• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Muharrem İnce'de Erdoğan'a çağrı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yolsuzluk operasyonu sonrası gelişmeleri düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Korkun yoksa, şüphe duymuyorsan gönder oğlanı ifadesini versin" diye seslendi.
 
İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 2013'de, üç Y yasama, yürütme, yargının, RTE olduğunu ifade etti.
 
İnce, "2014'de Ayaz beklerin soğuktan ölmediği, ayakkabı kutularında haram paraların olmadığı, kasalı, para sayma makineli evlerin bulunmadığı, camilerinde miting yapılmayan, bağırsaklarını temizleyen Türkiye" dilediğini söyledi.
 
İnsanlık tarihinin en büyük yüzsüzlük, Cumhuriyet tarihinin de en büyük yolsuzluk olayıyla karşı karşıya olduklarını savunan İnce, hesap vermesi gerekenlerin, hesap sorduğunu kaydetti. İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Savcıyı tehdit ediyor, muhalefete hakaret ediyor, iftira atıyor, herkes haksız; savcı, emniyet müdürü, daire başkanı, polis, muhalefet, medya haksız, bir tek Başbakan haklı. 'Devlette çete var, 6 ay boyunca bir ilin dinlediğini, devlet içinde devlet, devlette çete, orduya kumpas kurdular, savcı iş takibi yapıyor, dış mihraklar' diyorsun da sen ne iş yaparsın, neye yararsın? Sen boşuna kabadayıymışsın. Senin efelenmelerin çiftçi, işçi, öğretmene, öğrenciyeymiş. Sen daha evindeki, ofisindeki, aracındaki böceklerin kimin koyduğunu bulamayacak kadar aciz bir adammışsın aslında. Sen muktedir de değilmişsin, bostan korkuluğu gibi duruyormuşsun. Başbakan'ın işi ayakkabı kutularındaki dolarları aklamak değildir. Başbakan'a şunu söylüyorum:
 
Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz bir yapıya büründün. Sana bu memleketin tapusunu, anahtarını versek yine de 'mağdurum da mağdurum' diye ağlayacaksın. Rüşvet, dolarlar ayakkabı kutusuna girince iman, vicdan ve ahlak bacadan çıkıyormuş, Türkiye'de bunu gördük."
 
RÜŞVETİN HESABI SANDIKTA DEĞİL YARGIDA VERİLİR
 
İnce, demokrasilerde suçlu, suçsuz, yolsuzluk, rüşvetin, sandıkta değil, yargıda aklandığını ifade etti. Sandıkta siyasi hesabın verildiğini kaydeden İnce, rüşvetin, haramın, yolsuzluğun hesabının sandıkta değil, yargıda verildiğini vurguladı.
 
Başbakan'ın mantığına göre sandıkta aklanmanın yeterli olduğunu ileri süren İnce, "Sandıkta aklanmak yeterliyse, sen kendinden öncekileri sandıkta yenmene rağmen onları Yüce Divan'a neden gönderdin?" diye sordu.
 
"Başbakan'ın gezilerinin, aday tanıtım gezileri olmadığını, seçim propagandasından öte savcıya infaz gezileri olduğunu" öne süren İnce, "Sen kimsin de meydanlarda yargıya posta koyuyorsun? Yargı karşısında hepimiz eşit değil miyiz? Ahmet ağa ile Başbakan, benim ile sizin, sokaktaki vatandaş ile profesör arasında ne fark var? Hiçbir fark yok" dedi.
 
İnce, Başbakan'ın, Sayıştay'ın denetlememesi, emniyetin soruşturmaması, yargının kovuşturmaması, ayakkabı kutularındaki dolarlara kimsenin dokunmamasını istediğini iddia etti.
 
İNTERNET SİTESİNE BAK
 
İnce, "Başbakan'ın içişleri memuru bir açıklama yapmış, 'doların yükselmesinden kim kazançlı çıktı ona bakın' diyor. İçişleri memuruna sesleniyorum; Başbakanlık internet sitesine gir, Başbakan'ın mal varlığına bak, doların yükselmesinden kim karlı çıkmış göreceksin. Bir benim bir de Başbakan'ın mal varlığına bak, kimin kazançlı çıktığını göreceksin. Oradan göremiyorsan ayakkabı kutularına bakarsan anlarsın" diye konuştu.
 
"Başbakan'ın Ergenekon'da savcıyken, şimdi hakim olduğunu" ileri süren İnce, şunları kaydetti:
 
"Genel Müdür saf, belediye başkanına iftira atılıyor, rüşvet veren hayırsever, savcı hain, operasyon komplo, rüşveti veren değil, alan değil ama ayakkabı kutusunu gösterenin evi basılıyor. Başbakan meydanlarda yalan söylüyor, halkı kandırıyor. Genel Başkanımıza 'sen Rahşan affından yararlandın' diyor. Bu, bir müfettişe not veriyor, müfettiş de düşük not verildiği için yargıya gitmesi olayıdır. Arada para, dolar, akçeli bir iş var mı bu davada, yok. Genel Başkanımız 2002'de milletvekili seçiliyor, komisyona gidiyor, dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyor. Buna rağmen dokunulmazlığını kaldırmayacaksın ama kendin AKBİL ile ilgili Rahşan affından yararlanmak için yardımcını gönderip dilekçe vereceksin, utanmadan, sıkılmadan, hangi yüzle o meydanlara çık da 'Rahşan affından yararlandın' diyorsun. Sana imam hatipte böyle mi yalan söyle, iftira at dediler?
 
İSTİK BİLAL MÜCADELESİ
 
Başbakan, 'yolsuzluk babadan oğula geçer' demişti, şimdi 'Evladım olsa tanımam' diyor.
 
Başbakan'a çağrım şudur: Korkmuyorsan, korkun yoksa, şüphe duymuyorsan gönder oğlanı ifadesini versin. Meydanlarda ne bağırıp duruyorsun. Meydanlarda bağırıp durma, gürültü kirliliği yapıyorsun, havayı kirletme. Sen istiklal mücadelesi diyorsun ama aslında istik bilal mücadelesi veriyorsun."
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim