• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Muğla'da zeytinyağı tadım eğitimi

Muğla'da zeytinyağı tadım eğitimi
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, zeytinyağı tadım eğitimi düzenlendi.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, zeytinyağı tadım eğitimi düzenlendi. Zeytindostu Derneği ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın işbirliğinde zeytinyağı tadım eğitimi düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ndeki eğitime, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Zeytindostu Genel Sekreteri Atilla Totoş, zeytinyağının sağlıklı besin olmanın yanı sıra sağlığı koruyan bir ilaç olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenledikleri zeytinyağı tadım eğitimleri ile üreticinin nitelikli zeytinyağının tanımasını ve üreticinin de doğru zeytinyağı üretmesi için dikkat etmesi gereken yöntemleri öğrenmesini amaçladıklarını dile getirdi.

Belediyesinin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan ise zeytin ve zeytinyağının Muğla için öneminin farkında olduklarını, bu tarz eğitimlerle üretici ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün de ülkedeki 169 milyon zeytin ağacının 16 milyon 500 binin Muğla'da olduğuna dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin gerek Toprak, Sulama Suyu, Yaprak Analiz Laboratuvarımızla, gerek tohum desteği ile gerekse alım garantili mevsimlik çiçek üretimimizle her zaman yanlarındayız. Bunun yanında bu tarz tadım eğitimleri düzenleyerek tüketicinin doğru zeytinyağını tanımasını ve tüketmesini sağlayacağız, üreticinin de kaliteli zeytinyağına giden yolda dikkat etmesi gereken konuları öğrenmesine katkı sunacağız. Tüm ilçelerimizde düzenlenecek zeytinyağı tadım eğitimleri ile vatandaşlarımız zeytin ve zeytinyağı konusunda doğru bildiği yanlışları, yanlış bildiği doğruları öğrenme fırsatı bulacaklar." dedi.

Konuşmaların ardından Zeytindostu Derneği Tadım Panel Başkanı Dilşen Oktay, zeytinyağı tadımında ki incelikleri ve kaliteli zeytinyağının nasıl anlaşılabileceği konusunda katılımcılara bilgiler verdi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim