• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Muharrem Usta: "Tam Bir Çöküş Dönemiyle İç İçeyiz"

Muharrem Usta: "Tam Bir Çöküş Dönemiyle İç İçeyiz"
Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, bordo-mavili kulübün tam bir çöküş dönemiyle iç içe olduğunu belirterek, acilen 200 milyon liraya ihtiyaç...

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, bordo-mavili kulübün tam bir çöküş dönemiyle iç içe olduğunu belirterek, acilen 200 milyon liraya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Hami Mandıralı için gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı açıklamada, bordo-mavili kulübün içinde bulunduğu tabloyu anlattı.

Yaklaşık 1 ay önce göreve geldiklerini hatırlatan Usta, "Bu dönemde kulübü olabildiğince tanımaya çalıştık ve analiz ettik. Hem ekonomik durumunu hem idari yapısını anlamaya çalışıyoruz. Çünkü Trabzonspor'umuzun içinde bulunduğu durum gerçekten iyi tahlil edilmeye muhtaç. Adı doğru koyularak atılabilecek en doğru adımların atılmasını zorunlu kılıyor" dedi.

"TAM BİR ÇÖKÜŞ DÖNEMİYLE İÇ İÇEYİZ"

Usta, tam bir çöküş dönemi ile iç içe olduklarını vurgulayarak, "İçinde bulunduğumuz durumun adı çöküş dönemi. Hatta ben buna büyük çöküş diyorum. Ekonomik anlamda her açıdan olağanüstü zor şartlarda bir Trabzonsporumuz var. Hemen ikiz kardeşi sayılan sportif anlam aynı durumla karşı karşıya. Bu ikisinde sorun yaşıyor ve derinliği fazlasıyla bunu tanımlama ihtiyacı hissediyorsunuz. Altını çiziyorum, içinde bulunduğumuz durum çöküş dönemini andırıyor. Bundan sonraki adımları buna göre atmalıyız. Oyunculara, satın alınmış olan oyuncuların bonservislerine, sözleşmesi feshedilmiş oyunculara verilmiş olan ödeme planlarına göre, kulübümüzün acilen 200 milyon Türk lirasına ihtiyacı var" diye konuştu.

"ELİMİZDEKİ OYUNCULARI TEKRAR KAZANACAĞIZ"

Kadroda ellerinde bulunan oyuncuların durumuyla ilgili detaylar veren Usta, "Sefa Yılmaz, İshak Doğan, Deniz Yılmaz, Soner Aydoğdu, Musa Nizam, Fatih Atik, Uğur Demirok (kirada), Alper Uludağ ve Serdar Gürler (sözleşme fesih edildi)... Bu oyuncular bir dönem gelecek vadeden oyuncu diye kulübümüze alınmış olan ve bence alınırken de önemli oyuncular arasından seçilmiş gençlerimizdi ama Trabzonspor'da büyük oranda maalesef yok oldular. Bunların hiçbirini rencide etmeden her birinin değerli olduğuna inanarak toplam maliyetlerini aktarayım size, 120 milyon Türk lirası. Sefa Yılmaz 31 milyon. Peki 31 milyona mal olan Sefa Yılmaz bu ülkede transfer edilebilecek iyi oyunculardan biri mi? Herhalde öyle ki alındı ama biz Sefa'yı ne yaptık? Sefa bir yerde duruyor. Muhtemelen kendisi de çok üzgün. Biz bu gençleri unuttuk. Üstüne yenileri bir daha alındı, bir daha alındı... Ama maliyet 120 milyon liraya ulaştı. Bunların her birinin tekrar hayata kazandırılmaları gerektiğine yüzde yüz inanarak bunları söylüyorum. Yoksa biz de bir sürü transfer yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

"UEFA KAPIMIZDA"

Malouda'nın bordo-mavili kulübe maliyetinin 19 milyon TL olduğunu vurgulayan Usta, "Bosingwa 20 milyon lira, Janko 22 milyon lira, Constant 28 milyon lira. 4 isim sadece 90 milyon lira. Bunlar da olmadı, yeni oyuncular aldık. Douglas, N'Doye, Marin... Sadece üçünün toplam maliyeti 66 milyon Türk lirası. Bütün bu rakamları toplayın. Trabzonspor'un içinde bulunduğu dev ekonomik çöküntünün nasıl ortaya çıktığının işareti bunlar. Bizim yerimizde siz olsanız bunları tekrarlamak üzerine hayatınızı sürdürür müsünüz? Trabzonspor'u böyle devam ettiremezsiniz. Olmadı yenisi, olmadı yenisi... O zaman sonuç bu işte. UEFA kapılarındayız" açıklamasını yaptı.

"ASLA ACELE ETMEYECEĞİZ"

Usta, bütün bunlara göre bir teşhis yapılması gerektiğini belirterek, "Bir kulübün gerçek anlamda scout ekibi yoksa alacağı oyuncuları aylar öncesinden izlemiyor, doğru almıyorsa bunun bedelini ödemeye mahkumdur. Bana da 40 gün içinde 300 oyuncu adı geldi ama scout ekibi ya da Trabzonspor'un içinden bir tek oyuncu gelmedi. Böyle bir geleneğimiz yok. Kulüp dev bir sorunla karşı karşıya. Asla acele etmeyeceğiz, asla bu hataları yapmayacağız" şeklinde konuştu.

"İKİNCİ YARI GEÇİŞ DÖNEMİ"

Göreve geldikten sonra 2,5 yıllık eylem planı ortaya koyduklarını söyleyen Usta, "Çöküş döneminden geçiş dönemine doğru bir yolculuğumuz var. Bu senenin ikinci yarısını geçiş dönemi olarak görmek zorundayız. Trabzonspor bizim en değerlimiz ve bir trafik kazasıyla yoğun bakıma düştü. Bir kaza geçirmiş, sağı solu kırılmış, bir sürü sorunu olan bir hastanın yarın ayağa kalkmasını, yürüsün deme şansımız var mı? Çile dönemindeyiz. Bunu bilmek zorundayız. Önce yüzleşeceğiz. Bu çile döneminden birlikte çıkacağız. Çile döneminde tüketim ekonomisi çalışmaz. Sabırlı olacağız ya da biraz önce söylediğim politikalarla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BATAKLIK POLİTİKASI YAPMIYORUM"

Bordo-mavili kulübün başkanı, asla bataklık politikası gütmediğini dile getirerek, "Kimse böyle düşünmesin. Trabzonspor'umuzun içinde bulunduğu durumu şeffaf olarak paylaşıyorum ki buna güç verin, yapılan hataları yapmayalım, burayı ayağa kaldıralım. Transfer diye gündemi ortadan kaldıralım. Hata yönetememekte, teşhis koyamamakta. Bir hedef doğrultusunda giderken camiayı bilgilendirmemekte ve her şeyi toz pembe göstermekten kaynaklandı. O nedenle biz gerçekçi olacağız. Sorunlar çok, UEFA engeli var. Bu dönemde kendi içimize doğru çekilip muhasebemizi yapıp en az hasarla yoğun bakımdaki hastaya zarar vermeden çıkmalıyız. Doktorluğun ilk kuralı önce zarar vermemektir" değerlendirmesini yaptı.

"BU KADAR OYUNCU NASI BİR ANDA DEĞERSİZ OLABİLİR"

Mevcut kadrodan yeni transferler yapmış gibi oyuncular çıkarmaları gerektiğini kaydeden Usta, "Eksik bölgelerimiz var, bunu biliyorum ama alarak nereye kadar gideceğiz. Bu kadar oyuncu nasıl bir anda değersiz olabilir? Bunlar içinden yeni transfer olarak yok mu çıkarabileceğimiz? Bu nedenle Hami hocayla yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Hocaya, "sen de benim kadar, benden çok Trabzonsporlusun" dedim. Uzun zamandır dertleşiyoruz, konuşuyoruz. Oyuncuları paylaşıyoruz, masaya yatırıyoruz. Onun geldiği dönemde kenarda oyuncular vardı ama o oyuncular keşke satılmasaydı. Yüksek bonservis bedelleri ile satıldılar. Keşke Henrique, Adrian devam etseydi" dedi.

"ÇOK ZORUNLU OLMAZSA TRANSFER YAPMAYACAĞIZ"

Çok zorunlu olmazsa transfer yapmayacaklarını açıklayan Usta, "Belki bir transfer yapabiliriz. Bunun üzerine belki takasla bir transfer daha. Onları da yapmayabiliriz ama sezon sonunda revizyona ihtiyaç var. Scout ekibiyle düzgün tarayarak, sezon sonu en yüksek isabetle gelecek sene yükselme dönemine geçiş yapmalıyız" diye konuştu.

Usta, oyuncu alacaklarında şubat ayından itibaren düzenli ödemelere geçeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Başarıyı veya başarısızlığı yakalamak Hami Hoca'nın sırtında değil. Sezon sonu tekrar oturacağız. Çeşitli sorunlarımız var, planları birlikte yapacağız. Camia, teknik direktör, yönetim hep beraber en doğrusunu yapmak için çalışacağız. Hocamızın sağında, solunda her tarafında olacağız. Hami hocama başarılar diliyorum. Sadi hocam geldiğimizde altyapının başındaydı, onunla devam ettik. Altyapıyı istiyor, hep özlüyor. Onun da elinden gelenin en iyisini yaptığından eminim."

Trabzonspor'un sezon başında futbolcu bütçesinin vergiler dahil 155 milyon lira olduğunu vurgulayan Usta, "Güncel rakam olarak ise 100 milyon liradayız. Hedef 100 de değil, yaklaşık 85 milyon liralar" dedi.

"KEŞKE SORUN 2-3 OYUNCU OLSA DA ALSAK"

Transferde çok dikkatli davranacaklarını vurgulayan Usta, "Belki sol bekte takas yöntemiyle, ücret ödemeden yapabiliriz. O da olmak zorunda değil. İkincisi santrafor bölgesi. Dünyada kimse ara dönemde iyi oyuncusunu vermez, çok da isabetli transfer olmaz. Bizde ismi geçen değerli bir oyuncu var, Trabzonlu Muhammed Demir var. Bizimle de görüşmeleri var. O konuda da kesin olarak sonuca varılmış herhangi bir şey yok. Teknik heyetle bugün konuşacağız yine. Keşke Trabzonspor'un derdi 2-3 tane oyuncu olsa da alsak bitirsek. Bu kadar basit olsa..." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim