• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Muğla’da Organ Bağışı

Muğla’da Organ Bağışı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bir haftadan bu yana tedavi gören Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ün 68...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bir haftadan bu yana tedavi gören Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ün 68 yaşındaki halası Nacifer Ceylan'ın beyin ölümü gerçekleşerek yaşam mücadelesini kaybetti. Nacifer Ceylan'ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından başkan Gümüş ailesi örnek bir davranış sergileyerek, Nacifer Gümüş'ün organlarını bağışlama kararı aldı. Bu karar ile Nacifer Gümüş'ten alınan böbrekler ve karaciğer yıllardır nakil sırası bekleyen hastalara nakledilmek üzere İzmir'e götürüldü.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ün halası Nacifer Ceylan (68), Esençay Mahallesi'nde bulunan evde düşerek başından yaralandı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Nacifer Ceylan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Beyin travması geçirdiği tespit edilen Nacifer Ceylan'ın, bir hafta yoğun bakım ünitesinde süren tedavisine rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve diğer aile fertleri en acı günlerinde örnek bir karar vererek Nacifer Ceylan'ın organlarını bağışlama kararı aldı ve bu kararı hastane yetkililerine bildirdiler. Bunun üzerine Muğla Sağlık İl Müdürlüğü, İzmir Organ Nakil Koordinayon Başkanlığı ile görüşerek organların alınması için başvuruda bulundu. Bu başvuru üzerine İzmir'den gelen ekip beyin ölümü gerçekleşen Nacifer Ceylan'ın böbreklerini ve karaciğerini alarak yıllardır nakil sırası bekleyen hastalara nakledilmek üzere İzmir'e götürdü.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, halası Nacifer Gündüz'ün organlarını bağışlaması konusunda ailenin ortak karar aldığını belirterek, "Talihsiz bir kaza sonucu halam yaklaşık 1 haftadan bu yana hastanede tedavi görüyordu. Beyin ölümünün gerçekleştiğini büyük bir üzüntü içerisinde öğrendik. Halam insanlara her zaman iyilikle yaklaşan bir insandı. Bu nedenle aile olarak ortak bir karar verdik. Halam bugün belki aramızda değil ama organları ile birlikte yıllardır sağlığına kavuşmak için sıra bekleyen hastalara umut oldu" dedi.

Muğla’da Organ Bağışı

Muğla’da Organ Bağışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim