• BIST 9749.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Müftü Öztürk: Müslüman kimseyi öldüremez, öldürenlere destek veremez

Müftü Öztürk: Müslüman kimseyi öldüremez, öldürenlere destek veremez
Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Müslüman olduğunu iddia edenlerin birbirini öldürmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bırakın öldürmeyi, Müslüman,...

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Müslüman olduğunu iddia edenlerin birbirini öldürmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bırakın öldürmeyi, Müslüman, Müslümanın kılına zarar veremez, kalbini dahi kıramaz, kırmamalıdır." dedi.

Mevlit Kandili dolayısıyla yazılı açıklama yapan Müftü Yakup Öztürk, Müslümanların kandillerini kutladı. Müslümanlardaki hasletlerle ilgili paylaşında bulunan Öztürk, şunları kaydetti: "Hiç şüphesiz insanlık âleminin en önemli hadiselerinden birisi, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyayı teşrifleri, mübarek doğumlarıdır. Doğumları esnasında meydana gelen sıra dışı hadiseler ilerde büyük değişikliklerin meydana geleceğine işaret ediyordu. Öyle de oldu. Dünya'nın en büyük inkilabatı gerçekleşti. Putlar yere serildi, şirkin beli kırıldı, yerini Allah'ın varlığı ve birliğine dayanan tevhit inancı aldı. Kuvvetlinin haklı olduğu zulüm anlayışı yıkıldı. Haklının kuvvetli olduğu anlayışı ve inanışı yayıldı. Kadınların meta görüldüğü, kız çocuğunun diri diri gömüldüğü zihniyet tarihe gömüldü. Cennet'in ayakları altına serildiği Ana'nın / kadının başlara taç edildiği dönem başladı. Bitmez tükenmez kavgalar, kaoslar, kabile savaşları sona erdi. O'nun önderliğinde insanlık huzura, barışa, esenliğe kavuştu. Din kardeşliği, iman ve gönül birliği her şeyin önüne geçti. Hasımlar hısım, eşkıyalar evliya, ağyar yar oldu. Üstünlüğün yegâne ölçüsü Takva oldu. İnsanlar saadet asrını yaşadılar. Cehalet son buldu, ilim ve medeniyet hâkim oldu. Zulmün yerini hak ve adalet aldı."

MÜSLÜMAN, MÜSLÜMANIN KILINA ZARAR VERMEZ

Müslüman, Müslümanın kardeşi olduğunu, kılına bile zarar vermemesi gerektiğini kaydeden Müftü Öztürk, şöyle konuştu: "Ne hazindir ki 21. asırda insanlığa yeniden cehalet, zulmet ve vahşet hakim olmaya çalışıyor. Anarşi ve terör aman tanımıyor. İnsanlar acımasız bir şekilde katlediliyor. Kimi din adına bunu yapıyor, kimi kavmiyet adına, kimi ise süfli çıkarları ve emelleri adına bunu yapıyor. Allah'ı Rab, Hz. Muhammed'i (S.A.V.) peygamber kabul eden "La ilahe illallah Muhammed'ün Rasulullah" diyen herkesin O'nun yoluna, O'nun sünnetine, O'nun ahlakına uyma mecburiyeti vardır. Allah'ın Rasulü "Mü'min'in mümine kanı haramdır. Mü'min başka müminlerin malından, canından ve ırzından güvende olduğu kimsedir" diye uyarırken; nasıl oluyor da Müslüman olduğunu iddia edenler birbirini öldürebiliyor, nasıl oluyor da Müslüman olduğunu iddia edenler bu cinayetleri işleyenlere destek verebiliyor, razı olabiliyor. Bırakın öldürmeyi, Müslüman, Müslümanın kılına zarar veremez, kalbini dahi kıramaz, kırmamalıdır. Aksine daima yanında ve yardımında olmalıdır. Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu zalimin eline teslim etmez. Kardeşine yardım ettikçe Allah'ta O'na yardıma devam eder. Müslüman kardeşinin gıybetini etmez, haset etmez, iftira etmez. Bu kandil gününde yeniden bunları düşünüp içselleştirmeli ve kardeşlik şuurunu yaygınlaştırmalıyız. Rabbim bu kandili zulmetin dağılmasına, rahmetin yayılmasına, sevgi, saygı, hoşgörü, barış ve kardeşliğin sağlanmasına vesile eylesin."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim