• BIST 9079.97
  • Altın 2324.179
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Muammer Akkaş'tan açıklama

Soruşturma dosyası elinden alındığı iddia edilen savcı Muammer Akkaş açıklama yaptı.

Soruşturma dosyası kendisinden alınan TMK Savcısı Muammer Akkaş konuştu: "Cumhuriyet Savcısı olarak görevimi yapmam engellenimiştir."

Dosya kendisinden alındı iddiasını, basın karşısında açıklayan Savcı Akkaş, şunları kaydetti:

"Karşılaştığım baskılar nedeniyle aşağıdaki açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Çıkar amaçlı suç örgütü kapsamında ihaleye fesat karşıtırma ve rüşvet soruşturmasını yürütmekteydim. Gizli yürütülen operasyon basına yansıyınca 24 Aralık günü Başsavcılığa izah ettim. Nöbetçi hakimlikten arama ve el koyma talebimi İstanbul Emniyetine gönderdim. Deliller karartılmaya başlayınca saat 19 sularında polis müdürleriyle görüştüm. Sorumluluk bundan sonra Başsavcılıktadır. Adli kolluk üzerinden yargıya açıkça baskı yapılmış, sıralı amirler suç işlemiştir. Bağımsız ve tarafsız görev yapması beklenen yargının mensubu olarak gereğinin yapılması beklenmektedir. Baskı ve korkulardan çekinerek milletimin hakkını çiğnetmemek görevimdir. Yargı bağımsızlığına sahip çıkılmasını bekliyorum."

İŞTE SAVCI'NIN YAPTIĞI AÇIKLAMANIN TAM METNİ

t.20131226163432.jpg

SORUŞTURMA NE İLE İLGİLİYDİ?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü öne sürülen soruşturmanın uluslararası çapta çok büyük bir kara para aklama, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk kapsamında gerçekleştirileceği ve ekonomik boyutunun 100 milyar doları bulduğu iddia edilmişti. Buna göre, Mart 2012’de başlayan soruşturmanın 28 adet dev ihaleyi kapsadığı, ucunun bakanlığa uzadığı savunulmuştu.

30 İSİM HAKKINDA GÖZALTI İSTEMİ

Soruşturma kapsamında arama ve gözaltı talimatının emniyete ulaştığı, bu isimler arasında bazı bakanların çok yakınındaki isimlerin yanı sıra son yıllarda büyük ihaleleri alan işadamlarının ve bu kişilerin iş yaptığı bürokratların isimlerinin yer aldığı öne sürülmüştü.

İddiaya göre, Savcı Akkaş listeyi Emniyet Müdürlüğü’ne göndermiş; bunun üzerine kamuoyunun yakından tanıdığı 30 ünlü isim hakkında arama ve yakalama kararı çıkarılmıştı. Bu arada İstanbul Emniyeti’nin savcılıktan gelen operasyon, arama, yakalama talimatını beklettiği ve harekete geçmediği iddia edilmişti.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim