• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Muhammat Eren için mahkeme kararı

Muhammat Eren için mahkeme kararı
Türkiye'den gelen ve Almanya'da Giessen Üniversitesi'nde kalp nakli bekleyen 23 aylık Muhammet Eren,mahkeme kararıyla nakil listesine alınabilecek.

 Almanya 'da Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniği'nde yaklaşık 5 aydır kalp nakli bekleyen 23 aylık Muhammet Eren Dönmez için görülen mahkemede bebeğin ailesi ile hastane arasında uzlaşmaya gidildi. Uzlaşmaya göre, dışarıdan gelecek nakil ekipleri Eren'i muayene edecek. Ekip olumlu rapor verirse Muhammet Eren bebek organ arama listesine dahil edilecek. Uygun kalp bulunduğunda ise nakil ameliyatı gerçekleşecek. Bu süreç en geç 4 hafta içinde tamamlanacak. Bu arada aile hastane aleyhine açtığı davadan vazgeçmiş sayılmayacak. 

MAHKEME KARARIYLA OLDU 
Konuyla ilgili açıklama yapan Baba Yavuz Dönmez, “Aslında iki aydır hastaneyle sözlü konuşmalar esnasında aramızda aldığımız karardı bu. Ancak bu zamana kadar gerçekleşmemişti. Sadece mahkeme kararıyla bu durum gerçekleşmiş olacak” dedi. 

BİZİM SEÇTİĞİMİZ DOKTORLAR KARARI VERECEK 

Davadan vazgeçilmediğinin altını çizen Dönmez ailesinin avukatı Ramazan Akbaş ise şunları söyledi: “Bizim belirleyeceğimiz doktorlar Eren'in hemen yanına gidip kontrol ettikten sonra eğer listeye girebilir derse gerekli organ naklini bu doktorlar kendi hastanelerinde yapacaklar. Şu an güvendiğimiz üç ayrı hastane ile kontak halindeyiz. Bu çok çabuk gerçekleşebilir. Bizim seçtiğimiz doktorlar hem liste konusunu, hem de listeden sonraki nakil konusunu Eren'i kontrol ettikten sonra hızlı şekilde gerçekleştirirler. Zaten biz de baştan beri bunu istiyorduk. İsteğimizi mahkeme sayesinde kabul etmiş oldular. Dört hafta süre verildi, eğer iki haftada yapabilirsek de amacımıza ulaşmış olacağız. Dört hafta sonunda biz bir ekip bulamazsak o zaman dava devam edecek. Bu şartı koydurmamızdaki amaç ise sıfırdan tekrar dava açmak zorunda kalmayalım. Burada önemli olan bizim güvendiğimiz ve en önemlisi bizim belirleyeceğimiz doktorlara listeye girme konusunda karar yetkisi ve nakil yapma yetkisi verilmesi.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim