• BIST 9568.16
  • Altın 2479.016
  • Dolar 32.4892
  • Euro 34.5857
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Muammer Sun Tepebaşı Çocuklarına Hayran Kaldı

Muammer Sun Tepebaşı Çocuklarına Hayran Kaldı
Ünlü Türk bestecisi ve müzik eğitimcisi Muammer Sun ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Çocuk...

Ünlü Türk bestecisi ve müzik eğitimcisi Muammer Sun ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası'nı ziyaret etti.

Çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olan Tepebaşı'nın çocuklarının kurduğu Senfoni Orkestrası enstrümanlarından çıkan sesler git gide daha fazla alana yayılmaya başladı. Kurulalı ortalama bir yıl geçmesine rağmen sıkı çalışmaları neticesinde, biri İstanbul'da diğeri Ankara'da olmak üzere 4 konser veren Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası'nın ünü her geçen gün artıyor. Eskişehir'e bir konser için gelen Muammer Sun ile Rengim Gökmen de Çocuk Senfoni Orkestrası'nın yeni hayranları oldular. Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç'ın ağırladığı konuklar, Çocuk Senfoni Orkestrası binasını gezerek, çocukların çalışmalarını izlediler. Gerek binayı, gerek çocukların enstrümanlarını ve becerilerini oldukça beğen Sun ve Gökmen, birçok çocukla fotoğraf çektirdi.

Cumhuriyet Film Müziği gibi birçok marş ve müzik besteleyen, birçok kitabı olan, alanında Türkiye'nin önderlerinden olan Muammer Sun, çocuklara "Sizleri gördüğüm için kendimi çok şanslı hissediyorum. Benim için burada minik bir konser vereceksiniz, öncelikle çok teşekkür ediyorum. Sizleri ve ailelerinizi kutlarım. Müzik yapmanıza olanak sağladılar. Sizin için müzik yazma düşüncemi, size söz olarak veriyorum. Başkanımızı kutluyorum. O olmazsa sizler burada olmazdınız, biz de burada sizleri görmeye gelemezdik" dedi.

Ulusal ve uluslararası alanda birçok ödüle layık görülen, birden fazla görevinin yanında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şefi olan Rengim Gökmen ise çocukların çalışmalarını izleyerek; "Sevgili çocuklar sizi yürekten kutluyorum. Başkanımızı yürekten kutluyorum. Çocuklar, başarılı olursanız, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'na giderek orada 1 hafta kamp yapabiliriz. Onlar da sizler gibi çocuklarımızdan oluşuyorlar ama konservatuvarlardan geliyorlar. Fakat görüyorum ki sizler de onlarla birlikte çalabilecek kapasitedesiniz. İnşallah bizim orkestralarımızda da sizlerle karşılaşacağız" ifadelerini kullandı.

Tüm derslikleri gezen konuklar, binanın fiziki yapısı başta olmak üzere özellikle kullanılan enstrümanları oldukça beğendiler. Başkan Ataç, enstrümanların çoğunun bağış olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Eskişehir'de böyle bir gelenek var. "Bir enstrüman bir çocuk" düşüncesiyle hareket ediyoruz. Sizler gibi değerli kişileri, ustaları burada görmekten çok mutluyuz. Sizin burada olmanız çocuklarımız için büyük bir şans. Sizleri burada görmeleri onlar için çok iyi oldu. Bu çocuklar şu ana kadar 4 konser verdi. İkisi Eskişehir'de, biri İstanbul'da ve sonuncusu Ankara'da oldu. Sadece onlar orkestraya dâhil olmadılar, aileleri de bu heyecana ortak oldu. Zaten hep derim, biz Tepebaşı'nda büyük bir aile olduk ve bu ailenin mutlu fertleri olarak çalışmalarımıza sürekli devam ediyoruz. Burada bulunduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum."

Daha sonra Muammer Sun ve Rengim Gökmen, çocukları Büyükşehir Belediyesi konserine davet ettiler. Konser öncesinde tekrar geleceğini belirten Gökmen; "Buraya gelip sizi tekrar izleyeceğim ve sonra konsere hep birlikte gideriz" dedi.

Muammer Sun Tepebaşı Çocuklarına Hayran Kaldı

Muammer Sun Tepebaşı Çocuklarına Hayran Kaldı

Muammer Sun Tepebaşı Çocuklarına Hayran Kaldı

Muammer Sun Tepebaşı Çocuklarına Hayran Kaldı

Muammer Sun Tepebaşı Çocuklarına Hayran Kaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim