• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Muhalifler, Le Figaro'nun iddiasını yalanladı

Suriyeli muhalifler, ABD ve İsrail'in kendilerine askeri eğitim verdiği iddialarını yalanladı
 
 
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Türkiye Temsilcisi Halit Hoca, ABD ve İsrail askerlerinin Suriye'de operasyon yaptığına ilişkin haberleri "maksatlı" olarak nitelendirdi.
 
Fransız Le Figaro gazetesinde yer alan "ABD'nin Ağustos ayı ortasında Suriye rejimi karşıtı operasyonu başlatması nedeniyle sıkışan Esad'in kimyasal silah kullandığına" ilişkin iddianın, Suriye'de ilerleme kaydeden muhalefeti zan altında bırakmak amacıyla ortaya atıldığını söyledi.
 
Le Figaro gazetesinde yer alan iddiaları değerlendiren Hoca şunları söyledi:
 
OPERASYON SÖZ KONUSU DEĞİL
 
"Merkezi Paris'te bulunan Le Figaro gazetesi, ABD ve İsrail birliklerinin Şam'da bulunduğunu iddia ediyor. Haberde, ABD ve İsrail'in sofistike silahların Suriyeli radikal grupların eline geçmesinden endişe ettiği için gönüllülerden oluşan özel birlikler kurmayı tercih ettiği öne sürülüyor. Bu iddianın mantıksal tutarlılığı yok. Söz konusu bölgelere Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Birleşik Komutanlığı, Suriye İslam Cephesi ve Suriye İslami Kurtuluş Cephesi hakimdir. Gazetenin iddia ettiği gibi bir operasyon söz konusu değil."
 
BATI UCUZ KAHRAMANLIK PEŞİNDE
 
Söz konusu iddialarla bilgi kirliliği oluşturulduğunu savunan Hoca, "Bu iddialar ile kamuoyuna Batı'nın Suriye halkının kurtarıcısı olduğu fikri yayılmaya çalışılıyor. Batı samimi olsaydı, muhaliflerin silahlanmasına izin verirdi. Suriye'yi dış müdahale değil, hayatını ülkeleri ve inançları uğruna feda eden bağımsız silahlı kuvvetler özgürleştirecektir. İddialarla bağımsızlık mücadelesi veren silahlı grupların engellemesi ve gözden düşürülmesi için bilgi kirliliği oluşturuluyor."
 
Esad yönetimi uluslararası toplumun sessizliğinden güç alarak katliamlarına devam ederken, Batı kamuoyunun "ucuz kahramanlık" görüntüsü verdiğini anlatan Hoca, "Batı eğer samimi ise İsrail'in güvenliği konusunda duyulan endişeden vazgeçip, katliamlarda ölen çocuklar için endişe etmeli ama durum tam tersi" ifadesini kullandı.
 
İSRAİL'LE İŞBİRLİĞİNE GİRMEYİZ
 
Hoca, Suriye muhalefetinin İsrail ile herhangi bir işbirliğine girmeyeceğini de sözlerine ekledi.
 
Le Figaro'da yer alan haberde, ABD'nin ağustos ayı ortasında Suriye rejimi karşıtı operasyonu başlatması nedeniyle sıkışan Esad'in kimyasal silah kullandığı, ABD'nin İsrail ile birlikte Suriye'nin güneyinde, Ürdün sınırında Esad ile savaşan muhaliflere komando eğitimi verdiği, söz konusu iki komando ekibinin 17 ve 19 Ağustos tarihlerinde Şam'a kadar ilerlediği öne sürülmüştü.
 
Esad güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı saldırıda, 1300'ün üzerinde sivil hayatını kaybetmişti.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim