• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Muğla Memur-sen 4/c’li Üyeleriyle Buluştu

Muğla Memur-sen 4/c’li Üyeleriyle Buluştu
Memur-Sen'in 4/C statüsünde çalışan kamu görevlileri ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı Yatağan'da yapılırken, toplantıya...

Memur-Sen'in 4/C statüsünde çalışan kamu görevlileri ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı Yatağan'da yapılırken, toplantıya 4/C statüsündeki kamu çalışanlarının geniş katılım gösterdi. Toplantıya, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak, Büro Memur-Sen Şube Başkanı Bekir Turhan, Sağlık-Sen Şube Başkanı Yusuf Dural, Toç Bir-Sen Şube Başkanı Cüneyd Topaloğlu, Enerji Bir-Sen İl Temsilcisi Yüksel Kutlu katıldı.

Büro Memur-Sen Şube Başkanı Bekir Turhan, 4/C sorunu ile ilk olarak kendilerinin muhatap olduğunu, bu konuda kazanımlarla ilgili olarak davaların açılması sürecinden bahsetti. Geçmişten gelen sıkıntıların zamanla iyileştirilmesine değinen Turhan, 4/C'den 4/A" ya geçiş ile ilgili kadro konusunda ısrarcı olduklarını dile getirdi. Sağlık-Sen Şube Başkanı Yusuf Dural, sağlık hizmet kolunda yaşanılan 4/B'li sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi sürecinden ve bu konuda yaşanılan tecrübelerden bahsederek mazlumların yanında olduklarını, Memur-Sen'in bugüne kadar verdiği her sözün arkasında olduğunu dile getirdi ve 4/C'liler konusunda da Genel Merkezin tutumu hakkında bilgi verdi. Toç Bir-Sen Şube Başkanı Cüneyd Topaloğlu ise örgütlü ve bir arada olmanın vermiş olduğu güç ile her sorunun aşılabileceğini 4/C sorununun da hep birlikte bir arada bulunarak en kısa süre içerisinde olumlu sonuçlanacağını belirtti.

Hizmet kolları başkanlarının ardından konuşan Muğla Memur-Sen Başkanı Önder Uçak, ilgili hizmet kollarının başkanları ile toplantıyı gerçekleştirmelerinin konuya ne kadar önem verdiklerinin göstergesi olduğunu ifade etti. Konuşmasında 4/C statüsünde çalışan personel istihdamının problemlerini, toplu sözleşme görüşmelerinde kadroya alınma mücadelelerini, çalışma şartları ve mali hakların iyileştirilmesi mücadelesi hakkında bilgi verdi. Uçak, 4/C'li çalışan personelin çalışma süresinin 11 aydan 11 ay 28 güne çıkarıldığını, emekli olana kadar istihdam edilmeleri ve öğrenim durumlarına göre ücretlerinin arttırılması, bir kez sözleşme imzalamaları, doğum izninden yararlanmaları gibi kazanımları elde etmelerini sağladıklarını söyledi. 4/C kapsamında çalışan personelin kadroya geçmesi temel hedeflerinin olduğunu belirtti.

4/C'li personellerin hayat standartlarındaki yaşadıkları mağduriyete değinerek geçmiş dönemlerden itibaren yaşanılan kayıpların, Memur-Sen olarak tekrar iyileştirilmesine çaba gösterildiğini, 2015 yılı Ağustos ayında gerçekleştirilen 3. dönem toplu sözleşme kararlarında kadro talebinin gündeme alınmasını sağlayarak büyük bir adım atıldığını belirten Uçak, sorunun çözümü için geçici önlemler ya da iyileştirmelerden ziyade tamamen kadroya yönelik çalışmaların bir an önce neticelendirilmesi konusunda beklentilerini ve Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında 4/C'lilerin kadroya alınması ile ilgili Memur-Sen'in ana gündem maddesi oluşturduğunu ve bu konuda ısrarcı olduklarını açıkladı. Uçak, 4/C'li personellerin kadro taleplerinin ötelenmemesi ile ilgili Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın sözlerine yer vererek bu konuda Memur-Sen ailesi olarak her daim her koşulda mazlumların ve mağduriyet yaşayanların yanında olacaklarını dile getirerek kadro konusunda güzel haberlerden sonra da bu birlik ve beraberlik içerisinde bu mutluluğa ortak olacaklarını dile getirdi.

Muğla Memur-sen 4/c’li Üyeleriyle Buluştu

Muğla Memur-sen 4/c’li Üyeleriyle Buluştu

Muğla Memur-sen 4/c’li Üyeleriyle Buluştu

Muğla Memur-sen 4/c’li Üyeleriyle Buluştu

Muğla Memur-sen 4/c’li Üyeleriyle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim