• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

'Muhasebeci ve mali müşavirler ilişki sermayesi düzgün sivil toplum hareketi'

'Muhasebeci ve mali müşavirler ilişki sermayesi düzgün sivil toplum hareketi'
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, serbest muhasebeci ve mali müşavirler camiasının, ilişki sermayesi düzgün, kurumsal mesleki bir...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, serbest muhasebeci ve mali müşavirler camiasının, ilişki sermayesi düzgün, kurumsal mesleki bir sivil toplum hareketi olduğunu söyledi.

Muhasebe Haftası sebebiyle Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SSMMMO) Başkanı Hayrul Kaynar ile yönetim kurulu üyeleri, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Hayrul Kaynar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a hafta boyunca düzenleyecekleri etkinlikler hakkında bilgi verdi.

SSMMMO Başkanı Kaynar, meslek odası olarak, başta sosyal güvenlik kurumları olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluş ile firmalara her türlü bilgiyi üretme, raporlama ve sunma hizmeti verdiklerini belirtti. Çoğu zaman bunları hizmet almadan ve mesleki riskleri taşıyarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaynar, "Kronikleşmiş sorunlarımız var, bunların çoğu temel insan haklarıyla ilgili. Hastalığımızda ve cenazemizde bile saygı görmüyoruz. Kamu kurumlarından bizimle ilgili muhasebe yapmalarını istiyoruz. Bizim oluşturduğumuz katma değer, 1 milyar TL'nin üzerinde. İş alemiyle bürokrasi arasında köprü vazifesi görüyoruz. Sorunlarımızın çözümü noktasında destek bekliyoruz. Hak ettiğimiz yere gelebilmek için gayret sarf ediyoruz. Bizlere verdiği katkılardan dolayı şahsınızda Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın kurumsal yapısına dikkat çekerek, övgüyle söz etti. Odanın oturmuş, kurumsal bir harcı olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, "Geçmişten gelen bu kurumsallık ve kurumsal kimlik, ciddiyetle devam ediyor. Bu camia şehirlerde hep şehrin belli bürokratik kesimleriyle güzel ilişkiler kurmuştur. Yani ilişki sermayesi düzgün bir sivil toplum hareketidir. Çünkü bu camia, büyük bir camiadır. Bir ideal ve ilke etrafında toplanan sivil toplum hareketleri oluyor. Ama sizlerin hareketi bir mesleki sivil toplum hareketidir. Bu mesleki hareket içinde çok geniş yelpazede her görüşten, düşünceden insanlar var. Dolayısıyla her türlü siyasi görüşe angaje olmaktan uzak durmuş, her türlü görüş ve düşünceye saygılı olmuştur. Bu saygıyı da aslında ilişki sermayesine katmışsınız. Başarı da buradan geliyor. Siyasi akım ve hareketler, varlıklarını sürdürebilmek için kendilerini bir yerlere akıma kaptırmak zorunda hissediyor. Ama siz öyle değilsiniz. Ben de belediye başkanı olarak, her türlü görüş ve düşünceye sahip insanlarla ilişki kuruyorum. O bakımdan çok önemli bir mesafe kat ettiniz. Tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum." ifadelerini kullandı. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim