• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Müftü Emen Minik Hafızları Ziyaret Etti

Müftü Emen Minik Hafızları Ziyaret Etti
Düzce Müftüsü Selami Emen, geleceğin hafızlarını ve din görevlileri adaylarını yetiştiren Hafız Hasan Kur'an Kursunu ziyaret ederek incelemelerde buldu.

Düzce Müftüsü Selami Emen, geleceğin hafızlarını ve din görevlileri adaylarını yetiştiren Hafız Hasan Kur'an Kursunu ziyaret ederek incelemelerde buldu. Ziyarette öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Müftü Emen, hafız ve hafızlığın önemini anlatarak nasihatlerde bulundu.

Müftü Selami Emen, Hafız Hasan Kur'an Kursunun Hafızlık geleneğinin nesilden nesile aktarılmasında önemli görevler üstlendiğini belirterek "Hafızlık, ülkemizin de içinde bulunduğu kutlu İslam coğrafyasında daima önemsenmiş, hafızlara her zaman büyük bir kıymet verilmiştir. Resulullah (sav) Efendimizin "Ümmetimin en şereflileri Kur'an-ı ezberleyenlerdir" hadisinin müjdesine mazhar olmak, başlı başına hafızlığın mükafatıdır. Bu söze muhatap olmak için hafız olunur. Zira hafızlık, vahyi muhafaza etmek ve satırdan satıra damıtmaktır. Hafızlığın mükafatı cennette Cemalullah'la şereflenmektir. Hafızlar, mukaddes kitabı sadece dillerinde değil, gönüllerinde de taşırlar. Onların fikri de, zikri de, şükrü de Kur'an'dır. Ahdine sadık kalandır onlar. Kur'an'ın rahmani ikliminde felaha ve salaha erenlerdir" dedi.

Bir hafızın ortalama 1 ile 3 yıl arasında yetiştiğine de değinen Emen "Hafız Hasan Kur'an Kursunda 6 yılda 130 hafız yetiştirildi. Ayrıca her yıl yeni başarılara imza atarak Dünya çapında Hafızlık yarışmalarında dereceler elde edildi. Bu büyük bir başarıdır. Mezun olan öğrencilerimiz, Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere devletimizin birçok kademesinde görev almaktadır. Bu hizmetin yürümesinde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Kur'an bülbüllerinin sayısı artarsa, ilim adamları Kur'an etrafında çoğalırsa geleceğimiz mutlu ve huzurlu olacaktır" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda genç hafız adaylarını da tebrik eden Emen "Rehberimiz Kur'an, gururumuz sizlersiniz. Hafızlık iki büyük mesuliyet ister. Birincisi, okuduğunuzu anlayacaksınız. İkincisi ise, zihninizde ve kalbinizde taşıdığınız Kur'an'a aykırı bir söz ve davranış sizden sadır olmayacak. En zoru budur. Allah buna müdrik bir hayat yaşamayı size nasip etsin. Milletimizin kalbinden Kur'an sevgisini eksik etmesin" şeklinde konuştu.

Müftü Emen Minik Hafızları Ziyaret Etti

Müftü Emen Minik Hafızları Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim