlarda iş dünyasının mali tablolarını hazırlayarak kamu maliyesinin güçlenmesine katkı koymanın yanı sıra, işletmelerimizin gelişmesinde yol gösterici ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğinde ivme kazandırıcı bir görev üstlenmektedir"dedi.

Odaların yıllardır, mesleki çıkarları savunarak, ülke ve toplum çıkarlarını gözetip taleplerini belirlemekte olduğunu dile getiren Başkan Yalçın "Taleplerimiz ve beklentilerimiz kamu maliyesinin ve ekonomimizin daha da güçlenmesi, işletmelerimizin gelişmesi, ülkemizin ve insanlarımızın refah seviyesinin yükselmesi içindir.Muhasebe ve denetim mesleğinin mensupları olan bizler, sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz.Odalarımız olarak sorunlarımızı diyalogla çözmeye büyük önem verdik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorunlarımızın çözümünde ilk tercihimiz diyalog ve uzlaşma olacaktır. Meslektaşlarımızın barış ve huzur içinde mesleklerini yapabilmeleri her geçen gün ağırlaşmakta tüm meslektaşlarımız arasında huzursuzluk ve öfke artmaktadır. Bu güne karda ki iyi niyetli çabalarımızın karşılığını görmek istemekteyiz. Ancak bir süredir mesleğimizin temel sorunlarına ve taleplerimize gerekli ilgi gösterilmemektedir.Süreç böyle ilerlediği takdirde meslektaşlarımızın da güçlenen talepleriyle üretimden gelen gücümüzü kullanmak yönlü mücadele biçimleri yaşamımıza girecektir. Her durumda sorunlarımızın çözümü için mücadelemizi devam ettireceğiz.Mesleki anlamda umutlarımızın büyüdüğü, meslektaşlar olarak mutluluk içinde kutlayacağımız haftaları hep birlikte yaratmak dileğiyle haftamız kutlu olsun"şeklinde sözlerini tamamladı.

BSMMMO üyeleri daha sonra Muhasebeciler Haftası etkinlikleri kapsamında Kızılay kan merkezine giderek kan bağışında bulundular.

Muhasebeciler Haftası Etkinlikleri Başladı

Muhasebeciler Haftası Etkinlikleri Başladı

Muhasebeciler Haftası Etkinlikleri Başladı

Muhasebeciler Haftası Etkinlikleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim