• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Müezzinoğlu'ndan biber gazı açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığın biber gazı kullanımı konusunda Dünya Sağlık Örgütü'nden veya Birleşmiş Milletler'den herhangi bir uyarı almadığını bildirdi.
Sağlık Bakanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Gezi olaylarına ilişkin soru önergesini yanıtladı.
 
Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığınca Taksim Gezi Parkı olaylarında üzerinde durulan hususun, adına "gönüllü revir" denilen mekanlarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ehil kimseler tarafından ve usulüne uygun olarak tedavilerinin sağlanıp sağlanmadığının ve vatandaşların can güvenliğinin tehlikeye atılıp atılmadığının tespitine yönelik olduğunu söyledi.
 
"BAKANLIĞIMIZDAN HERHANGİ BİR İZİN ALINMAMIŞTIR"
 
Tabip Odaları tarafından organize edilen ve "gönüllü revirler" olarak adlandırdıkları birimlerde, hekimlerin çalışma organizasyonunun Tabip Odaları tarafından yapıldığını belirten Sağlık Bakanı, "Adına "gönüllü revirler' denilen bu mekanlarda söz konusu eylemlerde yaralanan şahıslara tedavi hizmeti verildiği, Tıp Fakültesi öğrencilerinin, hatta sağlık personeli olmayanların dahi yaralılara müdahale etmesine yol açıldığı anlaşılmaktadır. Oluşturulan bu sağlık birimleri için Bakanlığımızdan herhangi bir izin alınmamış, bu birimlerde görev yaptığı ileri sürülen hekimlerin ve tedavisi yapıldığı iddia edilen şahısların var ise tedavi bilgileri bakanlığımıza bildirilmemiştir" dedi.
 
"TABİP ODALARININ MEVZUATA AYKIRI DAVRANDIKLARI TESPİT EDİLMİŞTİR"
 
Tabip Odalarının mevzuata aykırı davrandıklarının tespit edildiğini bildiren Sağlık Bakanı, "Ayrıca, bakanlığımız biber gazı kullanımı konusunda Dünya Sağlık Örgütü'nden veya Birleşmiş Milletler'den herhangi bir uyarı almamıştır" açıklamasını yaptı.
 
Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığınca Taksim Gezi Parkı olayları kapsamında; acil tıbbi müdahalede bulundukları iddiasıyla hiçbir sağlık çalışanı hakkında inceleme/soruşturma yürütülmediğini ve herhangi bir yaptırımın uygulanmadığını belirterek, "Bakanlığımız personeli hakkında "mesaiye devamsızlık' iddiasıyla inceleme yapılmış olup, iddialar sübuta ermediğinden herhangi bir işlem yapılmamıştır" dedi.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim