• BIST 9694.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Müftü Serenli’den Yılbaşı Uyarısı

Müftü Serenli’den Yılbaşı Uyarısı
Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, yılbaşı geleneğinin aslında Hristiyan geleneği olarak yerleştiğini ve bu geleneğin ne örf ne de İslam dininde olmadığını...

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, yılbaşı geleneğinin aslında Hristiyan geleneği olarak yerleştiğini ve bu geleneğin ne örf ne de İslam dininde olmadığını söyledi. Serenli, vatandaşları miladi yılbaşı gecesinde İslam dininin yasakladığı haram fiillerden uzak durmaları konusunda uyardı.

"MÜSLÜMANIN YAPMASI UYGUN OLMAYAN ŞEYLERDİR"

Miladi olarak yeni bir yıla girileceğini ifade eden Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, konuyla ilgili şunları söyledi: "Miladi yılbaşında İslam'a aykırı, inançlarımıza aykırı haram fiillerin işlenmesi, dinimizde ve geleneğimizde olmayan şeylerin yapılması bir Müslümanın yapması uygun olmayan şeylerdir" dedi.

"BİR YILIN MUHASEBESİNİ YAPMAK LAZIM"

Yeni bir yıla girerken yapılması gerekenler konusunda tavsiyelerde bulunan Serenli, "Bir yılın muhasebesini yapmak lazım. Biz bir yıl boyunca neler yaptık. Önümüzdeki yıl nasıl daha iyi bir insan olarak ömrümüzü ifa edebiliriz. Bu vesileyle geçmişin muhasebesini yapmak ve yeni yılda ona göre bir hayat sürmeye devam etmeliyiz. Ben halkımıza şunu tavsiye ediyorum: Yaşamımızın her anında dinin yasakladığı her şeyden kaçınmalıyız ve bu geceyi vasıta kılarak bir takım gayrimeşru şeyler yapılması dinen doğru değil, yanlıştır. Haram fiillerle meşgul olunması da bizlerin dinimizin koyduğu sınırların dışına çıkmamıza sebep olur. Dolayısıyla tüm halkımızın içki, kumar, piyango bileti gibi dinimizin yasak ettiği her şeyden uzak durmalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"YILBAŞI ÇOK TANRILI DİNLERDEN HRİSTİYANLIĞA GEÇMİŞ BİR İBADETTİR"

Yılbaşı kutlamasının Türk ve İslam örf ve adetlerine, geleneklerine aykırı olduğunu belirten Serenli, şunları söyledi: "Her millet yeryüzünde kendi örf ve adetleriyle yaşar, onları yaşatır. Bu bize batıdan geçmiştir. Aslında miladi yılbaşı Hristiyanlıkta da olmayan çok tanrılı dinlerden Hristiyanlığa geçmiş bir adettir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim