• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Müftü Karabayır Öğrencilere Konferans Verdi

Müftü Karabayır Öğrencilere Konferans Verdi
Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi kız ve erkek öğrencilerine İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından konferans verildi.

Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi kız ve erkek öğrencilerine İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından konferans verildi. Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen konferansta Müftü Karabayır öğrencilere "Şuurlu Gençliğin Teşekkülü" Konusuyla hitap etti. Müftü Karabayır konuşmasında; "İmam Hatip Nesli ve İmam Hatip Şuuru, yeni bir misyon ve vizyonla tekrar canlandırılıp, geliştirilmelidir. İmam Hatipler, toplumu oluşturan bütün unsurların beraberliğini sağlayan; taklide gömülmeden kültürel mirası değerlendiren, geleceğe dönük bir kurum ve ruh haline getirilmelidir. İmam Hatipler, 100 yıla yaklaşan tarihlerinde her zaman kadim değerlerimize sahip çıkmışlardır ve bundan sonra da böyle davranacaktır.

İmam Hatip Camiasını nitelikli ve derinlikli hale getirmeliyiz. İmam hatip okullarındaki eski ruhun aşkla, şevkle, inançla çalışarak yakalanabileceğine inanıyoruz. Şimdi sahip olduğumuz güzel imkânlardan yararlanarak enerjimizi çocuklarımızın niteliğini arttırma yönünde kullanmamız gerekiyor. Bundan sonra yapacağımız çalışmalar, daha çok imam-hatip camiasının nitelikli ve derinlikli hale getirmeye dönük olacaktır. İnanıyorum ki tarihsel iddialarımızı gerçeğe dönüştürmede, bölgemizde ve dünyada yeni bir barış atlası oluşturmada bu okulların yetiştirdiği genç nesiller öncü rolü üstlenecekler, ardından gelenlere sağlam bir miras bırakacaklardır.

Varlığını muhafaza etmek, medeniyetler yarışında başarılı olmak ve dünyaya damgasını vurmak isteyen her milletin mensubu olduğu inanç, kültür ve medeniyeti ayakta tutacak, bunları geliştirecek bir gençlik yetiştirmek zorundayız. Bilgisi, kalitesi, ahlakı yükselmiş bir toplum ancak ayakta durabilir. Ortaöğretimde okuyan kardeşlerimiz bizim geleceğimiz, üniversitede okuyan kardeşlerimiz ise bugünümüzdür. Her iki komisyonumuz da ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı şuurlu bir neslin inşası için ortak hareket edeceklerdir.

Geleceğimiz kendilerine emanet edeceğimiz gençliğimiz bugün büyük bir ahlâki ve manevi tahribatın eşiğinde bulunmaktadır. Şüphesiz ki bu tahribatı bertaraf etmek kendi medeniyet değerlerimizi kuşanmaktan geçer. Bizler altı asır, üç kıtada en hayırlı hizmetlere imza atan bir neslin evlatlarıyız. O yüzden ecdadımızın yaptığı gibi bu ifsada karşı ihya vazifesini kuşanmalıyız. Ülkemizin istikbali ve genç nesillerimizin temiz ruhlarının daha fazla kirlenmemesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Gençliğimizin problemleri inanmış, azimli, fedakâr ve çalışkan kadrolarla çözüme kavuşacaktır " dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim