• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

"Mübarek Topraklarda Ülkemiz İçin Dua Edin"

"Mübarek Topraklarda Ülkemiz İçin Dua Edin"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Müftülüğü'nün girişimleriyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Umreye gönderilecek olan işitme...

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Müftülüğü'nün girişimleriyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Umreye gönderilecek olan işitme engelli öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Çelik, hayatının en çok duygusal anlarından birisini yaşadığını belirtti ve engelli gençlerin mukaddes topraklarda ülkemiz için dua etmelerini istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla Umreye gidecek olan öğrenciler için Harikalar Diyarı'nda verilen kahvaltıya Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Müftüsü Şahin Güven, işitme engelli öğrenciler ve aileleri katıldı. Kuran-ı Kerim'in okunması ve Diyanet İşleri Başkanı'nın öğrencilere Umre sözünü verdiği konuşmasının izlenmesinin ardından İl Müftüsü Şahin Güven, organizasyonun nasıl gerçekleştirildiğini anlattı. Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'ne engelli öğrencilerin Umre yolculuğu sırasında Ankara'ya gidiş ve gelişlerini üstlenmesi nedeniyle teşekkür eden Güven, 22 Ocak Cuma günü toplam 63 öğrenci ve bu öğrencilere işaret diliyle yardımcı olacak 20 görevlinin uğurlanacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında, "Bugüne kadar kutsal topraklara pek çok kafileyi uğurladık; ancak bu kadar duygulandığımı hatırlamıyorum" dedi. Engellilerin inanması halinde neler yapabileceğini bir örnekle anlatan Başkan Çelik, "Haç sırasında Kuran okuyan görme engelli bir genci gördüm. Onunla tavaf yaptık. Bu gencin Konya'da öğrenim gören Ali isimli bir genç olduğunu öğrendim. Çok başarılı bir gençti. Daha sonra da görüşmeye devam ettim. İlahiyat Fakültesini dereceyle bitirerek Konya'ya müezzin olarak atandı. İstenirse her şey yapılabilir" diye konuştu. Konuşmasında mübarek topraklarda yapılan duaların kabul edildiğini de hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, "Hepimiz için; ama en başta ülkemiz için dua edin. Bugün bir şehit haberi daha aldık. Komando Tugayımızdan Uzman Çavuşumuz Diyarbakır'da şehit düştü. Ailesine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi. Başkan Çelik, Umre organizasyonunda emeği geçenlere de teşekkür etti.

Vali Orhan Düzgün de yaptığı konuşmada öğrencileri mukaddes yolculuğa uğurlamanın kendileri için de heyecan verici olduğunu belirtti. Engellilerin engelsiz bireyler gibi günlük hayatlarını devam ettirmeleri için çok güzel çalışmalar yapıldığını belirten Vali Düzgün, engellilerin gelecekte çok daha rahat yaşayacaklarını kaydetti.

Program, konuşmaların ardından yapılan dua ile sona erdi. Başkan Çelik, Umreye gidecek olan öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla fotoğraf çektirdi.

"Mübarek Topraklarda Ülkemiz İçin Dua Edin"

"Mübarek Topraklarda Ülkemiz İçin Dua Edin"

"Mübarek Topraklarda Ülkemiz İçin Dua Edin"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim