• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Mücevheratçıdan altın fiyatları açıklaması

Mücevheratçıdan altın fiyatları açıklaması
Altın fiyatları ile ilgili bir yorum da mücevherat firmalarından geldi.

Altın fiyatları ile ilgili bir yorum da mücevherat firmalarından geldi. Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, "Biz pırlanta satıyoruz. Bizim yüzüklerimizde 10 birimlik pırlanta, 1-2 birimlik altın var. Altın fiyatları bizim maliyetlerimizde oynamaya neden olmaz. Altın fiyatları ile ilgili soruya da değineyim. Tahminim fiyatlar buralarda duracaktır." dedi.

Eurodiamond Genel Müdürü Yakup Malgaz ise altının güvenli liman olup tavanı gördüğünü vurguladı. Malgaz, bu durumun maliyetlerine bir miktar sirayet ettiğini dile getirdi.

İstanbul Jewelery Show Mücevher Fuarı'nda markaları ile ürünlerini tanıtan iki isim, ayrıca altın fiyatlarının pırlanta firmalarının pek aleyhine olmadığına işaret etti.

Güzeliş, "Altın ile ilgili durum biz mücevhercilere, pırlantacılara pek etki etmeyecektir. Çünkü bizim ana hammaddemiz pırlanta." açıklamalarında bulundu. Malgaz, altın fiyatlarının daha da artacağı tahmininde bulundu. Ardından yatırımcılara altına yönelmelerini tembihledi.

Öte yandan mücevheratçıların akın ettiği fuarda ürünlerin fiyatı 150 liradan başlıyor, 1 milyon lirayı buluyor. 1 milyon lira bedelli 20 karat tek taşa ilgi yoğun. Bu ürünlerinin beğenildiğine temas eden Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, "Bakalım kim ödeyecek 1 milyon lirayı." diye sordu.

Atasay'ın Smart Jewelery marka akıllı mücevherler de talep görüyor. Şirketin Tasarım Koordinatörü Özgül Sokullu, bu mücevherlerde teknik ile takıyı bir araya getirdiklerini savundu. Sokullu, şunları kaydetti:

"Smart Jewelery adlı kolyemiz var. Buna kartvizit yükleme imkânınız var. Android telefona dokundurduğunuzda telefona sizin kartvizitinizde yer alan veriler geçiyor. Diyelim bir toplantıya gittiniz kartvizit yerine kol düğmenizi Android telefona tuttuğunuz takdirde iletişim verileriniz karşı tarafa gidiyor. Yine diyelim bir kız arkadaşınız var. Ona evlenme teklif edeceksiniz. Ona aldığınız kolye içine NFC ile video yükleme imkânınız var. Video açılıyor, telefon ile buluşturduğunuzda, teklifiniz videoda yer alıyor."

Smart Jewelery kolye bin 500 liradan, kol düğmesi 4 bin 500 liradan müşterileri ile buluşuyor.

Cihan

Mücevheratçıdan altın fiyatları açıklaması

Mücevheratçıdan altın fiyatları açıklaması

Mücevheratçıdan altın fiyatları açıklaması

Mücevheratçıdan altın fiyatları açıklaması

Mücevheratçıdan altın fiyatları açıklaması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim