• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Muharrem İnce de aday olduğunu açıkladı

Muharrem İnce de aday olduğunu açıkladı
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın ardından CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de CHP genel başkanlığı için adaylığa talip olduğunu açıkladı.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen İnce, "6 seçimde başarılı olamamış bir CHP var. 7'nci seçimde bunun başarılı olabileceğini söyleyen bir Allah'ın kulu var mı? Başkanlık referandumu gelirse CHP bir kez daha yenilecektir. Önce Muhalefetin değişmeye ihtiyacı var" dedi.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Milletvekilleri arkadaşlarımla birlikte bu güven vermeyen, umut olamayan, ışık olamayan, gönüllere giremeyen CHP'nin çıkışı için buradayız. Ekonomide bir orta gelir tuzağı vardır. Türkiye orta gelir tuzağına yakalanmış bir ülkedir. Türkiye bunu aşamıyor. Türkiye, ekonomisini üretime dayandırmazsa orta gelir tuzağından kurtulamayacaktır. CHP'de orta oy tuzağına takılmıştır. 

Hiç kimse bizim projelerimizle ilgili eleştirilerde bulunmadı. Herkes asgari ücretin yükseltilmesini doğru buldu, emekliye iki maaş ikramiyeyi doğru buldu. Projeleriniz çok güzel dediler ama oy vermediler. Çünkü inandırıcılıkla ilgili bir sıkıntısı var CHP'nin. CHP'nin yönetimi risk almasını bilen bir yönetim olmalıdır. Büyük bir uzlaşmayı sağlamalıdır. Olağanüstü koşulları yönetebilme becerisi olmalıdır. Seçimlerden hemen sonra genel başkan seçimlerde başarının iktidar olmak olduğunu söyledi. Daha ilginç bir şey vardı. Olağanüstü bir durum vardı iktidar olamadık dedi. Lider olağanüstü durumları selametle geçen kişidir. Olağanüstü koşulları yönetebilen bir kişi liderdir. Peki, 1 Kasım öncesi olağanüstü koşullar vardı, şimdi daha olağanüstü koşullar var.

Değerli basın mensupları, Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum. 6 seçimde başarılı olamamış bir CHP. 7.seçimde başarılı olabileceğini söyleyen var mı? Ne yapacak da CHP 2019'daki 3 büyük seçimden başarı ile çıkacak? Kim burada bir başarı şansı görüyor? Hatta önümüze referandum gelirse, Erdoğan, 6 kez yendiği CHP'yi yine yenecektir.

Vakti gelmiştir, herkesi ciddi olmaya davet ediyorum. Bu olay Muharrem İnce'nin genel başkan olma isteği değildir. Önümüzde büyük belalar var, bu yönetim bu belaları atlatamaz ve bu belalardan Türkiye'yi kurtaramaz diyorum. Söz vicdanların, sokağın olmalıdır. Bu karanlık ortamda tek umut CHP'dir. Peki, bu yenilenmeyi nasıl sağlayacağız? Kurultay veya olağanüstü bir kurultayla. Neden olağanüstü kurultay istiyoruz bunu açıklamak istiyorum. Şundan dolayı 42 il başkanımızı haklı buluyoruz. 1 Kasım'da seçim vardı. Seçimden 15 gün önce Hakkari'deki oyumuz yüzde 1. Hangi telaş sandıktaki oyu artırmak varken, il kongresi yapıyorsunuz? Seçime 21 gün kala Karaman'da niye il kongresi yapıyorsunuz? Bu telaş neden? Böyle bir yapı olamaz. Seçmeni ikna etmek önemlidir, delegeyi değil. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim