• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

Muavin Yolcunun Unuttuğu Çantayı Çaldı

Muavin Yolcunun Unuttuğu Çantayı Çaldı
Konya'nın Kulu ilçesinde bir şirkete ait yolcu otobüsünün muavini, bir yolcunun içerisinde yaklaşık 20 bin lira değerinde 50 bin Danimarka kronu ve altın...

Konya'nın Kulu ilçesinde bir şirkete ait yolcu otobüsünün muavini, bir yolcunun içerisinde yaklaşık 20 bin lira değerinde 50 bin Danimarka kronu ve altın gerdanlık bulunan çantayı çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Danimarka'dan bir yakının düğünü için uçakla Konya'ya gelen Türkan Harmancı, Cihanbeyli ilçesine gitmek için otobüse bindi. Türkan Harmancı, Cihanbeyli Yeniceoba kavşağında otobüsten indikten sonra kendisini bekleyen otomobile bindi. Bu sırada içerisinde yaklaşık 20 bin lira değerinde 50 bin Danimarka kronu ve küçük altınlarla birlikte gerdanlığın bulunduğu çantayı otobüste unuttuğunu fark eden Türkan Harmancı, kendisini almaya gelen otomobille otobüsün peşinden Kulu otogarına gitti. Otobüste bindiği koltuğu kontrol eden Türkan Harmancı, çantanın yerinde olmadığını görünce otobüsün muavini Hacı Mustafa Ç.'ye (19) çantasını unuttuğunu söyledi. Muavinin çantayı görmediğini söylemesi üzerine Türkan Harmancı, durumu polise bildirdi. Kulu otogarından hareket ederek Ankara istikametine giden otobüs, polis ekipleri tarafından Gölbaşı mevkiinde durduruldu. Otobüste arama yapan polis, bir sonuca ulaşamayınca Kulu otogarına geri döndü. Otogarda çöp konteynerlerinde yapılan aramada, çanta içerisinde birkaç küçük altınla bulundu. Bunun üzerine muavinin şüpheli tavırlarından şüphelenen polis, Kulu'ya tekrar dönüş yapan otobüs muavini Mustafa Ç.'yi gözaltına aldı. Emniyete götürülen muavinin yapılan sorgusunda çantayı kendisinin aldığını ve paraları otobüste yolculara çay ikram ettiği termosun içerisine sakladığını itiraf etti. Bunun üzerine otobüste tekrar arama yapan polis, paraları termosun içerisinde buldu, altın gerdanlığa ise ulaşılamadı. Mustafa Ç.'nin ifadesinde çantadan sadece paraları aldığını altın gerdanlığı ise almadığını söylediği öne sürüldü. Polis, kayıp gerdanlığı bulmak için çalışmalarını sürdürdü. Şüpheli Mustafa Ç. ise ifadesinin devamı için emniyete götürüldü.

Gurbetçi mağdur Türkan Harmancı ise ilk kez yalnız otobüse bindiğini ve başına böyle bir şey geldiğini söyleyerek, Kulu Emniyet Müdürlüğü'ne özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Muavin Yolcunun Unuttuğu Çantayı Çaldı

Muavin Yolcunun Unuttuğu Çantayı Çaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim