• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Mudosk Sporcuları Kış Eğitimlerini Tamamladı

Mudosk Sporcuları Kış Eğitimlerini Tamamladı
Muş Dağcılık, Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü (MUDOSK) sporcuları, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Kış Temel Eğitimini başarılı bir...

Muş Dağcılık, Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü (MUDOSK) sporcuları, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Kış Temel Eğitimini başarılı bir şekilde tamamladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF) 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Gümüşhane'deki Zigana Dağı'nda düzenlenen Kış Temel Eğitim Kampı sona erdi. Muş Dağcılık, Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü (MUDOSK) sporcusu Ezgi Küçükşantürk ve Şeker Spor Kulübü'nden Doruk Yaylak'ın eğitimleri başarılı bir şekilde tamamladığını belirten MUDOSK Başkanı ve Muş Dağcılık İl Temsilcili Mehmet Çağlayan, 3 Şubat 2009 yılında çığ felaketinde yaşamını yitiren 10 dağcının da kabirleri başında anıldığını söyledi. Yaklaşık üç metre karda 7 gün boyunca hava sıcaklığının eksi 25'lere ulaştığı kampta sporcuların çadırda kaldığını ifade eden Çağlayan, "Deprem, çığ, dağ arama kurtarma konusunda bölgemizin en eğitimli arama kurtarma ekibini bünyesinde barındıran MUDOSK, her yıl Türkiye Dağcılık Federasyonu eğitim kamplarına sporcu göndermektedir. Bölgemizde meydana gelen afet türü kurtarmalarda görev almaktadır" dedi.

TDF'nin faaliyetlerine düzenli bir şekilde sporcu gönderdiklerini kaydeden Çağlayan, "İlimiz olarak Türkiye Dağcılık Federasyonu faaliyetlerine düzenli olarak sporcu gönderiyoruz, sporcular zorlu şartlarda eğitimlerini sürdürmekte, yaşamsal idamelerini çadırda sürdürmektedirler. Bu yıl yaz eğitimlerini bitirmiş ilimiz MUDOSK'tan Ezgi Küçükşantürk ve Şeker Spor Kulübü'nden Doruk Yaylak, kış eğitimlerinin ilk etabı olan Kış Temel Eğitimi'ne sporcu olarak, MUDOSK antrenörlerinden M. Hakkı Oğur da Türkiye Dağcılık Federasyonu görevli antrenör olarak ilimizi temsil etmişlerdir" diye konuştu.

Zorlu iklim şartlarında eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan sporcularına başarılar dileyen Çağlayan, "Bilindiği üzere ilimiz deprem kuşağı üzerinde ve iklim şartları nedeniyle çığ parkurlarının olduğu bir bölgede bulunmaktadır. Her yönüyle dikkat edilmesi gerekli olan, her an tehlikeyle baş başa kalacağımız ilimizin jeolojik ve coğrafik yapısı konusunda kurum ve kuruluşlara büyük görev düşmektedir. Maalesef bu gibi çalışmaların ilimizde yetersiz olduğunu, teknik, insan gücü, haberleşme ve acil müdahale konusunda kibrimizi bir yerlere bırakıp koordineli bir şekilde bilgi alışverişlerimizden faydalanmamız gereklidir. Sayın Valimiz Seddar Yavuz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ali Kartal'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Zigana Dağı'nda 2009 yılında elim çığ kazası sonucu hayatlarını kaybeden dağcılarımızda Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Mudosk Sporcuları Kış Eğitimlerini Tamamladı

Mudosk Sporcuları Kış Eğitimlerini Tamamladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim