• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Muhammet Demir: "Hami Hoca Beni Birçok Kişiden Daha İyi Biliyor"

Muhammet Demir: "Hami Hoca Beni Birçok Kişiden Daha İyi Biliyor"
Trabzonsporlu futbolcu Muhammet Demir, "Hami hocamla genç milli takımlarda çok çalıştım.

Trabzonsporlu futbolcu Muhammet Demir, "Hami hocamla genç milli takımlarda çok çalıştım. Benim neler yapabileceğimi, nasıl bir insan olduğumu birçok kişiden daha iyi biliyor. Burada olması, benim için bir artı oldu.

Şu an tek hedefim, sahaya çıkıp gollerimi atmak ve her zaman dediğim gibi Avrupa Şampiyonası'na giderek kendimi ve ülkemizi göstermek" dedi.

Bordo-mavili kulübe ara transfer döneminde katılan Muhammet Demir, Trabzonspor Dergisi'nin Şubat ayı sayısına açıklamalarda bulundu.

İlk olarak futbol yaşantısına nasıl başladığı sorusuna cevap veren Muhammet Demir, "Futbol yaşantım, kendimin farkına vardığım an başladı. O andan sonra da aklımdan başka ne yapabilirim düşüncesi bile geçmedi. Açıkçası dünyada başka bir mesleğin olduğunun farkında bile değildim. Bana göre sadece futbolcu olabilirdim ve Allah da nasip etti. İlk olarak Zonguldak Ereğli'de okul takımında oynamaya başladım. Orada hocalarım performansımı beğendi ve beni amatör takım olan Ereğli Belediye Alt Yapısı'na verdiler. O dönem Zonguldak minik takımlarda şampiyon olduk. Ankara'da turnuvaya katıldık. Orada yine beni fark ettiler ve böylelikle Bursaspor Alt Yapısı'na geçmiş oldum. Sonrasında ise herkesin bildiği gibi Bursaspor ve Gaziantepspor'la devam ettim" ifadelerini kullandı.

"ÇOK TUHAF HİSSETMİŞTİM"

"24 Mayıs 2009 yılında Gaziantepspor ile oynanılan Süper Lig müsabakasında, maçın bitimine son 4 dakika kala oyuna girdin ve böylelikle ilk Süper Lig maçına çıkmış oldun. Hayatının o dört dakikasını bizimle paylaşır mısın? Nasıl geçti o dakikalar?" şeklindeki soruya bordo-mavili genç golcü şu cevabı verdi:

"Açıkçası sadece müsabakanın bittiğini ve nefes nefese kaldığımı hatırlıyorum. Maçla ilgili başka hiçbir şey yok hafızamda. İlk karşılaşma her zaman biraz tuhaftır derler, hakikaten çok tuhaf hissetmiştim. İnsanlar yanımdan makine gibi geçiyor ve sanki benden üç beş kat daha farklı güce sahip gibiydiler. Denizlispor ile kupa maçı oynamıştık; o zaman kendimi sahaya biraz daha ait hissettim ve diğer maçlarda da artık tamamen bu duygularımdan sıyrıldım."

"BURSASPORLU TARAFTARLAR BANA HEP HOŞGÖRÜLÜ DAVRANDI"

Burrsaspor'da fazla forma şansı bulamamasını ardından transfer olduğu Gaziantepspor'da ise tam tersine fazla forma şansı bulmasını neye bağladığı şeklinde yöneltilen soruya Muhammet Demir, "Bursaspor'da camia olarak bir sıkıntım ve problemim hiç olmadı. Hem yönetim hem de taraftar bana karşı hep hoşgörülü oldu. Ama kendimi hiçbir zaman çok değerli hissedemedim. Milli takıma gidiyordum ve kulübe geri döndüğümde eksik olan bir şeyler var gibiydi. Açıkçası biraz dışlanmış gibi hissettim. Benim tek arzum o değerin içinde yer almaktı" şeklinde konuştu.

SÜPER LİG'DEKİ İLK MAÇI

"Gaziantepspor'a transfer olduktan sonra Tolunay Kafkas'ın seni fark etmesiyle açılan yollar, daha sonra antrenörlük görevine getirilen Abdullah Ercan ile şansa dönüştü. ilk kez ilk 11'de yer aldığın Süper Lig karşılaşmasında iki gol ve bir asistle beklenen patlamayı gerçekleştirdin. Neler söyleyeceksin, hangi maçtı hatırlıyor musun?" sorusuna ise Trabzonsporlu futbolcu Muhammet Demir, "Bursaspor'dan Gaziantep'e geçtiğimde altı ay kadro dışı kalmıştım" diyerek bir hatırlatma yaptı ve açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bunun sıkıntısını Gaziantepspor'da yaşayacağımın farkındaydım ve devre arası zaten bunu bilerek gitmiştim. 5-6 ay, hem takıma ayak uydurayım hem de yavaş yavaş oynamaya başlarım diye düşündüm. O dönem antrenörümüz Tolunay Kafkas'tı. Oynamadan geçirdiğim zamanların sıkıntısı vardı. Tolunay hoca beni yavaş yavaş hazırlamaya başladı ama forma şansı veremedi. Abdullah hoca ise takımın başına geldiğinde beni direkt oyunun içine attı. Gençlerbirliği maçı, benim Süper Lig'de 11 oynadığım ilk karşılaşma oldu. Mücadeleye iki gol bir asistle başladım. Genç bir oyuncunun ilk 11 olarak ilk karşılaşmasını 2 gol 1 asistle bitirmesi çok olumlu bir başlangıç. Allah herkese nasip etsin. Gençlerbirliği maçından sonra oyunculuğuma hep olumlu şekilde devam ettim. Zaman zaman kötü, zaman zamanda iyi işler yaptım. Benim için çok güzel bir dönemdi diyebilirim."

"DERİN BİR HİS SARDI BENİ"

Gaziantespor'daki ikinci karşılaşmasında Galatasaray'a karşı topuğuyla bir gol attığının hatırlatılması üzerine Muhammet, "Gaziantepspor'da ikinci maçım, Galatasaray karşılaşmasıydı. O zaman Arena daha yeni yapılmıştı. Maçtan önce otelde kendi kendime, "Ben bugün topukla gol atacağım" dedim. Garip ama böyle derin bir his sardı beni. Çıktım ve gerçekten topukla gol attım. O an inanılmazdı; şaşırdım ve mutlu oldum" dedi.

"SAKATLIK DÖNEMLERİ BENİ ÇOK ZORLADI"

İki sezon boyunca yaşadığı sakatlık dönemini de anlatan genç golcü, "Gerçekten çok zor zamanlar yaşadım. Ama bu duruma rağmen pes etmeden çalışmak zorunda olduğumu da öğrendim. Yaşadıklarım beni olgunlaştırdı. Bir kere umutsuzluğa kapıldım ve artık olmayacak dedim. Çünkü sakatlık sürecim uzundu ve her gün saatlerce yüzde yüz konsantre ile çalışmak zorundaydım. Beni en çok zorlayan da bu olmuştu" dedi.

"MİLLİ TAKIM OLAYINA FARKLI BAKIYORUM"

"Milli Takım kariyerini konuşalım biraz da… Önüne Milli Takım anlamında koyduğun hedefin Euro 2016 olduğunu her fırsatta dile getiriyorsun. Bir de başka bir söyleşinde, "Milli Takım formasını giyince kendimi kaybediyorum" demişsin. Tam olarak ne anlatmak istiyorsun?" şeklindeki soruya bordo-mavili futbolcu, "Genç milli yaş gruplarının hepsinde bulundum ve kaptanlık yaptım. İki defa A Milli Takım'a gittim. Milli takım olayına farklı bakıyorum. Biraz fazla milliyetçiyim. Sakatlıklarımın yüzde 75'ini milli takım da yaşadım. Sakat olduğum halde oynadım. Hataydı belki ama oynadım. Bunun her şeyi özetlediğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"SAMİMİ BİR ORTAM OLUŞTURDUK"

Trabzonspor'a transfer olduğu süreci de açıklamalarına ekleyen Muhammet Demir, "Trabzonspor, Bursaspor Alt Yapısı'ndan A Takıma yükseldiğim andan itibaren benimle iletişim halindeydi. Hatta Gaziantepspor'a gideceğim zaman buraya gelmemi istiyorlardı. Ama Bursaspor'dan ayrılma nedenim oynamamaktı. Ligde hiçbir maçım yokken Trabzonspor'a gelseydim yine aynı şeyi yaşayacaktım. Bu büyük bir hata olurdu ve Bursaspor'dan ayrılmamın da bir anlamı kalmazdı. O yüzden oynayabileceğim bir takımı tercih etmek en mantıklısıydı. Ben Trabzon'a doğru zamanda geldiğimi düşünüyorum. Başkanımız Muharrem Usta, bir televizyon kanalında beni transfer etmek istediklerini söylemişti. O an çok mutlu olmuştum. Çünkü biz Gaziantepspor'da takım olarak çok zor işler yapıyorduk ve açıkçası bu mücadelemizin bir türlü kıymet gördüğünü hissedemiyordum. Ama Başkanımızdan o sözleri duyunca hem takımım hem de kendi adıma çok gururlandım. Bu benim için önemliydi. Zaten ardından olaylar gelişti, kulüpler görüştü. En son Başkanımız Muharrem Usta beni arayıp, "Hayırlısı olsun, bu iş oldu" deyince ben de kalkıp hayallerimin takımına geldim" dedi.

Öte yandan Muhammet, Yusuf Erdoğan, Sefa Yılmaz ve Okay Yokuşlu'ya geçmişte aynı takımlarda forma giydiğini sözlerine ekledi. Bu durumun da kendisi adına uyum ve anlaşmayı beraberinde getirdiği ve bunun bir futbolcu için çok önemli olduğunu söyledi.

"AİLEMDEN AŞİNAYIM"

Trabzonspor taraftarlarına ailesinden aşina olduğunu dile getiren genç golcü, "Taraftarlara ailemden aşinayım. Bizimkilerin Trabzonspor'a olan sevdaları çok derin, o nedenle ailemden yola çıkarak taraftarlarımızın neler hissettiğini, neler düşündüğünü daha iyi anlayabiliyorum. Ben de onlara yardımcı olmaya çalışacağım" dedi.

Kendinde geliştirmesi gereken bir özellik olup olmadığının sorulmasıyla alakalı Trabzonsporlu futbolcu, "Gaziantepspor'da çok fazla atak oynayan bir takım değildik. Ben de forvet oyuncusu olduğum için kendimi daha fazla geliştirme açısından sıkıntı yaşıyordum. Bu durumu burada atlatacağıma ve yeteneklerimin üzerine yenilerini koyacağıma inanıyorum" açıklamalarında bulundu.

"HAMİ HOCA BENİ BİRÇOK KİŞİDEN DAHA İYİ BİLİYOR"

Muhammet Demir, Trabzonspor'a transfer olduktan sonra havalimanında yaşadığı anları ve Hami Mandıralı hakkında ise, "Buraya geldiğimde saat biraz geç olmuştu ve bu kadar kalabalık bir grubun beni karşılayacağını tahmin etmiyordum. Onları karşımda görünce heyecanlandım, konuşamadım. Hami hocamla ise genç milli takımlarda çok çalıştım. Benim neler yapabileceğimi, nasıl bir insan olduğumu birçok kişiden daha iyi biliyor. Burada olması, benim için bir artı oldu.

Şu an tek hedefim, sahaya çıkıp gollerimi atmak ve her zaman dediğim gibi Avrupa Şampiyonası'na giderek kendimi ve ülkemizi göstermek" dedi.

"YETER ARTIK GİT DE KURTULALIM"

"Dışarıda oynayan bir Trabzonlu olarak buraya deplasmana geldiğin zamanlarda neler hissederdin? Mesela, arkadaşlarınla neler konuşurdun?" şeklindeki soruya Muhammet şu yanıtı verdi:

"Aslında hislerim karmakarışık olurdu. Özellikle ısınmalara çıktığımızda taraftar sürekli beni çağırırdı. Takım arkadaşlarım rahatsız olma noktasına gelirdi. Burada yaşadığım en farklı ve yoğun duygu buydu. Sonuçta sürekli benim gelmemi isteyen Trabzonspor taraftarlarının sesi vardı kulaklarımda. Takım arkadaşlarım bana espri yaparak, "Yeter artık! Git de kurtulalım" derlerdi."

"BENİ ÖLDÜREBİLİRLER"

Muhammet Demir, "Trabzonspor'a transfer olduğunu duyduklarında ailenden ilk kim aradı seni?" sorusuna ise, "Onlar aramadan ben onları aramak zorundaydım. Başka yerden duyarlarsa beni öldürebilirler" ifadelerini kullandı.

Gaziantepspor'dan ayrılrken duygusal anlar yaşadığını söyleyen Trabzonspor'un golcü oyuncusu, "Gaziantep'e gittim ve iyi ki de gitmişim diyorum. Hem güzel bir şehir tanıdım hem oradaki dostlukları gördüm. Bir yerde beş sene geçirmek bir futbolcu için uzun bir süre. Ayrılırken duygusal anlar yaşadım çünkü ben Antep'te hayatı öğrendim" diye konuştu.

Maçlara çıkmadan önce dua okuduğunu dile getiren Muhammet, Karadeniz yemeklerinden en çok Kuymak'ı sevdiğini söyledi.

Muhammet Demir: "Hami Hoca Beni Birçok Kişiden Daha İyi Biliyor"

Muhammet Demir: "Hami Hoca Beni Birçok Kişiden Daha İyi Biliyor"

Muhammet Demir: "Hami Hoca Beni Birçok Kişiden Daha İyi Biliyor"

Muhammet Demir: "Hami Hoca Beni Birçok Kişiden Daha İyi Biliyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim