• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Müdür İmren Kanser Taramalarını Değerlendirdi

Müdür İmren Kanser Taramalarını Değerlendirdi
Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, kanserin yüzde 90 oranında çevresel, yüzde 10 oranında ise kalıtsal genetik faktörlere bağlı oluştuğunu...

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, kanserin yüzde 90 oranında çevresel, yüzde 10 oranında ise kalıtsal genetik faktörlere bağlı oluştuğunu söyledi.

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2015 kanser taramalarının değerlendirilmesi ve 2016 kanser tarama hedeflerini açıkladı. Dr. İmren, kanser taramalardaki başarının kurumların ve basın mensuplarının ortak çalışmaları neticesinde elde edildiğini ifade ederek, "Tüm kanserlerin üçte biri önlenebilir, üçte biri erken teşhis edilebilen kanserdir. Toplum bilincinin ve kanser farkındalığının oluşturulması ile meme, rahim ağzı, kalın bağırsak kanseri gibi kanserlerde erken taramalarla ölümler önemli ölçüde azaltılabilmektedir. Kanser yüzde 90 oranında çevresel, yüzde 10 oranında ise kalıtsal genetik faktörlere bağlı oluşmaktadır. Çevresel faktörler arasında tütün ürünlerinin kullanımı, sağlıksız beslenme ve obezite, alkol ve enfeksiyonlar ilk sırada yer almaktadır. Bu durum göz önüne alındığında rutin muayeneler kanser taramaları için çok önem arz etmektedir" dedi.

Dr. İmren, erken teşhis ve tedavi alanlarında son yıllarda büyük gelişmeler yaşandığını belirterek, "İlimiz genelinde KETEM'de kanser taramalarında 30-65 yaş rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş aralığındaki kalın bağırsak kanseri taraması ve 40-70 yaş meme kanseri taramaları yapılmaktadır. Halkımızın kanser taramaları konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğini umarak kanserle mücadelede elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyorum. Halkımız, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasında hizmet veren KETEM'de veya bağlı oldukları aile sağlığı merkezlerinde kanser taramalarını ücretsiz olarak yaptırarak, kanserin erken teşhis edilmesini sağlayabilirler. Ülkemizde kanserle olan mücadele bütün toplumsal unsurların desteği ile devam edecektir. Kanserle mücadele uzun soluklu bir maraton olup yeterli ekonomik güç yanında halkımızın da aktif katılımını gerektiren bir süreçtir" ifadelerini kullandı.

Van'da kanserin önlenmesi çalışmalarında 2016 yılının Ocak ayında ilk üçe giren doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür belgesi verildi.

Müdür İmren Kanser Taramalarını Değerlendirdi

Müdür İmren Kanser Taramalarını Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim