• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Muğla-Brüksel Bisiklet Turu'nun fotoğrafları sergilendi

Muğla-Brüksel Bisiklet Turu'nun fotoğrafları sergilendi
Muğla-Brüksel Bisiklet Turu'nun fotoğraflarından oluşan sergi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı.

Muğla-Brüksel Bisiklet Turu'nun fotoğraflarından oluşan sergi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı. 13 ülkeyi geçerek 46 günde 2 bin 744 kilometre pedal çeviren sporcuların çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılına Vali Yardımcısı Kamil Köten, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ve sporcular katıldı.

Muğla Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO) Başkanı Feridun Ekmekçi, "NowWeMove" hareketinin bir parçası olan NowWeBike'ın, Avrupa'da fiziki hareketsizliğe karşı oluşturulan bir farkındalık hareketi olduğunu söyledi. Muğla'dan Brüksel'e dört bisikletli olarak yola çıkarak, 2 bin 744 kilometre yolu 46 günde tamamladıklarını kaydetti. Muğla-Brüksel turunda 13 ülke geçtiklerini belirterek, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Başkan Gürün ise Muğla'dan yola çıkarak Brüksel'e ulaşan bisikletçilerin, Türkiye'de ve Avrupa'da bir farkındalık oluşturduğunu ifade etti. Muğla'nın da coğrafi yapısı ve güzellikleriyle bisiklet sporu için çok uygun belirterek, "Muğla'dan Brüksel'e yola çıkarken uğurladığımız sporcularımız. 46 günde 13 ülke geçerek 2 bin 744 kilometre yolda pedal çevirdiler ve Muğlamız'a döndüler. Avrupa'da farkındalık yaratmak için yapılan NowWeBike hareketine Muğla'dan sporcularımız katılarak, Muğlamız'da da bisiklet sporunun yaygın olduğunu Avrupa'da gösterdiler. Ula ilçemizde yediden yetmişe herkesin kullandığı yerleşmiş bir kültür olan bisiklet sporu için Muğla coğrafyası ve doğası çok uygun. Yüzde 68 orman varlığı, 110 antik kente sahip olan Muğlamız'da bisiklet sporunu yaygınlaştırmak için çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Muğla'da üniversite ve merkez arasında başlattığımız kartlı bisiklet kiralama sistemiyle gençlerimizi bisiklet kullanmaya teşvik ettik. Muğla'da bisiklet derneğimizin ulusal ve uluslararası yapmış olduğu çalışmalarla Muğla'da bisiklet turu için önemli bir alan yaratabiliriz. Bu güzergahta kıyısal ve kırsal turizmi de içine alan yöresel kültürümüzü, kıyafetlerimizi, yemeklerimizi tura katılan yerli yabancı misafirlerimize tanıtabiliriz. Bisikletçilerimizi bu anlamlı ve yararlı etkinlik için kutluyor, Muğlamız'ın tanıtımına yaptıkları katkıları için teşekkür ediyorum." dedi.

Muğla-Brüksel Bisiklet Turu'nun fotoğrafları sergilendi

Muğla-Brüksel Bisiklet Turu'nun fotoğrafları sergilendi

Muğla-Brüksel Bisiklet Turu'nun fotoğrafları sergilendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim