• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Müezzinoğlu’ndan Gençlere, "Mücadeleci Olun" Tavsiyesi

Müezzinoğlu’ndan Gençlere, "Mücadeleci Olun" Tavsiyesi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milyonlarca genci olan bir ülkenin yer altı, yer üstü zenginliklerine ihtiyacı yok. Gönlünü ve aklını doğru kullanan...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milyonlarca genci olan bir ülkenin yer altı, yer üstü zenginliklerine ihtiyacı yok. Gönlünü ve aklını doğru kullanan bir yapı, dünyanın en büyük zenginliklerini üretir" dedi.

Bursa'da Merinos Gölpark'da tıp öğrencileri ile buluşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bir Aziz Sancar hocamız Nobel ödülünü aldı. Bunun yer altı kaynak zenginliği mi vardı? Ailesinin büyük zenginlikleri mi vardı? Gönlünü ve aklını bilim adına devamlı değerlendirdi. Bugün dünyada ülkemizin ve milletimizin onuru ve gururu olacak noktaya kendisini taşıdı. Gençlerimize sabit hayat anlayışını, değerler anlayışını vermemiz lazım. Gençlerle buluştuğum iki toplantıda onlara 3 tane kelime söyledim. Bir; müzakereci olmak. Müzakereci olabilmesi için de münazaracı olması gerekir. Münazara kabiliyeti iyi olan, müzakere kabiliyetini geliştiren bir genç, iyi bir mücadeleci olur. Hayatınızın felsefesini bu 3 kelimeye kilitleyin ve korkmayın" şeklinde konuştu.

Münakaşanın olduğu yerde müzakere kabiliyetinin olmadığını ifade eden Müezzinoğlu, "Münazara birikimi yoktur, mücadele ruhu yoktur. Kolay olarak hemen münakaşaya ve kavgaya gidiş vardır. Biz 1970-1980 kuşağı olarak, o günlerde münakaşacı olmanın ağır bedelini ödemiş bir milletin gençleriyiz. O dönemde o münakaşa, bu ülkenin 6-7 bin gencinin hayatına mal oldu. Gençler olarak ne olur önce kendinize saygı duyun. Bizde anne, baba, büyük, öğretmen ve devlet adamına saygı duyulur. Ben kendime saygı duyuyorsam sevdiklerime değer veririm, saygı duyduğum değerlerime sahip çıkarım. Kendime saygı duymazsam, bir gün gelir makam, imkan ve cazip öneri uğruna her şeyi yapabilirim. Ama kendime saygı duyuyorsam, değerlerimin peşinde koşuyorsam, işte o zaman hayat benim için vicdani olarak, farklı bir huzurun ve özgüvenin kaynağı olur. Hepinizin hayatında örnek kişiler vardır. Her bir yaşta 1 milyon 300 bin genci olan bir ülkenin yer altı, yer üstü zenginliklerine ihtiyacı yok. Gönlünü ve aklını doğru kullanan bir yapı, dünyanın en büyük zenginliklerini, vizyonunu üretir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim