• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Muğla’da Seri Katil Endişesi

Muğla’da Seri Katil Endişesi
Fethiye ve Seydikemer'de yaklaşık 20 gün içinde karı koca çaban ile birlikte 3 kişinin cinayete kurban gitmesi nedeniyle Mendos ve Babadağ eteklerindeki...

Fethiye ve Seydikemer'de yaklaşık 20 gün içinde karı koca çaban ile birlikte 3 kişinin cinayete kurban gitmesi nedeniyle Mendos ve Babadağ eteklerindeki çobanlar tedirginlik yaşıyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesi, bir dönem peş peşe yaşanan kamyoncu cinayetlerinden sonra şimdi de çoban cinayetlerini konuşuyor. Son bir ayda aynı bölgede 3 çobanın tüfekle öldürülmesi ve katillerinin izine rastlanamaması çobanları da tedirgin ediyor.

Fethiye, 2009 - 2011 yılları arasında iki kamyoncu, iki akaryakıt istasyonu görevlisi ve bir çoban cinayetine sahne oldu. Cinayetler yaklaşık 5 yılda aydınlatıldı ve failleri yakalandı. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde son günlerde çobanlar öldürüldü. Fethiye'de çobanlık yapan 44 yaşındaki Cahit Paslı ile 38 yaşındaki eşi Hatice Paslı, 9 Mart'ta Mendos Dağı eteklerine bıraktıkları keçilerini kontrol etmek için motosikletle giderken tüfekle öldürüldü. Olay yerinde yapılan incelemede Cahit Paslı'nın sol göğsünden, eşinin ise sırtından vurulduğu belirlendi.

Paslı çiftinin katil ya da katilleri aranırken bu kez 3 Nisan'da çoban Hüseyin Gökmen de, Mendos Dağı'nın hemen karşısındaki Babadağ'ın Seydikemer bölgesindeki Akgöl mevkiinde tüfekle sırtından vurularak öldürülmüş halde bulundu. Gökmen'in öldürüldüğü yerde 3, Paslı çiftinin öldürüldüğü yerde de bir boş kovan bulundu.

Jandarma, peşpeşe işlenen çoban cinayetlerinin ardından özel ekip kurdu ve faillerini ortaya çıkarmak için çalışma başlattı. Her iki olay yerinde bulunan boş kovanlar kriminale gönderildi, bölgede çobanlık yapan kişilerin ifadelerine başvurdu. İlk tespitlere göre, iki olay arasında benzerlik bulunmuyor. Cinayetlerin birbiriyle bağlantılı olup olmadığı kovanların kriminal raporu ve diğer delillerle tespit edilecek.

Yörede çobanlık yapanlar, bir yandan cinayetlerin aydınlatılmasını beklerken, bir yandan da seri katil tedirginliği yaşıyor.

AKARYAKIT İSTASYONU KANLI BASKINI KATİLLERİ DE YAKALANAMADI

Bu arada Fethiye'de 10 Aralık 2009 tarihinde meydana gelen olayda, Fethiye - Antalya karayolunun 15. kilometresinde bulunan bir benzin istasyonunu sabaha karşı basan kişi yada kişiler pompacı Asım Dağlı'yı (30) dinlenme yerinde öldürüp, Pompacı Mustafa Kökçü'yü de (30) 48 FM 992 plakalı otomobilinin şoför koltuğunda ağır yaralamıştı. Kökçü, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Tam 7 yıl önce işlenen faili meçhul cinayetle ilgili dosya Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tekrar açılıp 2 pompacıyı daha önce 3 kişiyi öldürdüğü iddaasıyla Fethiye ağır ceza mahkemesi tarafından 3 ayrı ağırlaştırılmış müebbet cezası verilen halen Antalya'da cezaevinde tutuklu bulunan Salim Olaş'ın öldürdüğü iddiasıyla iddianame hazırlanmış yaklaşık 1 yıl süren Fethiye Ağır ceza mahkemesindeki duruşma sonunda Salim Olaş beraat etmişti. Öldürülen Asım Dağlı ve Mustafa Kökçü'nün yakınları katil yada katillerin yakalanamaması üzerine yıllardır tedirginlik yaşadıklarını söylemişlerdi.

TAHKİKATLAR SÜRÜYOR

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, çoban Hüseyin Aygün cinayetini aydınlatmak için Muğla il Jandarma komutanlığı tarafından özel bir ekip kurulduğunu bildirdi. Köken, "Bu cinayet Fethiye Cumhuriyet savcılığı ve Jandarma tarafından titizlikle soruşturulmaktadır. Soruşturma çok yönlü sürdürülmektedir. Bölgenin kırsal bölge olması ve çobanlarımızın endişe ve korkularını yok etmek için en kısa sürede sonuçlandırılmasını bekliyoruz" dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da, "Mendos Dağı eteğinde cinayete kurban giden Cahit Paslı ile eşi Hatice Paslı'nın öldürülmesi olayının aydınlatılması için adli tahkikat jandarma tarafından yürütülmektedir. Bu tahkikat sırasında her türlü ihtimaller dikkate alınmaktadır. Olayla ilgili kriminal sonuçları da beklenmektedir. Olayın aydınlatılmasını bekliyoruz" dedi.

Muğla’da Seri Katil Endişesi

Muğla’da Seri Katil Endişesi

Muğla’da Seri Katil Endişesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim