• BIST 9549.14
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Muharrem Usta: Sezon sonunda çok önemli bir revizyon yapmak zorunda kalabiliriz

Muharrem Usta: Sezon sonunda çok önemli bir revizyon yapmak zorunda kalabiliriz
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, sezon sonunda takım kadrosunda çok önemli bir revizyon yapmak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, sezon sonunda takım kadrosunda çok önemli bir revizyon yapmak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Bordo mavili kulüp yönetimin düzenlediği geniş kapsamlı istişare toplantısı bir otelde gerçekleştirildi. Başta eski başkanlar ve camianın önde gelen isimlerinin davet edildiği toplantıya katılım oldukça düşük oldu. Eski başkanlardan sadece Ahmet Celal Ataman, Salih Erdem ve Faruk Özak'ın katıldığı toplantıya Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, kulüp yetkili kurullarının üyeleri ile bazı eski yöneticiler katıldı.

Toplantının açılış oturumuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji Bakanı Berat Albayrak da katıldı. Bakanlar ve Kulüp Başkanı Muharrem Usta'nın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Başkan Usta, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ekonomik ve sportif olmak üzere önlerinde iki temel sorunlarının olduğunu hatırlattı. Ekonomik durumla ilgili zaman zaman yaptıkları açıklamalardaki hedeflerinin "enkaz edebiyatı" yapmak olmadığını söyleyen Usta, amaçlarının camiayı bilgilendirmek olduğunu kaydetti. Bu sorunları aşmak için çalıştıklarını anlatan Usta, kulübü düzlüğe çıkartmak için tüm camiadan destek beklediklerinin altını çizdi. Ellerindeki oyunculardan gelecek sezona kaç tanesinin kalıcı iskelette yer alabileceğine dair çalışmalar yaptıklarını anlatan Usta, şöyle devam etti:

"Elbette sene sonunda çok önemli bir revizyon yapmak zorunda kalabiliriz; gelecek seneye iddialı girebilmek için. Bu konuda kararlıyız. Eğer elimizden çıkartmayı düşündüğümüz oyuncular varsa onların bu sezon devamlı oynamalarını sağlayıp, en iyi şekilde değerlendirme diye bir derdimizin olması lazım. Yoksa şu kolay; "kenara koyalım, kadro dışı yapılım, takımda düşünmeyelim" peki sene sonu ne olacak? Çünkü sözleşme devam ediyor. O nedenle bir oyuncumuzun başarılı olup olmadığını görebilmenin yolu; oyuncuya fırsat vermekten ve oyuncunun kapasitesinin sınırlarının nereye kadar gittiğini görmekten geçer.

Israrla şu an şans verdiğimiz oyuncunun kapasitesinin artık Trabzonspor için yeterli olmadığını gördüğümüz ana kadar. İşte son dönemlere baktığımızda herhalde en çok yaptığımız hatalardan birisi bu oldu. Hem oyuncu açısından hem hoca açısından o kadar çok türbülansa girdik ki, aslında elimizdekilerin ne kadar değerli olup olmadığının da hesabını yapamaz durama geldik."

Trabzonspor'un her maçında muhteşem oynaması ve iyi sonuçlar almasının herkesin gönülden istediğine işaret eden Başkan Usta, "Ama kadroya dönüp baktığımızda herkes de şunu görüyor; öyle oyuncular var ki sürekliliği hiç yakalayamamışlar. Bunlara bir şans vermemiz gerekiyor; gelecek seneyi iyi planlamamız adına. İşte biz bunları denemeye çalışıyoruz. Elimizdeki malzemenin gerçek anlamda kalitesini anlamaya çalışıyoruz." dedi.

Oyuncuların başarılı olabilmesinin yolunun hem kendi içlerinde hem de kulüp içerisinde iyi bir aile olmalarından geçtiğine dikkat çeken Usta, yoğun bir şekilde bu aile ortamının oluşturulmasına engel olan unsurları ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. Bunun bir anda olamadığını kaydeden Usta, zaman içerisinde bunun da iyi bir noktaya geleceğine inandığını dile getirdi.

"SCOUT (İZLEME) EKİBİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GÖREVE BAŞLAYACAK"

Devre arasında transfer yapmayacakları bilindiği halde kendilerine yüzlerce oyuncunun teklif edildiğini belirten Muharrem Usta, "Acı bir gerçeği itiraf etmek isterim; kulüp içerisinden bir tane teklif gelmedi, hepsi piyasadan. Bir kulüp ki geleceğini inşa etmek için "elimde ne var, hangi bölgede hangi oyuncularım var, geleceğimi nasıl inşa edeceğim" dediği halde kulübün içerisinde bir çalışma olur. Oyuncular takip edilir ve bunlarla ilgili karar verilir. Fakat kulüp içerisinden bir tek isim gelmedi." diyerek, şöyle devam etti:

"O nedenle önümüzdeki hafta itibariyle scout ekibimizi (futbolcu izleme, araştırma ekibi) fiilen göreve başlatıyoruz. İyi bir ekip olacak. Bu ekibin içerisinde araştırma yönleri iyi olanlar olacağı gibi gözü kuvvetli olan, yani oyuncu kumaşından da anlayan bir ekip olacak. Hedefimiz şuandaki takımda kalıcı olanları tespit etmek ve gelecek sezona iddialı olabilmek için scout ekibinin de vereceği analizi ortaya koyup olabilecek en iyi kadroyla gelecek sezon hayatımızı iddialı şekilde ortaya koyabilmek."

Ekonomisi bozuk olan bir kulübün başarıya ulaşma şansının olmadığına vurgu yapar Usta, "Sportif taraf bizim açımızdan elbette çok önemli. Hepimizin haftasını zehir eden ya da mutlu eden saha sonuçları. Ama bilmeliyiz ki, yapısal sorunları olan bir kulübün sportif anlamda başarılı olması mümkün değil. Bizim için ikisi de birbirinden daha öncelikli. İkisini birlikte taşıyabilmek diye bir hedefimiz var." dedi.

Muharrem Usta: Sezon sonunda çok önemli bir revizyon yapmak zorunda kalabiliriz

Muharrem Usta: Sezon sonunda çok önemli bir revizyon yapmak zorunda kalabiliriz

Muharrem Usta: Sezon sonunda çok önemli bir revizyon yapmak zorunda kalabiliriz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim