• BIST 9690.78
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Müftü Hacı Yusuf Gül: İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım

Müftü Hacı Yusuf Gül: İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım
Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kutlu Doğum Haftası'nın 2016 yılı ana temasının "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olarak belirlendiğini ifade etti.

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kutlu Doğum Haftası'nın 2016 yılı ana temasının "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olarak belirlendiğini ifade etti.

Gül, Kutlu Doğum Haftası'nın açılış töreninde konuşan Müftü Gül, "İnsanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım" çağrısında bulundu.

Müftü Hacı Yusuf Gül, "Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Kutlu Doğum Haftasında O'nu anmak, onun getirdiği mesajları insanlığın idrakine sunmak amacıyla tüm Türkiye genelinde olduğu gibi biz de Kütahya İl Müftülüğü olarak çeşitli etkinlikler düzenledik.Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından beri her yıl önemli bir konuyu gündeme taşımaktadır. 2011 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi', 2012 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması "Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku', 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru', 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet', 2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" idi. Diyanet İşleri Başkanlığımız yüce dinimizin tevhid inancı ve vahdet anlayışına dikkat çekmek ve bu konuda bir bilinç oluşturmak amacıyla 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftasında "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konusunu gündeme taşımıştır. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ülkemizin, İslam Dünyası'nın, hatta tüm dünyanın içinde bulunduğu durum dikkate alındığında seçilen konunun ne kadar isabetli olduğu izahtan varestedir. "İnsanlığı diriltmek, insanlığı yaşatmak ve insanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım" çağrısıyla Peygamberimizin (SAV) ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde tevhid ve vahdet konusu bütün yönleriyle ele alınacaktır. Ülkemizin ve tüm insanlığın topyekün sıkıntılı süreçlerden geçtiği şu günlerde, parçalanan zihinlerin, yaralanan gönüllerin tamirine katkı sağlanacaktır. Halkımızın, milletimizin ve bütün inananların Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik kutluyor, ülkemizin, milletimizin, Alem-i İslam'ın ve tüm insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını Cena-ı Allah'tan temenni ve niyaz ediyorum" diye konuştu. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim