• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Müftülükten Eğitime Devam

Müftülükten Eğitime Devam
Düzce Müftülüğü tarafından hazırlanan Aile Destek Eğitim Programı çerçevesinde eğitimler verildi.

Düzce Müftülüğü tarafından hazırlanan Aile Destek Eğitim Programı çerçevesinde eğitimler verildi.

Düzce İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu tarafından "Aile Destek Eğitim Programı" hazırlandı. Eğitim programı kapsamında pilot uygulama alanı seçilen Mehmet Akif Kursu, Zahid Kevseri Kursu, Çamköy Yeni Nesil Kursu ve Aydınpınar Kursu'nda eğitim gören 4-6 yaş öğrencilerin velilerine yönelik Çocuklarda Mahremiyet Bilinci, Çocuğun Manevi Gelişimi, Çocukta Olumlu Davranış Geliştirmek, Çocuğu Etkin Dinlemek, Okul Öncesi Yaşlar ve Ailenin Önemi, Çocukta Olumsuz Davranışları Azaltmak, Etkili Anne Baba Olmak, Çocuğun Bedensel, Duygusal ve Sosyal Gelişimi ve Bebeklikten Çocukluğa Doğru 2-6 yaş konularında destek planlandı.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksel Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma Kotan Çocuğun Manevi Gelişimi ve 4-6 Yaş Kur'an Eğitimi kurslarında Drama yöntemi ve Metaforik Yöntem ile ilgili seminer vermek üzere Düzce'ye geldi. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Selami Emen; 0-6 yaş gurubu çocuk eğitiminin çok önemli olduğunu, bu yaşlarda alınan bilgilerin kalıcı olduğunu, fakat bilginin son dört harfinin ilgi olduğunu söyleyerek "Öğreticilerimden özel ilgi göstermelerini istiyorum" dedi.

Üç günlük seminer programının ilk günü söz konusu kurslarda öğrencisi olan velilere yönelik Çocuğun Manevi Gelişimi konulu eğitim verildi. Programın ikinci gününde ise kurslarda görevli olan personele yönelik Drama ve Metaforik yöntemlerin 4-6 yaş kurslarında kullanımına yönelik eğitim verildi. Programın son gününde ise il ve ilçe müftülüklerinde görev yapan Kur'an Kursu Öğreticilere yönelik genel öğretim yöntem ve tekniklerin kullanımına yönelik eğitim verildi.

Üç günlük eğitimin öğleden sonrasını salon eğitimine ayıran Kotan öğleden önce ise 4-6 yaş alanında eğitim veren kurslara ziyaretler düzenledi. Yerinde uygulamalı eğitim veren Kotan Düzce'de çok güzel vakit geçirdiğini, akşamları katıldığı gençlik programlarının, gündüzleri 4-6 yaş eğitim kurslarının mükemmel çalışmalar olduğunu söyledi. Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Kotan sözlerine şunları da ekledi; "Düzce'de işler iyi gidiyor. Her alanda gördüğüm eğitim faaliyetleri Diyanet'in taşrada çalıştığının kanıtıdır. Düzce'de Gençlik Merkezi ile ortak düzenlenen proje mükemmel. Gecenin bir yarısı köylerden otobüslerle gençler geliyor, imamlar onlara refakat ediyor, müftülük personeli eğitime katılıyor yok böyle bir şey. Yine Roman çocuklarının eğitimlerine yönelik açılan Yeni Nesil kursu ayrı bir güzel. Gelecek roman nesli daha nitelikli olacak. Ayrıca Düzce'ye has planlanan velilerin çocuklarını tanımaları, onlara tanıyarak davranış sergilemeleri kapsamında düzenlenen Aile Destek Eğitim Programı çok anlamlı görülmektedir. Bu faaliyetlerin, projelerin yürütülmesinde İl Müftümüz Selami Emen Bey'e, projeleri hazırlayan, hayata geçiren Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu'ya ve çalışmalara katkı sunan herkese teşekkür ederim. Düzce'de işler iyi gidiyor, Düzce işini biliyor."

Müftülükten Eğitime Devam

Müftülükten Eğitime Devam

Müftülükten Eğitime Devam

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim