• BIST 9721.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Muhasebe Günü Kutlanıyor

Muhasebe Günü Kutlanıyor
Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının...

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunlar içerisinde bulunduğunu söyledi.

1 Mart Muhasebe Günü, Mersin'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından, Cumhuriyet Alanı'nda tören düzenlendi. Oda yönetimi ve üyelerinin yanı sıra, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ve SGK Mersin İl Müdürü Mehmet Gülpak'ın da katıldığı törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşan Mersin SMMMO Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, ülkemizde vergi mükelleflerine vergi, sosyal güvenlik ve diğer mevzuatlar yönünden hemen her gün yeni bir yük bindirildiğini ve bu yükün kendi meslek camialarına yansıdığını savundu. Ofislerin, Maliye Bakanlığı'nın, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun birer şubesi haline geldiğini söyleyen Tokgöz, "Üstelik bu da yetmezmiş gibi, kamunun elinde var olan bilgileri TUİK'e vermekle yükümlü hale geldik. Maalesef bugüne kadar iş dünyasına getirilen bu yüklerde, iş camiasının desteğini yanımızda hissedemedik. Bu sorunlar sanki muhasebe mesleğinin getirdiği iş yoğunluğu gibi algılanıp veya algılatılıp camianın kucağına bırakılmıştır" dedi.

İşletmelerin muhasebe ve denetim sistemini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunlar içerisinde bulunduğuna dikkat çeken Tokgöz, "Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunlar, hizmet sunumunda çeşitli aksaklıkları beraberinde getirmektedir. Bu yüzden diyalogla ve işbirliği içerisinde mesleki sorunlarımızın çözülmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Tokgöz, mevzuat ve uygulamalardan kaynaklanan sorunlardan bazılarını ise şöyle sıraladı; "Meslek yasamız, günümüz koşulları ve mesleki ihtiyaçlarımız göz önüne alınarak değiştirilmeli ve anti demokratik maddelerden arındırılmalıdır. Meslek yasamızın uygulamalarına yönelik tek tebliğ taslağına ilişkin düzenlemede, TÜRMOB'un görüş ve önerileri mutlaka yer almalıdır. Kayıt dışı ekonominin azaltılması programı kapsamında beyan ve bildirime yönelik her türlü belgenin

revize edilerek, daha anlaşılır hale getirilmesi için Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na gönderdiğimiz raporumuz dikkate alınmalıdır. TÜRMOB Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve yayınlanması için Mali Bakanlığı'na gönderilen "Sürekli Mesleki Gelişim Yönetmeliği" bir an önce yayınlanmalıdır."

Tokgöz, konuşmasının sonunda hükümetin ve ilgili kurumların, haklı taleplerine cevap vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Tören, halk oyunları gösterileriyle sona ererken, kutlamalar kapsamında, Büyükşehir Belediyesi'nin, Vergi Dairesi Başkanlığı'nın ve SGK İl Müdürlüğü'nün ziyaret edileceği bildirildi.

Muhasebe Günü Kutlanıyor

Muhasebe Günü Kutlanıyor

Muhasebe Günü Kutlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim