• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Müdür Yardımcısı Yusuf Yıldırım Yazdığı Kitabı Tanıttı

Müdür Yardımcısı Yusuf Yıldırım Yazdığı Kitabı Tanıttı
Eskişehir Melahat Ünügür Ortaokulu Müdür Yardımcısı Araştırmacı-Yazar Yusuf Yıldırım, "Okul Yöneticisi ve Öğretmen Bakış Açısıyla Hizmet İçi...

Eskişehir Melahat Ünügür Ortaokulu Müdür Yardımcısı Araştırmacı-Yazar Yusuf Yıldırım, "Okul Yöneticisi ve Öğretmen Bakış Açısıyla Hizmet İçi Eğitim" isimli kitabını tanıtmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'i makamında ziyaret etti.

Meslek kariyeri boyunca ilk yazdığı kitabı tanıtmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Yıldırım, araştırmaların 2013-2014 öğretim yılı birinci döneminde gerçekleştiğini anlattı. Araştırma sonuçlarına da değinen Yıldırım, "Bu kitap Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Yüksek Lisans Programında sunulup, kabul edilen proje çalışması geliştirilerek hazırlanmıştır. Yapılan araştırma okul yöneticileri ile öğretmenlerin hizmet içi eğitim etkinlikleri hakkındaki görüşlerini ve görüş farklılıklarını belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmada, nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması kullanılmıştır. Nitel verilerin elde edilmesinde veri toplama aracı olarak açık uçlu anket görüşme formları kullanılmıştır. Verilerin analizinde içerik analizi kullanılmıştır. Tema ve alt temalar oluşturulmuştur. Araştırmanın çalışma grubunu, Eskişehir merkez ilçelerde görevli ve son bir yıl içinde mahalli ve merkezi hizmet içi eğitim etkinliklerine katılmış; 10 müdür, 10 müdür yardımcısı ve 20 öğretmen oluşturmuştur. Araştırma 2013-2014 öğretim yılı birinci döneminde gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda okul yöneticileri ve öğretmenlerin hizmet içi eğitim etkinliklerine katılım amacı, hizmet içi eğitimlerin mesleki becerilerin gelişmesindeki katkıları, hizmet içi eğitimlerde karşılaşılan sorunlar ve karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri, katılmak istenilen konularda yöneticilik statüsünden kaynaklı benzerlikler yanı sıra bazı sonuçlarda farklılık olduğu tespit edilmiştir" dedi.

Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'e kitabını sunarken, "Meslek kariyerim süresince ilk yazdığım kitabımı mesleğimde kendime rol model aldığım ve ilk Müdürüm olan Sayın Necmi Özen'e takdim etmekten büyük kıvanç ve onur duyuyorum" ifadelerine yer verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise, Yusuf Yıldırım'ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Müdür Yardımcısı Yusuf Yıldırım Yazdığı Kitabı Tanıttı

Müdür Yardımcısı Yusuf Yıldırım Yazdığı Kitabı Tanıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim