• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

'Müfettiş' oyunu ayakta alkışlandı

'Müfettiş' oyunu ayakta alkışlandı
Sanatçı Haldun Dormen'in başrolünde oynadığı "Müfettiş" tiyatro oyunu Nilüfer'de sanatseverlerle buluştu.

Sanatçı Haldun Dormen'in başrolünde oynadığı "Müfettiş" tiyatro oyunu Nilüfer'de sanatseverlerle buluştu. Bursa'da düzenlenen 5. Nilüfer Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen oyunda tiyatroseverler salonu doldurdu.

Nikolay Gogol'un 1836'da yazdığı ve aynı tarihte ilk defa Rusya'da seyirci karşısına geçen "Müfettiş" oyunu, Tiyatro Kedi tarafından Nilüfer'de sahnelendi. Biletleri satışa çıktığı gün tükenen Müfettiş'e tiyatro tutkunları büyük ilgi gösterdi. Nazım Hikmet Kültürevi'nde sahnelenen oyuna vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Oyunda başrol oynayan 87 yaşındaki duayen oyuncu Haldun Dormen, performansıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı. Yönetmenliğini Cenk Tunalı'nın üstlendiği oyunda rol alan oyuncular da büyük beğeni topladı. Oyun, Çarlık Rusya'sında taşrada geçen bir öykü. Yüzyıllardır bürokraside bitmeyen yozlaşmış kirli ilişkiler, sahtekârlıklar ve insanların ikiyüzlülüğü, dönemin sosyal ve toplumsal konularını çok iyi bir mizahi üslupla anlatıyor.

DORMEN: NİLÜFER'DE SAHNEYE ÇIKMAK ÇOK KEYİFLİ

Müfettiş'te başrol oynayan usta oyunca Haldun Dormen, ilk defa sahne aldığı Nilüfer'de bulunmaktan çok keyif aldığını belirterek, "Bursa seyircisine çok uzak değilim ama Nilüfer'e ilk defa geliyorum. Burada olmaktan hoşlandım, çok medeni, uygar bir yer. Bu güzel salonda olmak çok keyifli oldu." dedi.

5. Nilüfer Tiiyatro Festivali'ne de övgüde bulunan Dormen, "Bizim ülkemizde tiyatro çok yüksek düzeyde bence. Tiyatroyu uluslararası seviyeye getirmek bence çok hoş bir şey. Nilüfer Belediyesi, bu yıl 5'incisini düzenlediği bu festivalle bunu iyi yapıyor, başarılı olabiliyor." ifadelerini kullandı. Müfettiş'in başarılı oyuncusu Hakan Altıner de Nilüfer'de sahneye çıkmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Cihan

'Müfettiş' oyunu ayakta alkışlandı

'Müfettiş' oyunu ayakta alkışlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim