• BIST 9679.8
  • Altın 2487.084
  • Dolar 32.4307
  • Euro 34.446
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Müezzinoğlu: "Doktorum yok"!

Müezzinoğlu: "Doktorum yok"!
LÖSEV tarafından hayırseverlerin yardımıyla Ankara’da yaptırılan LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi ile ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun seçim çalışmaları içinde bulunduğu Bursa’da bir takım LÖSEV gönüllüsü, sorunlarını anlatmaya çalıştı. Mehmet Müezzinoğlu’nun Kapalı Çarşı gezisinin sonrasından kendisiyle görüşmek isteyen kadınlara önce korumalar engel olmayı denedi.

Müezzinoğlu'na yaklaşan ve çocuğu lenf kanseri olan bir anne LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’nin akıbetini sordu.

Hafta sonu gerçekleşen olayın görüntüleri sosyal medyaya yeni düştü. Görüntülerde annenin sorusu karşısında Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Hastanenin açılmasıyla ilgili bir sorun yok.

Ama benim Ankara Dışkapı'daki, Ankara Onkoloji’deki lösemili çocuklara bakan doktorlarımı çekerlerse oradaki çocuklar ne olacak? Doktor sayım belli. Onlara vereceğim doktor da belli.” ifadelerini kullandı.

Probleme çözüm bulunması için ısrarcı olan annenin “Bir beni dinleyin, lütfen” demesinin ardından Müezzinoğlu, “Ben konuyu biliyorum” dedi. Derdini anlatmakta ısrar eden kadın ise, “Tamam, bir de benden dinleyin lütfen.” diyerek: “Biz tedavi gördük ama nasıl gördük bir anlatsam.

Yani orada hijyenik ortam çok kötü. Ben çocuğumu zor kurtardım. Benim çocuğum iyileşti çok şükür ama başka çocukların ölmesini istemiyorum. Lütfen sağlık bakanım elinizden geleni yapmanızı bekliyoruz lütfen.” ifade etti.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu ise, “Allah şifa versin. Bütün çocuklar bizim çocuklarımız.” diyerek kadınların yanından uzaklaştı. Kadının konuşması sırasında AKP Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un sürekli araya girip, “yavaş konuş” diyerek kadının konuşmasını engellemeye çalışması dikkatlerden kaçmadı.

Ankara’da hayırseverlerin yardımıyla yaptırılan LÖSEV Onkoloji Kenti, 10 Mayıs 2015 Pazar Günü açılacak. LÖSEV Bursa Koordinatörü Füsun Emecan Özcan, kanser kuşağında bulunan Türkiye’de her sene ortalama 150 bin kişiye hastalık teşhisi konulduğunu, her sene bir o kadar insanın da bu hastalıktan can verdiğini söyledi. Emecan Özcan, “Bizleri her gün hastanelerde yatak bulamayan onlarca anne aramaktadırlar.

Sadece çocuklar değil yetişkin kanser hastalarının da tedavilerinin yapılacağı hastanemizle ilgili sorunu cumhurbaşkanının çözeceğine inanıyoruz. Sağlık Bakanlığı'ndan taşınma iznimizi bekliyoruz. Taşınma izninden hemen sonra hasta kabulüne başlayacağız.” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim