• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Muğla’ya 13 Yılda 5 Milyar TL Yatırım

Muğla’ya 13 Yılda 5 Milyar TL Yatırım
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 38 milyon lirayı bulan yatırımların temelini atma ve açılışlarını yapmak için geldiği Muğla'da...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 38 milyon lirayı bulan yatırımların temelini atma ve açılışlarını yapmak için geldiği Muğla'da Türkiye'de 2019 yılına kadar yapılacak 1071 Göletin bitirilmesi için tarih ve sat verdi. Menteşe İlçesi'nde bulunan Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen törene katılan Veysel Eroğlu, "30 Aralık 2019 tarihinde saat 16.59'da Türkiye genelinde yapılacak 1071 gölet tamamlanacak ve milletin hizmetine sunulacak. Bunu için tarih ve saat veriyorum" dedi.

Aydın'da gerçekleşen törenlerin ardından karayolu ile Muğla'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muğla Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve kamu kurum müdürleri tarafından karşılandı. Bakan Eroğlu, Muğla'da 38 milyon lirayı bulunan yatırımların temelini ve tamamlanan tesislerin açılışını yaptı. Kapalı Spor Salonu önünde davul-zurna eşliğinde karşılanan Bakan Eroğlu'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Spor salonunda bulunanları tek tek selamlayan Bakan Eroğlu, daha sonra Muğla'da yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Muğla'nın çok bir güzel il olduğunu Ak Parti hükümeti olarak Muğla'ya önemli hizmetleri getirdiklerinin altını çizen Bakan Eroğlu, "Muğla'ya geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda heybem dolu olarak geldim. Sizlere bu sefer 16 yeni yatırım müjdesini getirdim. Bu müjdeler arasında DSİ'nin büyük yatırımları yer alıyor. Artık ormanlar tamamen milletimizin, Muğlalılarındır. Yaptığımız her şey milletimiz için. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözünü benimsemiş bir anlayışla hizmetlerimizi yapıyoruz. Artık bundan sonra vatandaşımız orman teşkilatının hasmı değil hısmı olacaktır. 16 müjde arasında DSİ'nin çalışmaları yanında gelir getirici bir takım dikimler yapacağız. Bunun geliri vatandaşımıza ait olacak. Vatandaşımızı kucaklayacağız, destekleyeceğiz. Sulamalar olmadan ürün elde etmek mümkün değil. Bu nedenle Kavaklıdere İlçesi Menteşe Mahallesi'nde sulama barajını, Kozağaç sulama barajı, Fethiye'de Arpacık sulama barajının yapımı müjdesini bugün sizlerle paylaşıyorum" dedi.

Geçmiş yıllarda Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Muğla'ya 69 müjde verdiğini ve bunların büyük kısmının tamamlanarak hizmete girdiğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Bugün itibari ile Muğla için verdiğimiz 69 projeden 51'i tamamlanarak hizmete girdi. Yani verdiğimiz sözlerin yüzde 85'ini tamamladık. 18 tesiste bu yılın Aralık ayında tamamlayacağız. Biz sözümüzün eri bir bakan ve hükümetiz. Bizim size verdiğimiz sözümüz senettir" diye konuştu.

1071 TESİS 30 ARALIK 2019 SAAT 16.59'DA TAMAMLANACAK

Bakan Eroğlu, konuşmasında 13 yılda Türkiye'nin büyük bir dönüşüm yaşadığına dikkati çekerek, dünyada yaşanan krize rağmen Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü söyledi.

Eroğlu, "13 yılda yakaladığımız dönüşüm sayesinde dünyada ekonomik kriz yaşanırken Türkiye ekonomisini dört dörtlük bir şekilde büyüttü. Göreve geldiğimiz ilk zamanda Türkiye'de 81 ilin 76'sında suyun olmadığını fark ettik. Biz su medeniyettir dedik. 2050 yılına kadar 41 milyon vatandaşa yetecek suyu temin ettik. Bin 900'ün üzerinde derede ıslah çalışması yaptık. Bir yandan da sulanabilir arazinin yüzde 75'ni sulamaya açtık. 6 milyon araziyi sulayan biziz. Türkiye'de yapılan tarımsal faaliyetler dünyada 7.sıraya yükseldi, neden çünkü su var. Geçmiş dönem bin günde bin gölet yaparak bir dünya rekoru kırmak istedik. Bunun sözünü verdik ve yerine getirdik. Şimdi de yeni uygulamamız olacak. Buradan size açıklıyorum. 2019 yılının sonuna kadar yani 30 Aralık 2019 tarihinde saat 16.59'da Türkiye genelinde 1071 gölet ve sulama yapılarak milletimizin hizmetine sunacağız. Türkiye'de bir dönem tesisin temeli atılır ancak daha sonra unutulurdu. Ama bugün artık yapacaklarımızın bitiş tarihini hatta saatini bile verebiliyoruz. Bunu Ak Parti hükümeti başardı"

38 MİLYON LİRALIK YATIRIMLARIN AÇILIŞINI YAPTI

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından 38 milyon lirayı bulan yatırımların temelini atma ve çalışmaları tamamlanan tesislerin açılışlarını Muğla protokolü ile birlikte yaptı. Bakan Eroğlu'nun açılışını yaptığı ve temellerini attığı tesisler arasında Fethiye Söğütlüdere ve Çayan Köyü ve arazilerinin Yukarı Akçay Islahı, Köyceğiz Kargıcak Deresi Yukarı Havza Islahı 3.Kısım ile 3 adet taşkın koruma tesisinin temelleri, Orman Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 4 adet ilk müdahale binası, Yapraktepe Toplu Koruma tesisi ile 5 adet yangın havuzu ve göleti gibi yatırımlar yer aldı.

BAKANIN MUĞLA'YA VERDİĞİ 16 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, konuşmasında Muğla için verdiği 89 milyon liralık yatırımların tamamı şunlardan oluşuyor:

"Kavaklıdere Menteşe Barajı ve Sulaması, Merkez Kozağaç Barajı ve sulaması, Fethiye Arpacık Barajı ve sulaması, 2016 yılında 11.330 dekar alanda ağaçlandırma tesisi, toprak muhafaza tesisi ve 7 bin dekar alanda bozuk ormanların rehabilitasyonu. 2016 yılında 396.710 dekar alanda sivri kültür (orman yetiştirme) çalışmaları, 2.7 milyon adet fidan üretilecek, orman köylerinde yaşayan ailelere 1 milyon 900 bin lira OR-KÖY desteği sağlanacak, 5 bin 800 dekar alanda gelir getirici tür ağaçlandırması, 50 kilometre yeni yol, 80 kilometre büyük onarım, 160 kilometre üst yapı ve 130 kilometre sanat yapısı tesisi, orman yangınlarını önleme ve mücadelede kullanılacak 65 kilometre tesisi, Muğla'nın biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi, Bafa Gölü Tabiat parkı yürüyüş yolu, Milas'ta metruk Tuzla Sulak alanında kuş gözlem kulesi, Köyceğiz yaban hayatı geliştirme sahasında yürüyüş yolu düzenlemesi ve seyir noktalarının düzenlenmesi, Marmaris Milli Parkı'nda sığla ormanı terapi parkı düzenlemesi, biyolojik çeşitlilik eğitim parkuru, 3 adet otomatik meteorolojik gözlem sisteminin kurulması"

Muğla’ya 13 Yılda 5 Milyar TL Yatırım

Muğla’ya 13 Yılda 5 Milyar TL Yatırım

Muğla’ya 13 Yılda 5 Milyar TL Yatırım

Muğla’ya 13 Yılda 5 Milyar TL Yatırım

Muğla’ya 13 Yılda 5 Milyar TL Yatırım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim