• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Müezzinoğlu’ndan Cameron’a Cevap

Müezzinoğlu’ndan Cameron’a Cevap
İngiltere Başbakanı David Cameron'un "3000 bin yılından önce Türkiye AB'ye giremez" ifadesine cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu,...

İngiltere Başbakanı David Cameron'un "3000 bin yılından önce Türkiye AB'ye giremez" ifadesine cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, "O kendi işine baksın. 3 yıldır Türkiye'nin hedeflerine emin adımlarla ilerlemesinden nasıl rahatsız olduklarını görüyoruz" dedi.

MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu organizasyonuyla düzenlenen 6. Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı'na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, sanayicilerin sorularını cevapladı. 2023 yılına kadar hekim açığının kapanacağının müjdesini veren Müezzinoğlu, "Türkiye sağlıktaki hizmet sunumunda bugün dünyanın en gelişmiş, ülkelerinin yakaladı. Bunun standardını geliştirmek kalitesini arttırmak artık kolay. 2023 yılında dünyanın en ileri sağlık hizmeti sunan ülkesi olarak övünç duymak yeterli olmaz. Sağlık sanayi, ilaç sanayi ve sağlık turizmi önemli hedeflerimiz arasında. Bizler düşündüklerimizi üretime dönüştürmeliyiz. Bu ürünü insanlığa sunan bir sürecin öncülüğünü yapmamız lazım. Girişimcilerimiz bu konuda öncü olmalı" diye konuştu.

"2023 YILINDA HEKİM AÇIĞINI KAPATACAĞIZ"

Türkiye'de kişi başına düşen hekim sayısından bahseden Müezzinoğlu, Alman bir vatandaşın Türk vatandaşlar gibi hızlı sağlık hizmeti alamadığını söyledi. Müezzinoğlu, "Bir Alman vatandaşı ne acil hizmetlerini ne de uzman hekim hizmetlerini benim vatandaşım kadar hızlı alamıyor. Türkiye'de 10 bin nüfusa 17 hekim düşüyor. Bu yönüyle hekim arkadaşlarımıza, sağlık hizmetini sunan hemşirelere ve tüm sağlık çalışanlarına gönülden teşekkür borcumuz var. Onlar fedakarlıkla bu işi yapıyor. Bunun yanında hekim açığımızı hızlıca kapatmamız lazım. 2010 yılından itibaren tıp fakültelerine öğrenci alımlarını artırdık. Bu yıl 12 bin öğrenci aldık tıp fakültelerine. 2 bin 500 hekim ilk defa kadromuza eklendi. Bir sonraki yıl 4 bin hekim daha gelecek. Ondan sonraki yıllar 7-8 bin gelecek ve 2023 yılında hekim açığımız kapanacak" dedi.

"ONLAR KENDİ İŞİNE BAKSIN"

İngiltere Başbakanı David Cameron'un "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olmasının 3000 yılından önce mümkün gözükmediğini" ifadesine cevap veren Mütezzinoğu, "O kendi işine baksın, Türkiye hedeflerine bu milletle birlikte yürümektedir. Dolayısı ile onların son 3 yıldır Türkiye'nin o büyük hedeflerinden nasıl rahatsız olduklarını görüyoruz. 3 Yıl önce gezi olaylarının arkasındaki dış odakların kimler olduğunu fark edecek kadar feraset sahibi bir milletin mensuplarıyız. Gezi olayları 3 yıl önce faizlerin yüzde 5'in altına ineceği süreçlerin arifesinde istikrarı bozmak ve Türkiye ile istedikleri gibi oynaya bilme koşulları için planlanmıştı. Dışarıdaki akıl verenler ve içerideki maşalar ile yapıldı. Bu millet kimin ne olduğunu biliyor ve Hedeflerine de inşallah birlik ve beraberlik içerisinde yürüyecektir" dedi.

Müezzinoğlu’ndan Cameron’a Cevap

Müezzinoğlu’ndan Cameron’a Cevap

Müezzinoğlu’ndan Cameron’a Cevap

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim