• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Muharrem İnce Eskişehir’de

Muharrem İnce Eskişehir’de
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Eskişehir'de katılacağı bir program öncesi CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek gündeme...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Eskişehir'de katılacağı bir program öncesi CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek gündeme ilişkin konuşma yaptı.

İl başkanlığını ziyareti sırasında konuşma yapan Muharrem İnce, öncelikle Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) şubat ayına ait enflasyon açıklamasına değinerek, "Türkiye'de artık yüzsüzlük her şeyin üstünde. TÜİK açıklama yapmış, Şubat ayında enflasyon eksi çıkmış. Bunların yatacak yeri yok, ar damarı çatlamış bunların. Siz hiç mi biber almıyorsunuz, domates almıyorsunuz. Siz hiç mi peynir almıyorsunuz, ekmek almıyorsunuz. Hiç mi çocuk okutmuyorsunuz siz? Sadece CHP iktidarında bu Başbakanı, bakanları değil, bu TÜİK yetkililerini de yargılayacağız. Adli Tıp, TÜBİTAK, buralarda sahte delillerle insanların hayatlarını kararttılar. Onları da yargılayacağız" şeklinde konuştu.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN SÖYLEDİĞİ SÖZLERİ BİZİM SÖYLEMEMİZ SUÇ MU?"

Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisinde CHP'li milletvekillerinin söylediklerine AK Parti'li milletvekillerinden tepki geldiğini vurgulayan İnce, "Tarih veriyorum, 20 Eylül 2015, "1 Kasım'da 550 yerli ve milletvekilini meclise göndermek istiyoruz." Kim diyor bunu, Recep Tayyip Erdoğan diyor. 19 Şubat'ta da bizim Kocaeli Milletvekilimiz, "Biz de yerli bir Cumhurbaşkanı istiyoruz" diyor. 300 kişi birden Haydar Akar'a saldırıyor. Yahu kardeşim, Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği sözleri bizim söylememiz suç mu? Yine bundan önce 30 Mart 2012, Recep Tayyip Erdoğan, okuyorum bakın ne demiş, Destek kıtalarının yaptıklarını gördünüz. Kim bunların destek kıtaları, işte o malum STK'lar. Hem pedagojik tedaviye ihtiyaçları var, hem de psikolojik. STK'lara psikolojik tedaviye ihtiyacı var diyor. Bizim milletvekilimiz de dört parti bir araya gelelim bunu doktora götürelim deyince de saldırıyorlar. Onun söylediğinin aynısını biz de söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

"YARGI KARARLARI BİR TEK KİŞİYİ BAĞLAMAZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla alakalı demecini de eleştiren Muharrem İnce, "Ağzından çıkanı kulağı duymayan bir Cumhurbaşkanımız var. Geçen gün ne diyor, "Anayasa Mahkemesi'nin kararını tanımıyorum, saygı da duymuyorum. Yerel mahkeme direnmeliydi, hadi bakalım ben şimdi gidiyorum Türkiye karışacak" diyor. Senin görevin Türkiye'yi karıştırmak değil, barıştırmak. Yerel mahkemeye hukuksuzluk öneriyor. Mahkeme kararları, yargı kararları hepimizi bağlar. Sizi, beni, Yalovalıyı, Eskişehirliyi, AKP'liyi, CHP'liyi, kadını, erkeği, Cumhurbaşkanını herkesi bağlar. Bir tek kişiyi bağlamaz doktor raporuyla cezai ehliyeti yoksa onu bağlamaz. Beni bağlamaz diyorsan raporunu göster o zaman. Herkesi bağlar. Beni bağlamaz, ben tanımıyorum diyorsan, sana Eskişehir'den sesleniyorum raporunu göster" dedi.

"CUMHURİYET'İN SAYESİNDE ORADASINIZ SİZ, ATATÜRK'ÜN SAYESİNDE ORADASINIZ"

Emine Erdoğan'ın katıldığı bir etkinlikteki konuşmasını da eleştiren İnce, "Gün geçmiyor ki bir skandal olmasın. Benim ailemi siyasete karıştırmayın diyor. Tamam kardeşim karıştırmayalım, karıştırmayalım söz. Ama senin ailen de siyasete karışmasın. 90 yıllık enkazı kaldırdık diyor aile fertlerinden birisi. O bodrumdan TIR'larla sıfırladıklarınız gibi mi kaldırdınız, yoksa gemiciklerle mi kaldırdınız. Cumhuriyet'in sayesinde oradasınız siz, Atatürk'ün sayesinde oradasınız" diye tepki gösterdi.

"EN TEHLİKELİSİ MEKSİKA MODELİ"

Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalara da değinen Muharrem İnce, 1993 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi il başkanı iken, "Başkanlık sistemi, Amerikan emperyalizmi bir dayatması veya bir özentinin sonucudur" dediğini hatırlatarak, "Bugün önce amerikan başkanlık sisteminden başladık. Sonra Fransa'ya geçtik yarı başkanlık dedik. Sonra Meksika'ya geçtik. Bir ara Hitler'i tartıştık. Başbakan görünümlü Müsteşar Davutoğlu'na sesleniyorum. Bak en tehlikelisi Meksika modeli. Niye biliyor musun, o sistemde Başbakan yok. Bak işsiz kalırsın" ifadelerini kullandı.

İnce, konuşmaların ardından partililerle basına kapalı olarak sohbet gerçekleştirdi.

Muharrem İnce Eskişehir’de

Muharrem İnce Eskişehir’de

Muharrem İnce Eskişehir’de

Muharrem İnce Eskişehir’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim