• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Muammer Güler'i kızdıran iddia

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 10 ilde Reyhanlı benzeri saldırı olacak iddiasına sert cevap verdi. Güler bu iddiayı ortaya atanların Türkiye'de huzuru bozmak istediklerini belirtti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi olayları sırasında polisin orantısız güç kullandığı ve bazı emniyet amirleri hakkında soruşturma başlatıldığı yönündeki iddialarla ilgili, protestoların yaşandığı illerde inceleme yapmak üzere müfettişler görevlendirdiklerini belirtti. Gazetelere yansıyan rakamların hayal ürünü olduğunu belirten Güler, “Kim yanlış yaparsa hesabını verir.” dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara’da 'Mardin Günleri' açılışına katıldı. Davul-zurna ile karşılanan Bakan Güler, davulcuya bahşiş verdi. Güler daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Gezi protestolarında orantısız güç kullandığına yönelik bazı emniyet amirlerine yönelik soruşturma açıldığını hatırlatması üzerine Bakan Güler, “Gezi olaylarından sonra Ankara’da İstanbul’da İzmir’de ve bazı kentlerde iddiaları incelemek üzere müfettişler görevlendirdik, başlangıçta bazı kamu görevlileri açığa alınmıştı. Ama soruşturma henüz bitmedi. Söylediğiniz sayılarla konunun ilgisi yok. Gerekli işlem yapılır. Kim yanlış yaparsa hesabını verir. Söylediğiniz rakamlar hayal ürünü rakamlar.” cevabını verdi.

Disiplin işlemlerinin disiplin kurullarında devam ettiğini kaydeden Güler, hangi suçun, hangi disiplin cezasını gerektirdiğinin kanunlarda ve tüzüklerde açıkça belli olduğunu ifade etti. Güler, “Bunun gereği yapılır. Hepsinin de idari mercilere itiraz hakkı vardır. Kim yanlış yapıyorsa, gereğini karşılığını devletten görür.” dedi.

“HUZUR ORTAMININ BOZULMASI KONUSUNDAKİ GAYRETLERİNİ SÜRDÜRÜYORLAR”

Bakan Güler, Reyhanlı benzeri 10 ilde saldırı yapılacağı iddialarına da yanıt verdi. Güler, iddiaları atanların Türkiye’deki huzur ortamının bozulması konusundaki gayretlerini sürdürdüğünü söyledi. Böyle bir iddiayı sizden gazetecilerden duyduğunu ifade eden Güler, Türkiye’nin her zaman bu tip iddialarla karşı karşıya olduğunu bildiklerini, belli hassasiyet gösteren bölgeler olduğunu ve oradaki güvenlik önlemlerinin de devam ettirildiğini kaydetti.

SUİKAST İDDİALARI HAYAL MAHSULU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast iddialarını da değerlendiren Güler, iddiaların hayal mahsulü olduğunu ifade etti.

SURİYE'DE HELİKOPTERİN DÜŞÜRÜLMESİ

Suriye helikopterinin düşürülmesinin ardından bölgedeki güvenlik önlemleriyle ilgili başka bir soruya ise Güler, sınırlardaki koruma görevini Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın yaptığını hatırlattı. Sınır gerisinde kendilerinin aldığı tedbirin de bulunduğunu kaydeden Güler,”Yasadışı yollardan girmek isteyenler var. Başlangıçta insani amaçlarla gelenler için çok sayıda giriş oldu ama şu anda ancak belli kapılardan insani girişler söz konusudur. Elbette bütün sınır kapılarında gerekli güvenlik önlemleri alınmış durumda.” diye konuştu.

'TÜBİTAK ÇALIŞANININ FAİLLERİ ARAŞTIRILIYOR'

Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hava Kuvvetleri Personel Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan’ın oğlu, TÜBİTAK personeli Göktuğ Demiraslan cinayetinin üzücü olduğunu ifade eden Bakan Güler, konuyla ilgili araştırmanın sürdürdüğünü, faili veya faillerinin araştırıldığını ifade etti. Bazı ipuçlarının olduğunu sözlerine ekleyen Güler, ama ne derece gerçek çıkacağının araştırıldığını ifade etti.

BÖCEK İDDİALARI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti içinde kritik görevler üstlenen iki kadının, yerleştirdikleri dinleme cihazlarıyla Başbakanlık'taki daire başkanlıklarını dinleyip, İran için istihbarat topladığı iddiaları ile ilgili de konuştu. Güler, “Şubat ayında olan bir olaydı. Şu anda Terörle Mücadele Savcılığı konuyla ilgili araştırma yapıyor. Ama bu İran ajanı, casusluk gibi bir konu şuana kadar tespit edilmiş değil. Olayla ilgili belli şahıslar üzerinde araştırma yapılıyor.” dedi.

Gazetecilerin, “Başbakan Erdoğan’ın ofisinde bulunan böcekle benzer mi?” yönündeki soruya ise Bakan Güler, “O teknik bir konu dikkatli olmak lazım. Bu konuda herkesin herkesle ilgili bir arayışı var.” yanıtını verdi.
Gazetecilerin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı, daha sonra basın mensuplarını açılışı takip etmeye davet etti.

www.istanbulhaber.com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim