• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Müftü Sancak Yardım Kampanyasına Destek İstedi

Müftü Sancak Yardım Kampanyasına Destek İstedi
Düziçi İlçe Müftüsü Ramazan Sancak, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adıyla başlattığı...

Düziçi İlçe Müftüsü Ramazan Sancak, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adıyla başlattığı yardım kampanyasına destek istedi.

Sancak, yaptığı açıklamada, "Bugün öncelikle şehit ailelerimizin yaralarını sarma zamanıdır. Onlar bizler için evlatlarını feda ettiler, gelin hep birlikte milletçe biz onlara evlat olalım, biz dualarımızı onların dualarına katalım, biz onların halleriyle hemhal olalım. Hep birlikte özellikle şehitlerimizin emaneti olan yavrularına sahip çıkalım, kederli eşlerinin daima yanlarında olalım" dedi.

Güneydoğu'daki mülteci duruma düşen vatandaşların da yanında olduklarını belirten Sancak, "Dünyadaki bütün mazlumlara sahip çıkan milletimiz bugün Cizre'de, Silopi'de, Silvan'da, Sur'da, Nusaybin'de, İdil'de terörün mağduru olan vatandaşlarımızı elbette yalnız bırakmayacaktır. Gelin terörle örselenen ruhları birlikte tedavi edelim. Evinden, yurdundan, toprağından koptuğu için garipleşen bütün yüreklere biz milletçe dokunalım" diye konuştu.

Rusya ve Esed rejim kuvvetlerinin saldırılarına maruz kalan Bayırbucak Türkmenlerine de destek olacaklarını belirten Sancak, şöyle devam etti:

"Son günlerde yoğun olarak vatanımıza hicret eden, yüreklerimize sığınan Bayırbucak Türkmen'i kardeşlerimizin de yararlarını sarma zamanıdır. Gelin millet olarak, kendilerini dost ellerde hissettirelim. Yitirdikleri güven ve huzur iklimine kavuşmalarını sağlayacak yardım ve desteğimizi onlardan da esirgemeyelim. Evsize ev, yuvasıza yuva, kimsesize kimse olmayı bilen milletimiz inanıyorum ki bugün savaş mağduru olan Bayırbucak Türkmenlerini de yalnız bırakmayacaktır, şimdi yaraları sarma zamanıdır."

Düziçi halkını yardım kampanyasına destek olmaya çağıran Sancak, "Aziz milletimizin birbirinin yaralarının bizzat sarması yahut bizzat sarmaya yardımcı olması hem birliğimiz için, hem dirliğimiz için, hem kardeşliğimiz için, hem de geleceğimiz için önemlidir. Buradan bütün iş adamlarımızı, bütün sanayicilerimizi, bütün esnafımızı, sanayi ve ticaret odalarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, ve milletimizin her ferdini bu kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

Ramazan Sancak, tüm GSM operatörlerinden "YARASAR" yazıp 5601'e SMS göndererek de kampanyaya destek olunabileceğini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim