• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Müftü Taşdelen’den, Öğrencilere Seminer

Müftü Taşdelen’den, Öğrencilere Seminer
Adıyaman'ın Sincik ilçe İmam Hatip Ortaokulu tarafından Erdemli ve Başarılı Birey Projesi kapsamında öğrencilere yönelik Müftülük mesleği tanıtım...

Adıyaman'ın Sincik ilçe İmam Hatip Ortaokulu tarafından Erdemli ve Başarılı Birey Projesi kapsamında öğrencilere yönelik Müftülük mesleği tanıtım semineri düzenlendi.

Sincik Hüseyin Çelik Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen seminer, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Bahri Aydın'ın açılış konuşmasının ardında Rehber Öğretmeni Mahmut Işık'ın anlatımı eşliğinde müftülük mesleğini anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Sincik İlçe Vaizi Turgut Karataş'ın okuduğu Kuran-i kerim tilavetiyle devam eden programa Sincik İlçe Müftüsü Mehmet Taşdelen konuşmacı olarak katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan İlçe Müftüsü Mehmet Taşdelen, yaptığı konuşmada müftülük mesleğinin yanı sıra çeşitli tavsiyelerde bulundu. Müftü Taşdelen, "Çalışırsanız, gayret ederseniz, birde sebat erseniz neyi hedeflemişseniz gerçekten elde edersiniz ama mutlaka çalışmanız gerekir. Dersin başına oturup gerçekten göz nuru dökmeniz gerekir, emek harcamanız gerekir. Televizyon başında, bilgisayar başında, cep telefonlarının karşısında vaktinizi boşuna harcamayın, çünkü onlarla ileride çok haşir neşir olacaksınız zaten. Onlar zaten hayatımızın içerisine girmiş her tarafta var ama hayatımızdan geçen dakikaları bir daha geri getiremeyiz, bir daha elde edemeyiz. Bir daha şöyle bir geri git sekte biraz daha çocukluğumuzu yaşasak ta daha iyi yetişsek diyemeyiz. Onun için size tavsiyemiz vaktinizi dolu dolu geçirin, size faydalı olacak şeylerle geçirin. Televizyon seyrede bilirsiniz ama hayat sadece televizyon seyretmekten ibaret değildir. Allah bize bu aklı, bu gözü vermişse, sadece televizyon seyretmek için mi, aklımızı kullanmamız gerekmiyor mu. En dahi insan bile aklının yüzde 3-4'ünü kullanabiliyor, biz ne kadarını kullanabiliyoruz. Demek ki çalışsak gayret etsek, Allah'ın verdiği o gayreti ortaya çıkarabilsek başaramayacağımız bir şey yoktur. Onun için sizin en başta gayretli olmanız gerekir, çünkü niye Allah çalışkanı sever, gayret edeni sever" şeklinde konuştu.

Müftü Taşdelen’den, Öğrencilere Seminer

Müftü Taşdelen’den, Öğrencilere Seminer

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim