• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Müftülükten ‘Haydi Çocuklar-gençler Namaza’ Etkinliği

Müftülükten ‘Haydi Çocuklar-gençler Namaza’ Etkinliği
Diyarbakır il Müftüsü Burhan İşleyen, Gençlik Değerleriyle Buluşuyor Projesi kapsamında 22 Ocak'ta okulların tatil olması nedeniyle gençleri ve çocukları,...

Diyarbakır il Müftüsü Burhan İşleyen, Gençlik Değerleriyle Buluşuyor Projesi kapsamında 22 Ocak'ta okulların tatil olması nedeniyle gençleri ve çocukları, "Haydi Çocuklar-Gençler Namaza" etkinliğine çağırdıklarını kaydetti.

Diyarbakır'da Gençlik Değerleriyle Buluşuyor Projesi kapsamında 23 Ocak ve 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Haydi Çocuklar-Gençler Namaza" etkinliğinin tanıtımı Diyarbakır İl Müftülüğü'nde yapıldı. Tanıtım toplantısına, İl Müftüsü Burhan İşleyen, müftü yardımcıları Şabettin Karabay, Abdullah Işık, il vaizesi Fatma Aksoy, Din Hizmetleri Şube müdürü Suphi Zengin ve Aile Rehberlik ile İrşat Büro Sorumlusu Esra Kadiroğlu katıldı.

İl Müftülüğü toplantı salonunda yapılan açıklamada konuşan Müftü İşleyen, tatil heyecanını farklı bir şekilde hissetlerini ve tatilin olması nedeniyle bütün çocuklara ve gençlere yönelik "Haydi gençler ve çocuklar camiye" kampanyası başlattıklarını söyledi. İşleyen, "Bununla beraber cami ve namaz alışkanlığı toplumla beraber oturup kalkmayı güzel davranışlar elde edecektirler. Bu vesile ile aile bireylerine sesleniyoruz. Çocuklarınıza bu güzel alışkanlığı yaşatmak için Şubat tatilinde camide eda etmeye çalışalım. Bununla ilgili çok güzel örnekler yaşayacağız. Şimdiden daha kampanya başlamadan müjde verebiliriz. İnşallah tatilin sonunda yaptığımız değerlendirmeyle birçok aile bireyinin alışkanlığı olmaması halinde namazlarını camide kılacaktır. İbadet alışkanlığı olmayanlar bile bu kampanya ile başlayacaktır. Camilerimiz cıvıl cıvıl olsun. Çocuk sesleri eksik olmasın. Camilerde hatta bazen çocuk yaramazlığı neşesi olsun. Büyüklerimize sesleniyorum. Çocuklara camide kızmayın" dedi.

Etkinlik kapsamında Diyarbakır İl Müftülüğü, çocuk ve gençlerin camilere kayıt yapması halinde ve düzenli olarak gitmeleri durumunda çeşitli hediyelerle ödül vereceği bildirildi.

Müftülükten ‘Haydi Çocuklar-gençler Namaza’ Etkinliği

Müftülükten ‘Haydi Çocuklar-gençler Namaza’ Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim