• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Muharrem İnce istifasını açıkladı

Muharrem İnce istifasını açıkladı
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce CHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. İnce 6- 7 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan olağanüstü kurultayda Genel Başkan adayı olduğunu bildirdi..

Muharrem ince CHP Grup Başkanvekilliğinden istifasını açıkladı. İnce 6-7 Eylül'de yapılacak kurultayda genel başkanlığa aday olacağını ifade etti. İnce genel başkan olursa ilk işinin CHP tüzüğünü değiştirmek olduğunu kaydetti. 

İnce'nin konuşmasından satır başları:

Yolsuzluğu, yoksulluğu yasakları yok edeceğiz diye gelenler bugün 3Y konusunda uzman olmuşlardır. Yok edilmesi gereken derin devlet yerini yeni kabadayı kılıklılara bırakmıştır.
Türkiye’nin yeniden yapılanmasına ihtiyaç vardır.

Yönetimde yönetim sistemin değişen ihtiyaçlara cevap veren reformlar yapılamamıştır. Politik çürüme engellenememiştir. Devlet millet çatışması algısı önlenememiştir. Cumhuriyetin yurttaşlık ilkesini dayalı hukuk önünde eşitlilik sağlanamamıştır. Laiklik din düşmanlığı olarak algılatılmıştır.

Bu noktada acil politikalar şunlar olmalı:
Özgürlükçü demokrasiye ulaşmak ve yeni anayasa yapmak...
AB ve 2023’de tam üyelik hedef olmalı.
Dış politikanın saptırılan ekseni barış odaklı eksenine çevrilmeli.

Kürt sorununun çözümünde TBMM etkin olmalı siyasi sorumluluğu olmayanlar etkin olmamalıdır.
Bağımsız yargıya olan güven yeniden kurulması.
Kişiselin özel hayatına müdahale kaldırılmalı.
Eğitim sistemindeki yozlaşma engellenmeli.
Gezi ruhu ve gezi gençliğin dinamizmini partiye ve ülkeye yansıtmak zorundayız, çevre yağmasına son vermek zorundayız.

"GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM"

Bütün bunların yapılabilmesi için de Türkiye’de CHP’ye ihtiyaç vardır. Bu ülkede bağımsızlık ilkesinin geliştirilmesi,. Laik cumhuriyet anlayışı, hukuk devleti CHP sayesinde gerçekleşmiştir. Ülkemizin bunca sorununa CHP yönetimin çözümü yoktur. Bugün itibariyle yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen görevimden istifa ettim. Az önce dilekçemi gönderdim sayın Genel Başkan’ı aradım.

"ADAY OLACAĞIM"

Tabii ki ne için bıraktığımı biliyorsunuz. Kurultayımızın tarihi belli oldu, genel başkanlığa aday olacağım. Ancak bu açıklamayı partimde ayrıntılı biçimde yapabilirim fakat grup başkanvekili olarak son kez Meclis’te yapınca adaylığımı açıklamış olacağım. Ayrıntılı açıklamayı partimde yapacağım.

CHP geleneğinde olmayan seyircisiz, baskın kurultay yapılmasını anlıyorum. Millet olmayan sinema salonu gibi salonda kurultay yapılmasını sizler gibi anlıyorum. Bunun için aday oluyorum.

“PARTİNİN EVLATLARINI KORUMAK İSTİYORUM”

Bugün genel başkana genel merkeze bağlılıklarını belirten örgüt yöneticileri o listeler açıklandığında sakın bana “Ne kadar haklıymışsın” demesinler.  Ben partinin evlatlarını korumak istiyorum.

“İLK İŞİM TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRMEK OLACAK”

CHP’nin tüm üyelerine ve sorumlu kurultay delegelerine sesleniyorum: Beni genel başkan seçerseniz ilk işim tüzüğü değiştirmek olacak.

1-Partide demokrasi olacak 2- Bırakın yüzde 1 5 kontenjanı arttırmayı o kontenjanı kullanamayacağım. Siyasi partiler tüzüğünde olan yüzde 5’i kullanacağım.  Mevcut yapının yüzde 15’in yetmediğini bunu da arttırmak istediğini görüyorum. Parti içi bütün seçimler üyelerle olacak. Delegelik sistemi değil artık üyelerle olacak. Bütün adaylıklar üye bazında belirleneceği için parti sandığa tıpış tıpış değil koşa koşa gidecektir.

 

“PARTİYİ 1. YAPAMAYAN GENEL BAŞKAN İSTİFA ETMİŞ SAYILACAK”

Güçlü genel sekreterlik makamını yeniden oluşturacağım. İlk iki seçimde partiyi 1. Parti yapamayan genel başkan istifa etmiş hükmünü koyacağız. O koltuğa yapışıp kalmak yok. İlk 2 seçimde hangi genel başkan olursa olsun partiye 1. Parti yapamayan genel başkan gider.

Tayyip Erdoğan çıkıp diyor “1. Çıkamazsam istifa ederim” diyor. Bunu söyleyemiyorsanız. O resti siz çekin. Çekemediğiniz için yüzde 5 gidiyor. Bundan sonra Muharrem İnce değil parti çekecek o resti.

Gelin bir iddiaların peşine düşün umuda gelin. Bunları yenelim Türkiye’yi rotasına yeniden oturtalım. Evde erkenden seçim akşamı ve gitmeyelim. Şenlik yeri olsun genel merkezin önü. Ben siyasette katılımı adil paylaşımı ve devlette saydamlığı hedef gören bir CHP’liyim. Kendi içinde demokrasiye gerçekleştirmiş CHP’nin kısa sürede milletin gönlüne gireceğine inanıyorum.

Ama bu yönetim anlayışımla bunları mümkün görmüyorum

SORU & CEVAP

KURULTAYDA ŞANSINIZI NASIL GÖRÜYORSUNUZ ?

Sen benim dana kurultay konuşmamı görmemişsin. Onu bildikleri için küçücük bir salında yapıyorlar. Şöyle olmalı 20 bin kişi o 20 bin kişiye konuşma yapmalıyım ki “Geliyoruz iktidar olacağız” benim çocukluğumda olduğu gibi… Sen o kurultay konuşmasını gör. Siz bakmayın şuradan delege buradan il başkanı açıklama yaptı. Biz il başkanıyken de bize telefon gelirdi açıklayın bakalım desteğinizi denirdi. Haa seçimdir kazanamadım ben 15 yaşında da CHP’deydim şimdi de.

FEYZİOĞLU’NUN DA BAŞKANLIK ADAYLIĞI SÖZ KONUSU

Herkes aday adayı olabilir. Ben yola çıkmışım benim geri adımım yok artık. Bir takım farklı açıklamalar görüyorum. Bundan sonra geri adımım yoktur.

Bu partini bütün üyeleri benim dostumdur ben hepsinin desteğini istiyorum. Yönetimin de desteğini istiyorum. CHP’nin iktidarın da onlar da mutlu olacak.

İTTİFAK ARAYIŞINIZ OLACAK MI?

Herkes ile ittifak yapmak istiyorum. 130 milletvekili ile, Feyzioğlu ve adı geçen bütün arkadaşlarla ittifak yapmak istiyorum. Mert olacağız, yürekli olacağız. 4 sene önce demokratik söylemlerle geleceksiniz bugün ne diye Erdoğan’a diktatör diyorsunuz.

ADAYLARIN ÇALIŞMASI İÇİN YETERLİ SÜRE VAR DENİYOR?

Bu baskın kurultay. Fark etmez isterlerse yarın yapsınlar. Ama partinin gelenekleri böyle değil. Şölen yeridir on binler gelir oraya. Bunu kapatmalarını anlıyorum. Gerekçesinin kim olduğunu size bırakıyorum. 20 bin kişinin olduğunu genel başkan adaylarının konuştuğunu düşünün. Daha güzel olmaz mı. 45 gün adaşların ortaya çıkma projelerini ortaya koyma süresi olsa daha güzel olmaz mı. Bunun kimin için yapıldığını siz tahmin ediyorsunuz.

ADAYLIKTAN VAZGEÇEBİLİR MİSİNİZ?

Asla. Bunu size söylüyorum ama çarptırılıyor. Ben kimsenin adamı değilim. Herkesin desteğini istiyorum. Benim iddiam makam derdi değil.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim